![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Lucas to musisz mnie tez przewiezc
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 10 January 2008 ![]() |
Jedzie to scirocco oj jedzie. Lucas Masz wiedze czy szperunek plytkowy z dsg to jest jakis problem? I czy zawieszenie w zakresie mocowania piast / zwrotnic (roll center) rozni sie od tego w R`ce?
-------------------- Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
jedzie lepiej niz w poprzednim strojeniu nie ma surge nie ma egt i przynajmniej jeszcze jezdzi:D a lekko nie ma. DV mam za miekka sprezyne i doladowanie ucieka ale mniejsza z tym . Ciekawe czy Ty bys pokazał klase przy -1 temperaturze. z reszta nie wazne nie raz jeszcze cos nagramy i nie bedą to filmy z seri bornout .
-------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie Nie miales widac nigdy okazji jechac z samochodem ktore jest szybkie i ma dsg. Roznice w mocy tracisz na zmianach biegow. Dopiero przy wyzszych predkosciach widac moc. Spoko, Przemek podjedzie nastepnym razem to uruchomimy flatshift i wtedy roznica juz nie bedzie taka duza. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
CYTAT ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie hehe czekałem na to ![]() no i tutaj muszę się zgodzić z Patrykiem bo pewien kolega wrzucił on board z 2.0 w TT i dsg na zaledwie 270km a wszyscy byli w szoku jak to zapina przy tak niewielkiej mocy i takie 270km z 1.8t spokojnie by obleciało:P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Chętnie wezmę udział w takim pojedynku. I z Leonem i z Scirocco
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 Skąd: Szczecin ![]() |
ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie Wiesz co Rafałek? Dziwię się jednej rzeczy.Dlaczego zawsze musisz dodać swoje "wredne" trzy grosze,albo szpilę jak kto woli,chcesz zdyskredytować "jakąś" firmę i reklamować inną? Pytam się po co??? I tak każdy z forumowiczów (na pewno nikt nie jest dyletantem) potrafi trzeżwie wybrać firmę (tunera) i uważam,że na forum nie należy podważać fachowości firmy,która ma notabene wiele udanych projektów (bezawaryjnych),ani firmy,której coś tam się kiedyś przydarzyło,wyszła z tego z "twarzą" i robi nadal udane projekty.Cenne są informacje o pospolitych "druciarzach" i partaczach,żeby przestrzec innych.Mi się osobiście Twój projekt podoba,bo poszedłeś na całość(sens tego projektu i komentarz pozostawiłem dla siebie).Ale jak w tym przypadku jak chcesz podważyć robotę CS,to się umów z Lucasem w podobnych warunkach i ustawcie rolkę np. w przedziale od 40-160 i wiesz co się stanie? Dostałbyś w tytę od auta duużo słabszego z dsg i odpowiednio "dostrojonego".Po prostu,każdy robi takie auto jakie mu odpowiada i czasem ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć,które auto tak naprawdę jest szybsze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Jest wyraźnie napisane że porównanie odbyło się PRZY ŚREDNIEJ TRAKCJI. Suchy, letni dzień i Leon zrobi z Scirocco wiatrak do potęgi n...
Myślałem że dla wszystkich jest to oczywiste... Chętnie wezmę udział w takim pojedynku. I z Leonem i z Scirocco Saabinho, jeśli będziesz któregoś dnia planował się wybrać, daj znać to się jakoś umówimy. -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jest wyraźnie napisane że porównanie odbyło się PRZY ŚREDNIEJ TRAKCJI. Suchy, letni dzień i Leon zrobi z Scirocco wiatrak do potęgi n... Myślałem że dla wszystkich jest to oczywiste... Saabinho, jeśli będziesz któregoś dnia planował się wybrać, daj znać to się jakoś umówimy. Spoko, raz już kiedyś lataliśmy na spontanie i nie planowo po wisłostradzie - teraz czas na zmowę ![]() -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Spoko, raz już kiedyś lataliśmy na spontanie i nie planowo po wisłostradzie - teraz czas na zmowę ![]() Wtedy był tylko program, teraz zmowa będzie zdecydowanie lepsza ![]() -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Wiesz co Rafałek? Dziwię się jednej rzeczy.Dlaczego zawsze musisz dodać swoje "wredne" trzy grosze,albo szpilę jak kto woli,chcesz zdyskredytować "jakąś" firmę i reklamować inną? Pytam się po co??? I tak każdy z forumowiczów (na pewno nikt nie jest dyletantem) potrafi trzeżwie wybrać firmę (tunera) i uważam,że na forum nie należy podważać fachowości firmy,która ma notabene wiele udanych projektów (bezawaryjnych),ani firmy,której coś tam się kiedyś przydarzyło,wyszła z tego z "twarzą" i robi nadal udane projekty.Cenne są informacje o pospolitych "druciarzach" i partaczach,żeby przestrzec innych.Mi się osobiście Twój projekt podoba,bo poszedłeś na całość(sens tego projektu i komentarz pozostawiłem dla siebie).Ale jak w tym przypadku jak chcesz podważyć robotę CS,to się umów z Lucasem w podobnych warunkach i ustawcie rolkę np. w przedziale od 40-160 i wiesz co się stanie? Dostałbyś w tytę od auta duużo słabszego z dsg i odpowiednio "dostrojonego".Po prostu,każdy robi takie auto jakie mu odpowiada i czasem ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć,które auto tak naprawdę jest szybsze. czlowieku napisalem to co mysle .. nie dotarlo to do Ciebie ? porownania byly dwoch aut strojonych przez Patryka wiec co ja mam tu podwarzac ... bo nie rozumiem ?? jak dla mnie seat na tym filmie wypadl beznadziejnie i tyle . A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ... Moje zdanie jest takie jak napisalem i mam gdzies to co Ty o tym myslisz ! Moze dostane zakaz pisania w tematach od Patryka ?? Jak mi cos nie pasuje to o tym pisze i tyle, Patryk mial potrzebe napisanie za pomimo 600km seat nie jedzie wiec to napisal, to bylo jego zdanie i nikt nie mial mu tego za zle. Ja nie bede walil gruchy co by bylo w sloneczny dzien . Pozdro -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Wtedy był tylko program, teraz zmowa będzie zdecydowanie lepsza ![]() Może jutro uda mi się odpalić maszynę po 3 tyg postoju. Tyle że na lecie to sobie nie poganiam -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Patryk przy tej pogodzie co jest to z FS juz w ogole bylaby masakra
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
czlowieku napisalem to co mysle .. nie dotarlo to do Ciebie ? porownania byly dwoch aut strojonych przez Patryka wiec co ja mam tu podwarzac ... bo nie rozumiem ?? jak dla mnie seat na tym filmie wypadl beznadziejnie i tyle . A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ... Moje zdanie jest takie jak napisalem i mam gdzies to co Ty o tym myslisz ! Moze dostane zakaz pisania w tematach od Patryka ?? Jak mi cos nie pasuje to o tym pisze i tyle, Patryk mial potrzebe napisanie za pomimo 600km seat nie jedzie wiec to napisal, to bylo jego zdanie i nikt nie mial mu tego za zle. Ja nie bede walil gruchy co by bylo w sloneczny dzien . Pozdro Oczywiście,że każdy ma prawo do swojego zdania,ale wyczułem w Twoim poście nutkę szydery,bo znam perypetie auta Przemka i nie zamierzam tego komentować,bo po co? Chłopak zamknął pewną kartę historii i otworzył nową.A,że wypadł kiepsko w tym filmiku na tle mocnego Sciro z dsg w tych warunkach,to akurat dla mnie żadne zaskoczenie,bo sam mam auto z dsg i wiem jak ta skrzynia potrafi nadrobić niedostatki mocy.Co do Patryka to nie przypominam sobie,żeby w jakimś poście napisał,że Twoje auto nie jedzie,podważył jedynie użyteczność Twojego auta do codziennego użytku,bo takie projekty są dla Nich priorytetem.Dla mnie osobiście Twój Seat jak złapie trakcję to po prostu zrywa rajtuzy z dupy i się cieszę,że taki projekt został wdrożony w życie.Z tego co wiem to często śmigasz do Niemiec,Szczecin jest po drodze więc daj znać na PW kiedy będziesz śmigał,to się spikniemy i pobajerzymy o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Panowie nie wiem jak możecie się tak napinać przy temp -1 ...przecież przy takich mocach bez napędów na dwie osie to te auta się do 100kmh ślizgają a nie ścigają....
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
dlatego ten przejazd był od 100+, co nie zmienia faktu że problemy z trakcją nadal występowały. W przyszłości z Przemkiem nagramy coś co pokaże realną różnice przy wykorzystaniu w pełni mocy Leona i tyle, nie ma o co bić piany.
-------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ... bezpośrednio Twój nie, ale Twojej percepcji i kojarzenia spójności faktów jak najbardziej, bo raczej nikt rozsądny nie spodziewa się przy takiej temperaturze w prawie 500konnym FWD trakcji na 3cim biegu. Kto jak kto na tym forum, ale Ty powinienes o tym wiedzieć dość dobrze..A i szkoda, że Twojego auta nie było obok ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
ZAWIJA NIE MIŁOSIERNIE JAK NA TĄ MOC. Brawoo
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|