![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Bylo kiedys pytanie o angielska instrukcje do EMU.
Mozna ja pobrac tutaj: EMU Manual EN Wraz z nowym softem bedzie jej kolejna wersja + poprawki zrobione juz w UK. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
A ja mam pytanie dopuki nie ogarne czujnika wałka rozrządu moge podpiać paliwo w bank fire /full group ?(ale jak) i czy moge zapłon zrobić w wastedspark ?
Wyjść w emu jest 6 na wtryski jak chce podłączyć jako bank to -3 wtryski do jednego i 3 do drugiego wyjścia ? - czy można to też podłączyć 2 wtryski jedno wyjści 2 drugie i 2 trzecie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
- czy można to też podłączyć 2 wtryski jedno wyjści 2 drugie i 2 trzecie ? Dokładnie tak zrób. 1-6 2-5 3-4 -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 16 October 2002 Skąd: wawa ![]() |
Słuchajcie, czy nie lepiej jednak zrobić programową obsługę istniejącego w danym silniku trigger'a, zamiast dokładać koło? Nie w każdym silniku jest na nie miejsce, jest jak dobrze i bezpiecznie zamocować, silników jest wiele rodzajów, do każdego robić koło? No i takie koło też tam sobie waży i się kręci. Nie po to się odchudza układ korbowo-tłokowy, koło zamachowe, koło pasowe, etc. aby później coś dokładać. Mniej, często znaczy lepiej, bliżej serii - lepiej (w sensie oparcia na seryjnych OEMowych częściach, ew. zmodyfikowanych OEMowych). Pod maską też to wtedy schludniej wygląda. To takie detale by się komuś wydawało, no ale te detale razem już mają znaczenie. A jeszcze inny temat. Jadźwin wielokrotnie w pytaniach o różne nowe funkcje odpowiadał w stylu: "że jak są chętni to się dołoży". Myślę, że warto by było aby osoby które są poważnie zainteresowane: AudiTrigger'em (i jego pochodnymi w Porsche, BMW, Volvo, etc.), LPG, płynnymi zmiennymi fazami czy też elektroniczną przepustnicą przestały utyskiwać po kątach, że oni niestety EMU nie założą, bo tego czy tamtego nie ma, a napisały tutaj, w tym wątku. Aby pokazać, że są chętni, aby pokazać Jadźwinowi (jak również innym), że jest na to rynek. EcuMaster to firma, musi zarabiać. To nasza Polska firma, wesprzyjmy jej rozwój. Matko i còrko i còrko...... co za maruda......komp dopiero co powstal a zyczen co nie miara....poza tym troche inwencji tak jak napisal Thoruba. Widze ze malo miales klientow bo pisanie po co komu wskaznik jesli ma ograniczenie nie jest wytlumaczeniem klient chce miec poglad parametrow silnika....poza tym sprawdz ile kosztuje dash z czujnikami a zakup modulu bt i chinskiego tableta na androidzie z IPS2. Jesli chodzi o audi trigger w jakim modelu bmw to widziales .....? Rozumiem ze tacy tez musza byc .....no offence ![]() -------------------- Racing is my Life......
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way" - Keiichi Tsuchiya S13 Moon Blue EMU LINK VEMS ECUMASTER SMT AEM APEXI POWER FC AUTRONIC HALTECH instalacje i strojenie. Hamownia 4x4 Dyno Project 2JZ Bp 98 Ultimate 701KM 787Nm NAJMOCNIEJSZY W POLSCE JZ ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
Jesli chodzi o audi trigger w jakim modelu bmw to widziales .....? Kiedyś cos takiego widziałem chyba m20b27 z 1756r ![]() -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- Racing is my Life......
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way" - Keiichi Tsuchiya S13 Moon Blue EMU LINK VEMS ECUMASTER SMT AEM APEXI POWER FC AUTRONIC HALTECH instalacje i strojenie. Hamownia 4x4 Dyno Project 2JZ Bp 98 Ultimate 701KM 787Nm NAJMOCNIEJSZY W POLSCE JZ ;) |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 17 January 2013 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ale to nie audi trigger. Jest to inne rozwiazanie...
Trochę więcej. S14B23, S38B35, M30B34 Pierwsze Motronic (1.1-1.3 bodajże) po Jetronicu/K-Jetronicu używały wieńca rozrusznika (116zębów) jako triggera. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
A jest to ze stali ?
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
ten niewiem aczkolwiek moj by powstał ze stali
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2005 Skąd: Wałcz / Londyn ![]() |
Trochę więcej. S14B23, S38B35, M30B34 Pierwsze Motronic (1.1-1.3 bodajże) po Jetronicu/K-Jetronicu używały wieńca rozrusznika (116zębów) jako triggera. Motronik 1.0 basic o ile pamietam i bylo to w pierwszych m20b25, miala tak tez stara eta m20b27. -------------------- jest BMW E30 3xxi - power'ed by (ex Bartek Chrzanowski) engine 3.5 turbo - tune up by Maleckis -
skaleczone 328i oraz e39 M5 _http://www.beemka-klub.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
Mnie zawsze zastanawialo czemu nie zrobic triggera z wienca do rozrusznika?? Macie jakies argumenty czemu wszyscy dokladaja dodatkowe pierscienie?
-------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
kubeq Sq nie jestem specem, ale myślę, że skoro rozrusznik ma ząb za zębem dookoła, to skąd będzie wiadomo kiedy jest GMP?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
z synchronizacji walkiem
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]()
|
|
No i to jest odpowiedź
|
|
|
gość_pioootr_* |
![]()
|
![]() |
Jeśli chodzi o propozycje i życzenia do nowego softu EMU, to ja proponuję skopiowanie do niego hamowni drogowej z Det3.
|
|
|
![]()
|
|
podpisuję się pod propozycją piootra, w rajdówce chciałbym założyć EMU, ale po co zakładać EMU, jak i tak zostanie DET3? Wiadomo, SA to SA, ale DET3 spisuje się FI bez zarzutów, poza problemami z komunikacją z PC.
|
|
|
![]()
|
|
Hamownia jest na liście rzeczy do wprowadzenia...
Wieniec rozrusznika duża ilość zębów....trzeba maskować...plus synchro z wałka....mocowanie czujnika.....nie wiem nie wiem czy to taki dobry pomysł. -------------------- Racing is my Life......
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2004 Skąd: Zabrze ![]() |
Panowie...Autometer podgląda nasze forum. http://www.youtube.com/watch?v=IaORsNLo0Wo
Jezeli o mnie chodzi, to chyba o czyms takim mowilem caly czas. -------------------- =pistons fly=
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 02:50 |