![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
No proszę jak się temat rozwinął, wiedziałem, że można na Was liczyć
![]() Jeśli chodzi o bliźniaki, to myślę, że odpowiedź już padła. Nikt tu nie mówi o celowych wykroczeniach, ale skoro auto bywa tak-czy-siak mocno załadowane, to na bliźniakach bezpieczniej chyba. Nie wiem, jak mówiłem, nie znam się na autach dostawczych i nie wiedziałem np. o różnicy w liczbie resorów-dzięki za to! Edit: Dodam tylko, że chyba nie mówimy tu o takich przeładowaniach jak wspominacie, raczej bardziej umiarkowanych ![]() /Edit Wyłania mu się tu jeden lider-Iveco. LT za stary będzie. Fiata można wziąć pod uwagę, ale na pewno nie 3.0, niepotrzebny+wspomniane wyżej. Wyjaśnijmy jeszcze ostatnią kwestię, Crafter to to samo co Sprinter? Tak mi się zdawało, sam już nie wiem teraz. Dzięki jeszcze raz. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Właśnie jak masz brać Iveco albo Fiata to tylko 3,0 w 2,3 zdarzały się problemy z podwykonawcą zaworów wydechowych ( jakaś francuska firma ) i potrafią się urwać ( sporadyczne przypadki ,ale lepiej to wiedzieć)
Ducato Maxi marame też dostosowaną do obciążeń 5,0 t ( w Polsce rejestrowane są do 3,5 t) ...właśnie są to ramy z silnikiem 3,0 ...jak brakuje udźwigu wspomagasz się dokładanymi poduszkami na tylnej belce ( lub fabrycznymi ,które jednak nie lubią duużego przeładowania-grzeje się kompresor i wchodzi w tryb awaryjny .) Rekordowe Ducato ..z wielkim kontenerem( 5,5m dł) z windą i bocznymi drzwiami w kontenerze ,które wagi nie ujmują ...waży solo ok 3 t ..regularnie zabiera ładunek 3-3,5t ...jedyna wada to zimą po załadowaniu potrafi zamielić kołami nawet na 3 biegu ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 01 September 2003 Skąd: Wolne Miasto GDANSK ![]() |
Właśnie jak masz brać Iveco albo Fiata to tylko 3,0 w 2,3 zdarzały się problemy z podwykonawcą zaworów wydechowych ( jakaś francuska firma ) i potrafią się urwać ( sporadyczne przypadki ,ale lepiej to wiedzieć) Akurat ostatnio klientowi się urwał zawór w silniku 3,0 i narobił bałaganu. No ale przebieg już pół miliona jego Iveco miało ![]() W Iveco jak będziesz pakował ostro ponad normę zwróć uwagę na felgi tylne bo mają tendencję do pękania. Ale to naprawdę trzeba mocno przeładować ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 August 2011 Skąd: Radość. ![]() |
Z moich doświadczeń wynika, że te 3.0jtd to właśnie bardzo dobre silniki. Dynamiczne, ekonomiczne w granicach rozsądku. I auto naprawde fajnie sie prowadzi. Jeśli chodzi o ładowność, to ja wrzucając prawie 1800kg złomu jechałem w przyzwoitych warunkach (jeśli chodzi o komfort jazdy) przez prawie całą Warszawe, włączając w to odstanie swojego w korku. Mowa oczywiście o wersji Maxi - czyli największej dostępnej budzie. Może nigdy nie ładowaliśmy na niego pięciu ton, ale moja propozycja jest taka, żeby poszukać w okolicy takowego i sie przejechać. Ze swojej strony polecam.
-------------------- Żadne hobby, daj mi spokój i sam dorośnij.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
Moje doswiadczenia z Iveco Daily 2.3:
- sra sie elektryka - jakosc wykonania slaba... chodzi o plastiki - lubi lac sie z silnika - padal mi na potege czujnik w chlodnicy, albo czujnik wlaczania wiatraka... nie pamietam Ja kupowalem na bliznaikach ze skrzynia 4,20 i wyskoka plandeka... faktycznie z zaladowana tona siadal ale zalatwila to wizyta u kolegi resorowca ktory szybko naprawil ten blad... Nie wymagajmy cudow to tylko dostawczak i to ze sredniej polki. Jest ok. Jezdzilem blaszakiem 2.3 bez blizniakow i powiem wam ze zupelnie inne wrazenia z jazdy... auto na blizniaku to taka mala ciezarowka a blaszak na solo kole to osobowka i to taka szybsza... momet pieknie wciskal w fotel... 160km/h to nic nadzwyczajnego. Jak bys chcial kupic MB Actrosa albo MANa TGL, TGS lub TGA to chetnie pomoge przynajmniej jesli chodzi o budowlanke 8x4 lub 8x6. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 23:54 |