Shoutbox 0 nowych PW 

23 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Closed TopicStart new topic
> Scirocco 2.0 TSI ORANGE
Kamilbike
post Mon, 12 Dec 2011 - 15:02
Post #101

Forum Homee

Lucas to musisz mnie tez przewiezc biggrin.gif Tylko wtedy zdziwisz sie dlaczgo auto nagle przestalo jechac tongue.gif Ale spoko zrobie kupe przed wyjsciem z domu wink.gif Przelozyc taki set up z DSG np do Lupo ohmy.gif

--------------------
Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 12 Dec 2011 - 15:02
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Stf
post Mon, 12 Dec 2011 - 15:51
Post #102

Frequent User

Jedzie to scirocco oj jedzie. Lucas Masz wiedze czy szperunek plytkowy z dsg to jest jakis problem? I czy zawieszenie w zakresie mocowania piast / zwrotnic (roll center) rozni sie od tego w R`ce?

--------------------
Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw

+Quote Post
Rafalek114
post Mon, 12 Dec 2011 - 16:24
Post #103

Forum Clubber

ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie

--------------------
2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN
2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN
2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN

+Quote Post
przemekYelo
post Mon, 12 Dec 2011 - 17:24
Post #104

Super User

jedzie lepiej niz w poprzednim strojeniu nie ma surge nie ma egt i przynajmniej jeszcze jezdzi:D a lekko nie ma. DV mam za miekka sprezyne i doladowanie ucieka ale mniejsza z tym . Ciekawe czy Ty bys pokazał klase przy -1 temperaturze. z reszta nie wazne nie raz jeszcze cos nagramy i nie bedą to filmy z seri bornout .

--------------------
seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon

+Quote Post
PatTDI
post Mon, 12 Dec 2011 - 17:32
Post #105

Forum Homee

CYTAT(Rafalek114 @ Mon, 12 Dec 2011 - 16:24) *
ta kwestia tego czy sirocco jedzie tak dobrze czy ten drugi samochod poprostu nie jedzie tak wspaniale jak to opowiadaja . Gratulacje dla pomaranczowego sirroco ,az dziwne ze oba auta byly strojone w tej samej firmie

Nie miales widac nigdy okazji jechac z samochodem ktore jest szybkie i ma dsg. Roznice w mocy tracisz na zmianach biegow. Dopiero przy wyzszych predkosciach widac moc.
Spoko, Przemek podjedzie nastepnym razem to uruchomimy flatshift i wtedy roznica juz nie bedzie taka duza.

--------------------
CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning
http://www.compsport.pl

696030909
696030910
33 8213118
GG 3643857

+Quote Post
Pawel-2005
post Mon, 12 Dec 2011 - 18:07
Post #106

Forum Killer

CYTAT

hehe czekałem na to tongue.gif

no i tutaj muszę się zgodzić z Patrykiem bo pewien kolega wrzucił on board z 2.0 w TT i dsg na zaledwie 270km a wszyscy byli w szoku jak to zapina przy tak niewielkiej mocy i takie 270km z 1.8t spokojnie by obleciało:P

+Quote Post
Mirage
post Mon, 12 Dec 2011 - 20:16
Post #107

Forum Killer

Chętnie wezmę udział w takim pojedynku. I z Leonem i z Scirocco

--------------------
Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN

+Quote Post
RYBAK
post Mon, 12 Dec 2011 - 20:45
Post #108

User

CYTAT(Rafalek114 @ Mon, 12 Dec 2011 - 16:24) *

Wiesz co Rafałek? Dziwię się jednej rzeczy.Dlaczego zawsze musisz dodać swoje "wredne" trzy grosze,albo szpilę jak kto woli,chcesz zdyskredytować "jakąś" firmę i reklamować inną? Pytam się po co??? I tak każdy z forumowiczów (na pewno nikt nie jest dyletantem) potrafi trzeżwie wybrać firmę (tunera) i uważam,że na forum nie należy podważać fachowości firmy,która ma notabene wiele udanych projektów (bezawaryjnych),ani firmy,której coś tam się kiedyś przydarzyło,wyszła z tego z "twarzą" i robi nadal udane projekty.Cenne są informacje o pospolitych "druciarzach" i partaczach,żeby przestrzec innych.Mi się osobiście Twój projekt podoba,bo poszedłeś na całość(sens tego projektu i komentarz pozostawiłem dla siebie).Ale jak w tym przypadku jak chcesz podważyć robotę CS,to się umów z Lucasem w podobnych warunkach i ustawcie rolkę np. w przedziale od 40-160 i wiesz co się stanie? Dostałbyś w tytę od auta duużo słabszego z dsg i odpowiednio "dostrojonego".Po prostu,każdy robi takie auto jakie mu odpowiada i czasem ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć,które auto tak naprawdę jest szybsze.

