![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 15 April 2010 ![]() |
Jemu zapewne właśnie o DSG chodziło, taka skrzynia ogranicza rolę kierowcy do utrzymania się na pasie i nie wjechania w kogoś, biegi same sie zmieniają
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
ten kto nie jeździł samochodem z DSG niezrozumie paru podstawowych rzeczy...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
To z ta szufla i weglem nie byloby takie glupie, od razu mniej grubasow bysmy mieli
![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
W pewnym sensie kolega ma rację. Przy takich automatach coraz mniej zależy od człowieka...
Chodź ja wcale nie twierdzę że dsg jest złe sam bym chciał mieć u siebie ![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
ee no widze ze w drugim filmie pug nawet ladnie sie trzymal
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
wydaje mi sie ze w pierwszym mial wiekszego laga plus mniej trakcji i to zrobilo swoje
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
Pytania dwa ![]() Patryk TSI owszem rules ale wez pod uwage roznice mocy a w roznicy masz nie ma az takiej tragedii ![]() 48/49, to turbosmart megasonic ![]() Przejazdów było sporo, wszystkie z wiadomym wynikiem ![]() Im niższa prędkość na starcie, tym większa przewaga Lucasa. W peżocie ( jak to w "mocnej" ośce ![]() Tutaj dla porównania przejazd S16T z tego wieczora na torze z mocnym (380Km) evo. Można sobie tylko wyobrazić, co ściera robi z takim evo. (oczywiście tylko na prostej i do pierwszego zakrętu ![]() -------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Przy DSG nawet ja zmieniam biegi jak dziadek, ale dzięki właśnie DSG auto jest jeszcze szybsze. I chodziło mi raczej o to że nawet szybka zmiana biegów w Pugu dawała za każdym razem stratę kiedy Scirocco szło ogniem bez przerwy.
Dwósprzęgłowe skrzynie rządzą. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 11 October 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
w tym porównaniu Golf w manualu jest na 19, a z DSG na 18...
a co do DSG to fakt że idzie jak burza ![]() -------------------- http://scirocco-club.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
W pewnym sensie kolega ma rację. Przy takich automatach coraz mniej zależy od człowieka... Chodź ja wcale nie twierdzę że dsg jest złe sam bym chciał mieć u siebie ![]() O to mi chodzilo ![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
moze uda sie jeszcze nam w tym roku zlapac, bede gotowy to dam znac
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Swietne auto, fajny projekt
![]() ![]() -------------------- Pierwsze w PL A4 B6 2.7V6 biturbo quattro S-line
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
zapomniałem zapytać tak trochę z innej beczki. Jak na krótszych sprężynach sprawuje się zawias z DCC. Czy ustawienie "Comfort" jest nadal komfortowe, czy czuć wyraźną różnicę?
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
zapomniałem zapytać tak trochę z innej beczki. Jak na krótszych sprężynach sprawuje się zawias z DCC. Czy ustawienie "Comfort" jest nadal komfortowe, czy czuć wyraźną różnicę? Sam komfort pozostał "bez zmian". Różnica polega na skoku zawieszenia w momencie pokonywania większych dziur, ten skok się zmniejszył z racji krótszych sprężyn, natomiast samo tłumienie jest bardzo podobne. ten kto nie jeździł samochodem z DSG niezrozumie paru podstawowych rzeczy... ![]() ale jak widać różne ciekawe informacje krążą po forach ![]() -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
Sama sprezyna ma malo do gadania jesli chodzi o tlumienie nierownosci itp. Tutaj za to odpowiada amorek
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Na prośbę Przemka, zamieszczam filmik z dzisiejszego lania
![]() ![]() Wcześniej, udało mi się jeszcze nagrać jak to wygląda z wnętrza pomarańczki -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
to jest jakas masakra auto o 110KM mocniejsze przechodzi Cie dopiero w oklicach 180kmh.
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
to wlasnie zaleta dsg. u mnie troche krucho z trakcja bo juz marnie jedzie dopiero z 4 biegu sie jakos buja. ale Sciro mocno jedzie
-------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 11 October 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
ale to się zbiera... miodzio
![]() -------------------- http://scirocco-club.pl
|
|
|
![]()
|
|
wczoraj zasiadlem na prawym fotelu w Sciro i powiem ze jeeedzie mocno
![]() dawno tez swoim autem nie jezdzilem to i nie mam porównania, ale ciąg tego auta jest naprawde fajny, a moc rozwijana tak spokojnie, super!! ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 11:54 |