![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
skrzynia w bmw jest mega zjebista jezlei chodzi o szybkie zmiany biegow, w audi to zupelnie inny temat. Jak juz podajecie przyklady, to tak jak zauwazyl Daniel, niech to beda porownania dla takich samych aut.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 August 2010 Skąd: warszawa ![]() |
Dokładnie, jeśli mówimy o szybkości zmiany biegów to mówmy o takich samych wozach. Dwa lata temu byłem posiadaczem takiego golfa jak Daniel miał wcześniej, zwykły seryjny 2,8 i absolutnie nie można porównywać go do wcześniej wspominanej tu hondy. Niewiem dlaczego, nie znam się, ale nie dało się w nim zmienic biegu tak szybko jak w civicu, może to sprawa innej konstrukcji skrzyni. A czas 350ms jest itak bardzo dobry.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Ale ja nic nie porównuje...reaguję tylko na stwierdzenie AW69 z którego niemalże wprost wynika, że 350ms to mistrzostwo świata, w ogóle a nie w tym modelu
![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
z tego co kojaze z mforum, to tam wogole te czasy wszyscy mieli mega optymistyczne. M5 ktore lalem w kazdy mozliwy sposob, odchodzilem non stop! z rolki, z miejca a na tym ich uzrzadzeniu ono 100-200 robilo podobne jak ja
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Z mojego doświadczenia skrzynie w VW/Audi zachowują się znacznie gorzej jeżeli chodzi o szybkie zmiany biegów niż w Hondzie. Generalnie nie jestem w stanie wbić tak szybko biegu w VW/Audi jak w Hondzie i jest to wyczuwalna różnica.
-------------------- [Honda Civic 320KM] [Audi S4 B5 500KM] [Skoda Octavia vRS 260KM]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Pitolicie kolega z hondy to lamer i tyle w sam w motorze podczas jazdy turystycznej zmieniałem szybciej biegi...
Jeśli ktoś nie czai dalej aluzji to nie mamy o czym gadać, wolna honda vs szybki golf i jeszcze całkiem inna konstrukcja z BMW która z natury ma dużo lepszy potencjał dlatego dałem wam do przykładu jeszcze motocykl gdzie wasze zmiany trwają wieczność a ktoś ze sprawną nogą jest porównywalny z DSG... -------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Fawor jesteś niereformowalny !
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Nie, jesli ktoś mi wmawia, ze zmiana biegu w 3 dziesiąte sekundy jest szybka
![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
wróc do początku dyskusji i przeanalizuj dokładnie czego ona dotyczyła...
|
|
|
![]()
|
|
dotyczyla tego ze nie da sie szybciej zmienic biegu w tym konkretnym golfie bo skrzynia na to nie pozwala, odzywaja sie synchro, ale niestety nie wszystkim jak widac da sie to wytlumaczyc
![]() |
|
|
![]()
|
|
wsadźcie fawora albo jego kolega z hondy do daniela golfa i pojedzie życiówke....będzie zmieniał biegi jak DSG
![]() Fawor ogarnij się ! |
|
|
![]()
|
|
przepięciu biegu poniżej 350 ms to wg ciebie jest wolno ? prosze pokaż że umiesz szybciej ![]() tego dotyczyła. Nie tego, że pokaż szybciej W TYM GOLFIE. Po prostu powiedziałeś, ze ta zmiana jest szybka. Mało jasny powrót do początku dyskusji i nadal bedziesz drązył sychronizatory, hondy srondy? Nie o tym była dyskusja. Przynajmniej z mojej strony. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przecież sam napisałeś żeby robił skrzynie urywał kolejne dziesiętne ? To ja zapytam co on ma w tej skrzyni 02M zrobić ?? Zamówić dog box'a za pierdylion złotych czy co bo nie bardzo ogarniam ?
|
|
|
![]()
|
|
a co jest wolna? 300ms to nie jest szybka zmiana? oczywiscie nie jest mistrzostwem swiata, ale jak juz Daniel sam napisal, szybciej sie nie da bo skrzynia ine pozwala! ależ oczywiście Kosi, że ja to rozumiem. Nie mam jednak problemu z podjęciem wyzwania "pokaż szybszą zmianę biegu", bo można zmienić bieg szybciej. Do tego odnosila się moja dyskusja, bo staram się odpowiadać na rzeczy precyzyjne. Da sie szybciej zmienic bieg? Da się. Więc nie jest to zmiana wolna, ale też jak sam wspomniałeś - nie jest mistrzostwem świata. A że AW nie potrafi się odnieść i przyznać do bug'a w swoim pierwszym "wyjsciu" i dąży dalej do "pokaż w tym aucie, przecież synchro, przecież sam mowiles, zeby pracował nad skrzynią" to już nie moj problem. Powiedziałem, że zmiana jest wolna PRZEZ skrzynie więc niech nad nią popracuje. Ja już jaśniej nie potrafię... -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
moze juz starczy, co dziewczyny?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Skrzynie w Audi/VW są słabe do szybkiego bicia biegów i tyle. I nie jest to kwestia kierowcy i obstawiam Fawor że nie wbił byś biegu szybciej niż Daniel choćbyś się miał zesrać. I nie chodzi mi tu o moc a samą konstrukcję skrzyni/wajchy whatever
-------------------- [Honda Civic 320KM] [Audi S4 B5 500KM] [Skoda Octavia vRS 260KM]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Daniel dlatego trzeba sobie kupic taka zabawke jak ma vampir na pokladzie i walic jeszcze szybsze zmiany
![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Swoja droga ja chyba bym dostal zwyrodnienia stawu barkowego od tak ustawionego mieszka zmiany biegow jak w Vampirze
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Przypomniało mi się
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland