![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Z 4s jeszcze trochę udało się zerwać z czasu, ale jeszcze coś trzeba urwać oczywiście z czasu
![]() Ciekawe jak czas do setki przełoży 1/4, ba Bemowie do setki było 4.8s i 12.0 na ćwiartkę, a teraz jest 3.8s do setki. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Ladnie jebie , poprawisz mocno czas moim zdaniem . Bedzie znowu dobrze
![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
E tam nie puszcza marchew
![]() ![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Nie widac w ogole ze to FS ![]() Jest ustawiony na 350ms, szybciej biegu nie mogę zmienić bo synchronizatory się już odzywają. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
znaczy sie jesteś szybszy niż FS
![]() |
|
|
![]()
|
|
znaczy sie jesteś szybszy niż FS ![]() Z jedynki na dwójkę jestem szybszy niż fs bo wyrabiam się w 300ms, ale z dwójki na trójkę 300ms już jest za mało i dlatego na razie jest na 350ms ustawione.Na trójce delikatnie jeszcze smali. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
ale tak czy śmak moim zdaniem te zmiany są wolne..rób skrzynie i można urywać kolejne dziesiąte.
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
To samo chciałem napisać co kolega wyżej. Na filmiku WYDAJE się jakby dało się jeszcze urwać na zmianach biegów. Ale to może tylko mi się wydaje.
Ciekawy jestem odnośnie skrzyni. Co w 02M wymienić żeby była malina ? Synchronizatory + olej z aso/fuchs. I to wystarczy ? Ciekawe ile kosztuje wymiana synchro. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT ale tak czy śmak moim zdaniem te zmiany są wolne.... przepięciu biegu poniżej 350 ms to wg ciebie jest wolno ? prosze pokaż że umiesz szybciej ![]() |
|
|
![]()
|
|
z tymi synchronizatorami to chyba danielowi chodziło o coś innego niż o to że musi naprawiać skrzynie (poprostu fizycznie nieda sie szybciej zmienić biegu, bo mozna uwalić skrzynie biegów, a mianowiscie synchronizatory) ......to nie automat dwusprzęgłowy tylko zwykła prosta skrzynia manualna.....jak wg was powinien byc przepięty bieg ? jak w DSG ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
skoro auto zdąży się bujnąć do przodu i tyłu przy zmianie biegu to moim zdaniem jest to wolno. Tutaj macie przykład szybko zmienianego biegu przez mojego kumpla
http://www.youtube.com/watch?v=XmF3asoBGUM -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 November 2010 ![]() |
@aw69 dokładnie.
![]() Akurat skrzynia z synchronizatorami jest wygodna, ale niestety wolna i wrażliwa na ostre zapinanie biegów. ![]() ![]() @danield11 masz short shifer zainstalowany? |
|
|
![]()
|
|
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj macie przykład szybko zmienianego biegu przez mojego kumpla http://www.youtube.com/watch?v=XmF3asoBGUM Ale nie ma co porównywać zmiany biegów w dwóch różnych autach. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
skoro auto zdąży się bujnąć do przodu i tyłu przy zmianie biegu to moim zdaniem jest to wolno. Ważne że doładowanie nie spada przy zmianie biegów i obroty dużo mniej spadają. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT skoro auto zdąży się bujnąć do przodu i tyłu przy zmianie biegu to moim zdaniem jest to wolno. Tutaj macie przykład szybko zmienianego biegu przez mojego kumpla hehe ![]() ![]() tak się składa że problemy zaczynają się wtedy jak auto zaczyna się robić szybsze od kierowcy.....a ty wkeljasz tu film z jakims rumplem pozatym u twojego kumpla wóz nawet sie nie bujnie bo ma "5 koni mechanicznych" |
|
|
![]()
|
|
dobrze AWuś, dobrze...jak zwykle wiesz lepiej nawet od samego właściciela więc wróć do swoich 500konnych rumpli i cichutko już.
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Ale to jest prawda......jak obrotomierz zamyka ci się w mgnieniu oka, to nie jest to samo że oczekujesz pół godziny az ci wskazówka dojdzie do redline...
|
|
|
![]()
|
|
tyle, ze obrotomierz nie ma nic wspolnego ze zgraniem szybkosci reki i nogi...mozesz wykonywac szybkie zmiany przy 4k zamiast 7 wciskając gaz do połowy. Jeździłem ponad 400konnym evo i jakoś się dało, więc nie wmawiaj mi proszę, że jestem koniem. MOIM ZDANIEM można by szybciej - tak to brzmi po filmach. Czy sprzet nie pozwala czy inne czynnik - whatever, nie wiem, nie jeździłem. Ale słychać, że teoretycznie nie jest to najszybsza z mozliwych zmian w manualu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 11:58 |