![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Dokladnie. Niewazne czy Lite czy pelna, musi byc dostepne zrodlo. Wiekszosc aut nie ma, nawet takich z wskaznikami na desce.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Które aplikacji na iOS używacie ? Która najlepsza ?
|
|
|
![]()
|
|
Bez wiekszego znaczenia. W duzej czesci przypadkow chinczyki ELM327 nie chca sie laczyc z BT iphona.
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
skoro ios nie pozwala na połączenie się z urządzeniami tego typu przez bt to jak ma to działać? po shackowaniu fona owszem, ale na normalnym sofcie tylko wifi będzie działać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Działa prze WiFi na Apple.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 27 October 2003 ![]() |
Które aplikacji na iOS używacie ? Która najlepsza ? Dash Command i trzeba przez Wifi -------------------- EP# アダム R ガレージセール
ARG megabusa |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 18 October 2013 Skąd: Białystok ![]() |
Uzywa ktoś elma z peugeotem/citroenem bez CANa? Próbowałem go podbiąć pod xsarę vts ale ie chce współpracować
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 04 September 2015 ![]() |
Panowie a co polecicie do grupy vw: t5 2003, caddy 2007, crafter 2009 ? Chodzi mi o kasowanie bledow, sprawdzanie synchronizacji walka, korekcje pompek, zadne chipy czy zmiany map mnie nie interesuja.
Isc w cos z bt / wifi czy kabelek? Sprzet jaki mam pod reka to samsung s5, xiaomi mi note, ipad albo laptop z winda. Oczywiscie zaden legal za 2tys mnie nie interesuje, ewentualnie prosze o linka co kupic i co skad pobrac na pw ![]() |
|
|
![]()
|
|
vcds szukaj, jak dobrze popatrzysz to ktoś w dziale sprzedam za 200zł sprzedawał.
ps. powodzenia z diagnostyką pompek elmem czy jakimś innym badziewiem, nie widziałem jeszcze, żeby coś poza vcdsem np bipy pokazało |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Używa ktoś może aplikacji SD Prog? Warto kupić taki zestaw czy lepiej zwykłego elm'a za 30 złotych, do tego torque za 15 i na to samo wyjdzie?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
testował ktoś może taki interface pod Iphone? Wg opisu łączy się po BT z telefonem.
Interface Iphone OBD2 -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Ponowie stare pytanie, czy z e36 z '98 elm sie połączy? Po przejsciowce?
Program mam, przejsciowke tez. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: wrocław ![]() |
Witam, takie pytanie jaki BT powinien być w lapku żeby wykrył Elma w moim starym lapku jest w ver. 2.0 i nie wykrywa w telefonie mam 4.0 i trybie bez problemu. Wina starego BT w lapku czy wadliwy interfejs?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Soft od bluetootha powinien sobie zainstalować ELMa jako port com. Nie wiem co tam masz poinstalowane dokładnie na komputerku ale na bank tylko kwestia odpowiedniej konfiguracji.
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale najpierw powinien go wykryć jako urządzenie BT a laptop nie widzi Elma. Więc raczej problem tkwi w module BT bo telefon i tablet normalnie grają z elmem. W obu mam BT w ver. 4.0 więc coś w tym musi być. Wymienię na wersję z WiFi podobno jest mniej problemowa i bardziej dopracowana.
|
|
|
![]()
|
|
ja nie miałem problemu z połączeniem starego bt w lapku z nowym bt w elm... zresztą, z tego co pamiętam, bt jest kompatybilny wstecznie.
|
|
|
![]()
|
|
Wychodzi na to że elm jest wadliwy bo telefon itd. laptop wykrywa i łączy się bez problemu. Jutro pojadę do sklepu zareklamować zobaczymy co z tego wyniknie. Jaki program polecacie do Forda na tego elma. Stare v6 z 99roku.
|
|
|
![]()
|
|
A rocznik 99 to juz pelna kompatybilnosc z OBD2? Bo jesli nie to ELM nic tam nie zdziala.
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
ja podbiję - czy używa ktoś aplikacji SD Prog? Warta pieniędzy? Sczytuje cokolwiek więcej niż błędy ECU?
-------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
Wymieniłem na wersje z wifi działa lepiej i szybciej. Po podpięciu do tego forda czyta tylko ecu silnika wiec albo mam zły program (ScanXLPRO) albo wóz nie jedzie całkowicie po canie. Jaki program polecacie do audi a jaki do forda na ta zabawkę?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 23:51 |