![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
-------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
dmuchane V8 to chyba nie ma kłopotów z utrzymaniem serii? Dmuchane raczej nie ale rs5 jest naturally aspirated ;] Widać niedużo się pomyliłem ;] -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
czyli moze to czerwone RS5 bylo dlubane, tzn mialo plukanie kolektora i glowicy
![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
LucasSR a jak sie folia na samochodzie sprawuje ? Generlanie jak oceniasz samo oblepienie folia w sensie pozniejszego utrzymania samochodu, jakies ciemne strony tej przyjemnosci sa ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Sprawuje się bardzo dobrze. 40tyś km i nie ma żadnych problemów. Jeśli będę miał w przyszłości auto w którym będę chciał zmienić kolor, bez wahania je okleje.
Z ciemnych stron ![]() Ciekawi mnie tylko jak lakier będzie wyglądał po kilku latach. Podobno do 8 lat spokojnie można taką folie trzymać, bez obaw o stan lakieru. -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
a jaki koszt oklejenia taką folią ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Sorry że się spytam ale robił ktoś kiedyś porównanie czasu zmieniania biegów DSG vs skrzynia motocyklowa z ogarniętym kierownikiem? Najlepiej taki wykres jak z saabem?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Ciekawi mnie tylko jak lakier będzie wyglądał po kilku latach. Podobno do 8 lat spokojnie można taką folie trzymać, bez obaw o stan lakieru. Zrywałem kiedyś napisy foliowe z kilku samochodów, w tym autobusów, z niektórych po pół roku, z niektórych po 6 latach i wszystko zależy od jakości powłoki lakierniczej. Ze świeżych autobusów odchodziła folia z lakierem, a z W203 Mercedesa po 6 latach po nasowskowaniu całego auta nie było widać gdzie były napisy (klejone świeżo z salonu). -------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Wrexham/Rzeszów ![]() |
Z ciemnych stron ![]() Owady też maja minus, w końcu nie domywają, ale Panowe z myjnie gdzie myjemy nasze wynalazki już wiedzą jak domyć folię, dałem im ostatnio rozpuszczalnik do akryli i domyli mi po 5 miesiącach na błysk auto ![]() ![]() -------------------- Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było |
|
|
![]()
|
|
a jaki koszt oklejenia taką folią ? Wszystko zależy od miasta, firmy i auta, trzeba dzwonić i się pytać. Z tego co się orientuje kwoty zaczynają się od 2 tyś, a i za 5,5 tyś słyszałem że było oklejane Scirocco... Owady też maja minus, w końcu nie domywają, ale Panowe z myjnie gdzie myjemy nasze wynalazki już wiedzą jak domyć folię, dałem im ostatnio rozpuszczalnik do akryli i domyli mi po 5 miesiącach na błysk auto ![]() ![]() Byłem u nich w zeszłym tygodniu i właśnie mówili że kolega od Lancera był niedawno z rozpuszczalnikiem ![]() ![]() Zrywałem kiedyś napisy foliowe z kilku samochodów, w tym autobusów, z niektórych po pół roku, z niektórych po 6 latach i wszystko zależy od jakości powłoki lakierniczej. Ze świeżych autobusów odchodziła folia z lakierem, a z W203 Mercedesa po 6 latach po nasowskowaniu całego auta nie było widać gdzie były napisy (klejone świeżo z salonu). Po nagrzaniu folii nie powinno być problemów z jej usuwaniem, może auta było wcześniej malowane? Zacytuje firmę anmar4x4 która oklejała mi auto z innego forum " Folię należy usunąć przed upływem 8 lat. Oczywiście może ona pozostać dłużej, ale powłoka klejąca folii ulega wysuszeniu i jest ją znacznie trudniej usunąć. Stosujemy jedynie folie dedykowane do oklejania samochodów, które nie powodują uszkodzeń powłoki lakierniczej oraz nie pozostawia resztek kleju" Zamieszczam zdjęcie obrazujące demontaż folii po dwóch latach od aplikacji: ![]() -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Jesli chodzi o mycie foli matowej to dobrze byloby ja myc troche czesciej niz polysk. Mat ma wlasnie to do siebie ze bardzej wciaga syf i im dluzej bedzie uswinione to tym ciezej bedzie je umyc.
