![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
no i fmic jest dużo bardziej odsłonięty
![]() odnośnie spadków ciśnienia to przekrój rurki 2 i 1/4 cala to 2483mm kwadrat a przekrój fmica to 3900mm kwadrat...wewnątrz jest około 6mm ale do obliczeń dałem 5 bo blaszki itp więc taki fmic ma nawet po uwzględnieniu blaszek ma sporo większy przekrój a więc prędkość gazów w nim spada(mają więcej czasu się wychłodzić) i niema mowy o jakiej kolwiek zwężce w środku że blokuje przepływ itp...totalna bzdura jak dla mnie albo fmic był zalany olejem lub nie wiem czymś...także przy cięciu swojego chińczyka policzyłem wszystko i wychodzi że mój ma nadal sporo lepszy przepływ niż 3 calowa rura ( po ucięciu 3 rządków ) a u kolegi nic nie jest cięte więc na 100% nic niema prawa blokować...tylko szkoda że nie będzie miał swojej 100% wydajności bo sporo będzie zasłonięty także warto zwrócić uwagę że nie tylko jak odsłonięty jest fmic ma wpływ na jego wydajność ale to jak gazy mogą uciekać z komory silnika ma ogromny wpływ...bo jak weźmiemy szklankę wystawimy za okno to przepływ będzie żaden a jak rurkę o takiej samej średnicy to jest zupełnie bo innego więc ja bym także poprawił odpływ gazów z komory silnika bo mało kto zwraca na to uwagę ![]() no i czekam na poważniejsze mody bo na razie to fakt tylko fmic tutaj siedzi a rozważania są jak by miało być 400+ |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Z modami czekamy na Witka, bo musi z urlopu wrocic. Bez niego nie ma sensu wkladac gratow, bo wladujemy calosc i nic wiecej z tego nie wyjdzie bo trzeba stroic przeciez
![]() ![]() Jutro wjezdza hebel 288 ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
raich ja wiem ze najfajniej jest wydawac czyjes pieniadze, a jak przychodzi do wydania swoich to nagle sie robi "yyyyy", ale jak chcesz mi dac 1000zl na hebel to chetnie przyjme.
2 Dni temu wjechal setup 288mm wyglada duzo lepiej, nie udalo sie jeszcze niestety sprawdzic pelnej sily hamowania i kiedy sie zagrzeje. Nie udalo sie przetestowac ze wzgledu na to ze wczoraj Ibiza wjechala do garazu i zaczelismy rozbierac i wyjmowac wszystko co jest niepotrzebne i co sluzylo staremu zestawowi. ![]() ![]() No i stare vs nowe roznica jest ![]() ![]() Aha i Panowie jest pytanie, czy jest sens opatular kolektor i turbo bandazem? Kolektor z S3 jest tak krotki ze jakbym owijal to chyba caly, a nie pojedyncze kanaly ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
bezsensu. zeliwniak emituje troche ciepla, ale jest to nic w porownaniu z nierdzewka.
owijac tylko DP -------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
Panowie jest maly plan na niedaleka przyszlosc, mianowicie wlozenie sprzegla od VR6 i zamachu od G60. Teraz pytanko, czy taki zamach podejdzie ?
http://allegro.pl/kolo-zamachowe-jednomas-...1810963779.html Jezeli chodzi o zmiany w aucie zostal zalozony juz IC 'na sztywno' , turbo i kolektor wydechowy zostaly tez zalozone, do turbo zostaly przykreocne przewody wodne i olejowe, trzeba bylo troche powalczyc zeby dopasowac, wydech poki co zostaje seryjny z Ibizy nie stac mnie na zrobienie czegos konkretnego, ale mimo to i tak trzeba bylo troche porzezbic. Jutro spawamy rury do IC i moze uda sie zalozyc przewody wodne i inne pierdoly ktore zostaly zdjete w potrzebie powiekszenia miejsca do pasowania Turbo i innych gratow -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
w ibizie miales taki maly IC ?? ;/ dramat w golfie myslalem ze seria byla malenka ale to wyglada straszne na 1.8t :/
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Z biegem czasu bede wymienial chlodnic(zk)e oleju to zobaczysz jakie to moze byc male :/ Na dobra sprawe mogloby jej nie byc
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
to wiem
![]() w tdi ARL jest jednak sporo wieksza :/ ja chlodnice z saba juz buchnalem i tne w pasie miejscowke -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
My chcemy dach chlodnice oleju od spodu wozu i zrobic dolot powietrza do niej. Ale to poki co plany i zobaczymy czy moze uda sie ja upchnac gdzies w lepszycmn miejscu
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 02 February 2008 Skąd: ostrowiec św. ![]() |
Możesz zakładać zamach z G60, podejdzie bez żadnych problemów.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki to poki co kupie zamach a sprzeglo jak bedzie budzet.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Fmic powinien jeszcze ożywić auto z dołu - zamontowany już jak wrażenia po jeździe
![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
Ziom, ciezko sie jezdzi bez rurek do IC
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Grudziądz ![]() |
To może ja sie wtrącę bo też mam Cupre ostatnio byłem na hamowni i wyszły mi straszne falbany a mianowicie coś takiego
http://img15.imageshack.us/img15/2685/ibiz...tporownanie.jpg O co kaman komp nie pokazuje żadnych błedów mam wycietego kata sonda odsunieta tulejka i wkładka k&n żadnych modów więcej |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 April 2003 Skąd: wwa ![]() |
To może ja sie wtrącę bo też mam Cupre ostatnio byłem na hamowni i wyszły mi straszne falbany a mianowicie coś takiego http://img15.imageshack.us/img15/2685/ibiz...tporownanie.jpg O co kaman komp nie pokazuje żadnych błedów mam wycietego kata sonda odsunieta tulejka i wkładka k&n żadnych modów więcej pewnie hamownia nie miała włączonej opcji wygładzania |
|
|
![]()
|
|
Dzis wpadl do nas Berkut i troche pospawal, rury do IC i wszelkie flansze i odpowietrzenia zostaly dospawane do rur. Kilka dni temu okazalo sie tez ze w moim turbo wirnik tnie slimak. Niestety przedluzylo to nam troche zabawe bo rzeba bylo odkrecic wszystko co bylo skrecone z turbo i czekamy teraz na reklamacje ktora nastapi w okolicy soboty. Gdy dostaniemy nowe turbo "zatulejkujemy" miejsce do termopary i skladamy wszystko do kupy.
|
|
|
![]()
|
|
masz gdzies fotke tej turbiny ?
jakis dzwiek sie wydobywal ? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
dzwiek sie nie wydobywal bo nie zlozylismy na szczescie do konca auat, bo wtedy bym ze w czache strzelil. Widac bylo na slimaku opilki metalu i wyorany kawalek metalu przez wirnik.
|
|
|
![]()
|
|
Troche dlugo to juz trwa ale okazalo sie ze drugie turbo bylo bardziej popekane w srodku niz pierwsze wiec odpuscilismy temat i kupilem pratycznie nowe od Adama ze Sportmile. Po drodze okazalo sie tez ze rurka od bagnetu oleju poszla w drzazgi. Samochod jest juz prawie zlozony brakuje tylko podlaczenia splywu oleju ktore dzis powinno nastapic
![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 21:27 |