+Quote Post
LucasSR
post Mon, 12 Dec 2011 - 21:21
Post #109

Frequent User

Jest wyraźnie napisane że porównanie odbyło się PRZY ŚREDNIEJ TRAKCJI. Suchy, letni dzień i Leon zrobi z Scirocco wiatrak do potęgi n...
Myślałem że dla wszystkich jest to oczywiste...

CYTAT(Saabinho @ Mon, 12 Dec 2011 - 20:16) *
Chętnie wezmę udział w takim pojedynku. I z Leonem i z Scirocco

Saabinho, jeśli będziesz któregoś dnia planował się wybrać, daj znać to się jakoś umówimy.

--------------------
360 km / 450nm

http://scirocco-club.pl

+Quote Post
RYBAK
post Mon, 12 Dec 2011 - 21:27
Post #110

User

CYTAT(LucasSR @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:21) *
Jest wyraźnie napisane że porównanie odbyło się PRZY ŚREDNIEJ TRAKCJI. Suchy, letni dzień i Leon zrobi z Scirocco wiatrak do potęgi n...

Dla mnie tak,ale dla niektórych....Nie wiem,nie znam się... smile.gif

+Quote Post
Mirage
post Mon, 12 Dec 2011 - 21:49
Post #111

Forum Killer

CYTAT(LucasSR @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:21) *

Saabinho, jeśli będziesz któregoś dnia planował się wybrać, daj znać to się jakoś umówimy.

Spoko, raz już kiedyś lataliśmy na spontanie i nie planowo po wisłostradzie - teraz czas na zmowę laugh.gif .

--------------------

+Quote Post
LucasSR
post Mon, 12 Dec 2011 - 21:54
Post #112

Frequent User

CYTAT(Saabinho @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:49) *
Spoko, raz już kiedyś lataliśmy na spontanie i nie planowo po wisłostradzie - teraz czas na zmowę laugh.gif .

Wtedy był tylko program, teraz zmowa będzie zdecydowanie lepsza wink.gif

--------------------
360 km / 450nm

+Quote Post
Rafalek114
post Mon, 12 Dec 2011 - 21:57
Post #113

Forum Clubber

CYTAT(RYBAK @ Mon, 12 Dec 2011 - 20:45) *
Wiesz co Rafałek? Dziwię się jednej rzeczy.Dlaczego zawsze musisz dodać swoje "wredne" trzy grosze,albo szpilę jak kto woli,chcesz zdyskredytować "jakąś" firmę i reklamować inną? Pytam się po co??? I tak każdy z forumowiczów (na pewno nikt nie jest dyletantem) potrafi trzeżwie wybrać firmę (tunera) i uważam,że na forum nie należy podważać fachowości firmy,która ma notabene wiele udanych projektów (bezawaryjnych),ani firmy,której coś tam się kiedyś przydarzyło,wyszła z tego z "twarzą" i robi nadal udane projekty.Cenne są informacje o pospolitych "druciarzach" i partaczach,żeby przestrzec innych.Mi się osobiście Twój projekt podoba,bo poszedłeś na całość(sens tego projektu i komentarz pozostawiłem dla siebie).Ale jak w tym przypadku jak chcesz podważyć robotę CS,to się umów z Lucasem w podobnych warunkach i ustawcie rolkę np. w przedziale od 40-160 i wiesz co się stanie? Dostałbyś w tytę od auta duużo słabszego z dsg i odpowiednio "dostrojonego".Po prostu,każdy robi takie auto jakie mu odpowiada i czasem ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć,które auto tak naprawdę jest szybsze.

czlowieku napisalem to co mysle .. nie dotarlo to do Ciebie ? porownania byly dwoch aut strojonych przez Patryka wiec co ja mam tu podwarzac ... bo nie rozumiem ?? jak dla mnie seat na tym filmie wypadl beznadziejnie i tyle . A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ... Moje zdanie jest takie jak napisalem i mam gdzies to co Ty o tym myslisz ! Moze dostane zakaz pisania w tematach od Patryka ?? Jak mi cos nie pasuje to o tym pisze i tyle, Patryk mial potrzebe napisanie za pomimo 600km seat nie jedzie wiec to napisal, to bylo jego zdanie i nikt nie mial mu tego za zle. Ja nie bede walil gruchy co by bylo w sloneczny dzien . Pozdro