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Wrexham/Rzeszów ![]() |
Byłem u nich w zeszłym tygodniu i właśnie mówili że kolega od Lancera był niedawno z rozpuszczalnikiem ![]() ![]() Świecę swoimi jajami, że nie zrobi kuku ![]() -------------------- Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Po nagrzaniu folii nie powinno być problemów z jej usuwaniem, może auta było wcześniej malowane? Z osobówek nie miałem problemów z odchodzącym lakierem, miałem natomiast z pozostającym klejem. Np. Forda Transita musiałem myć całego benzynką. Jak za bardzo podgrzałem folię, to się rwała, jak za mało, to właśnie zostawał klej. Najlepiej wychodziło zrywanie popołudniu, jak auto stało cały dzień na pełnym słońcu. Z autobusów malowanych u nas w PL w firmowe barwy lakier nie schodził, z tych fabrycznie białych rwałem równo razem z lakierem. Co ciekawe, coś chyba mieli schrzanione z procesem technologicznym lakierowania, bo żeby potem zrobić nieodchodzącą łatę musiałem zerwać dużo więcej tego lakieru. Także reasumując przyszłe kłopoty z usuwaniem folii zależą od lakieru. -------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]()
|
|
Po ostatnich wojażach i zrobionych kilku tyś km po naszych PL drogach, postanowiłem dzisiaj umyć auto. Niestety, czarnych punktów na masce przybyło jak grzybów po deszczu... W planach jest ponowne odwiedzenie firmy oklejającej. Zdjęcie folii z maski i zderzaka, zrobienie małej fotorelacji z jakości lakieru i nałożenie nowej folii.
Ciekawi mnie, jak faktycznie folia radzi sobie w ochronie lakieru w starciu z naszymi PL drogami ![]() -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
LucasSR, swietne auto. Zapitala baaardzo przyjemnie
![]() Jak na swoja moc robi robote ![]() Pozdr -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Folia do zmiany koloru jest ciensza niz taka ktora ma zabezpieczac lakier, ta pewnie zabezpieczy ale nie tak bardzo jak flia przezroczysta specjalnie zrobiona do zabezpieczen.
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
też mam folie u siebie i bardzo sobie chwale...jedyny problem to że ciężej się ją myje..brud nie schodzi np. karcherem trzeba używać szczoty albo mycia ręcznego, wytrzymałość wzorowa u mnie po roku właściwie nie ma czego naprawiać. Obklejałem pod Piasecznem, zapłaciłem 2,5 Polecam!!!
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Cieplej się zrobiło to i autostrady jakieś ruchliwsze. Kilka ostatnich pojedynków które udało się nagrać.
Kolejny przegrany z Przemkiem, jakieś 1.5/2 dł dla Leona z kolegi Civickiem o wadze 850kg (stąd pomysł aby stanąć ![]() i ostatnio spotkany Idzik i jego zajefajna emka Przy okazji planuje zakup świeżych opon bo letnie które właśnie założyłem wyglądają już jak slicki. Były to Continental Contisportcontact 3, planuje teraz zakup 5 ale zastanawiam się także nad semislickami. Które najlepiej sobie radzą w deszczu? ![]() -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Wiesz może jakiej mocy jest to czarne Scirocco na blachach WF??Które też wczoraj latało?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
zastanawiam się także nad semislickami. Które najlepiej sobie radzą w deszczu? ![]() Federal RS-R Yokohama advan neova potenza re070a ??? p.s zmieniam skrzynie, dostrajam auto, zakladam semislicki i łoogień ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 15:04 |