--------------------
2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN
2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN
2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN

+Quote Post
Mirage
post Mon, 12 Dec 2011 - 22:20
Post #114

Forum Killer

CYTAT(LucasSR @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:54) *
Wtedy był tylko program, teraz zmowa będzie zdecydowanie lepsza wink.gif

Może jutro uda mi się odpalić maszynę po 3 tyg postoju. Tyle że na lecie to sobie nie poganiam

--------------------

+Quote Post
Kamilbike
post Mon, 12 Dec 2011 - 23:07
Post #115

Forum Homee

Patryk przy tej pogodzie co jest to z FS juz w ogole bylaby masakra biggrin.gif W 100% przekonany jestem ze Leon zaczalby mielic patrzac na to co ja dzis mialem :/

--------------------
Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.

+Quote Post
RYBAK
post Tue, 13 Dec 2011 - 19:54
Post #116

User

CYTAT(Rafalek114 @ Mon, 12 Dec 2011 - 21:57) *
czlowieku napisalem to co mysle .. nie dotarlo to do Ciebie ? porownania byly dwoch aut strojonych przez Patryka wiec co ja mam tu podwarzac ... bo nie rozumiem ?? jak dla mnie seat na tym filmie wypadl beznadziejnie i tyle . A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ... Moje zdanie jest takie jak napisalem i mam gdzies to co Ty o tym myslisz ! Moze dostane zakaz pisania w tematach od Patryka ?? Jak mi cos nie pasuje to o tym pisze i tyle, Patryk mial potrzebe napisanie za pomimo 600km seat nie jedzie wiec to napisal, to bylo jego zdanie i nikt nie mial mu tego za zle. Ja nie bede walil gruchy co by bylo w sloneczny dzien . Pozdro

Oczywiście,że każdy ma prawo do swojego zdania,ale wyczułem w Twoim poście nutkę szydery,bo znam perypetie auta Przemka i nie zamierzam tego komentować,bo po co? Chłopak zamknął pewną kartę historii i otworzył nową.A,że wypadł kiepsko w tym filmiku na tle mocnego Sciro z dsg w tych warunkach,to akurat dla mnie żadne zaskoczenie,bo sam mam auto z dsg i wiem jak ta skrzynia potrafi nadrobić niedostatki mocy.Co do Patryka to nie przypominam sobie,żeby w jakimś poście napisał,że Twoje auto nie jedzie,podważył jedynie użyteczność Twojego auta do codziennego użytku,bo takie projekty są dla Nich priorytetem.Dla mnie osobiście Twój Seat jak złapie trakcję to po prostu zrywa rajtuzy z dupy i się cieszę,że taki projekt został wdrożony w życie.Z tego co wiem to często śmigasz do Niemiec,Szczecin jest po drodze więc daj znać na PW kiedy będziesz śmigał,to się spikniemy i pobajerzymy o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia smile.gif

+Quote Post
prnit
post Tue, 13 Dec 2011 - 22:36
Post #117

Forum Homee

Panowie nie wiem jak możecie się tak napinać przy temp -1 ...przecież przy takich mocach bez napędów na dwie osie to te auta się do 100kmh ślizgają a nie ścigają....

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
LucasSR
post Tue, 13 Dec 2011 - 23:18
Post #118

Frequent User

dlatego ten przejazd był od 100+, co nie zmienia faktu że problemy z trakcją nadal występowały. W przyszłości z Przemkiem nagramy coś co pokaże realną różnice przy wykorzystaniu w pełni mocy Leona i tyle, nie ma o co bić piany.

--------------------
360 km / 450nm

+Quote Post
Fawor
post Wed, 14 Dec 2011 - 00:47
Post #119

Forum Clubber

CYTAT(Rafalek114 @ Mon, 12 Dec 2011 - 22:57) *
A czy mial trakcje czy nie mial to juz nie moj problem ...

bezpośrednio Twój nie, ale Twojej percepcji i kojarzenia spójności faktów jak najbardziej, bo raczej nikt rozsądny nie spodziewa się przy takiej temperaturze w prawie 500konnym FWD trakcji na 3cim biegu. Kto jak kto na tym forum, ale Ty powinienes o tym wiedzieć dość dobrze..A i szkoda, że Twojego auta nie było obok smile.gif Wtedy to dopiero byłoby ciekawie..

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
torek
post Wed, 14 Dec 2011 - 09:25
Post #120

Forum Killer

ZAWIJA NIE MIŁOSIERNIE JAK NA TĄ MOC. Brawoo laugh.gif

--------------------
Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015
Mazda 6Speed - jest