Shoutbox 0 nowych PW 

245 Stron V  « < 43 44 45 46 47 > »   
Reply to this topicStart new topic
> EMU, Traction control strona 85
Porszak
post Wed, 09 Jan 2013 - 15:49
Post #881

Forum Homee

CYTAT(sikaykiee @ Wed, 09 Jan 2013 - 15:13) *
LgYs czy jakieś badziewie?

z tym badziewiem chyba przesadziłeś bardzioej niz ja wink.gif

Rozumiem ze w instrukcji do EMU bedzie mozna znaleźć zastosowanie odpowiednich przekrojów do odpowiednich czujników?

--------------------
„Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver

corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 09 Jan 2013 - 15:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Jadzwin
post Wed, 09 Jan 2013 - 16:30
Post #882

Forum Clubber

Bedzie opis dolaczony do wiazki smile.gif
Poza tym we wtyczkach EMU sa duze i male piny. Grubsze przewody sa zarobione na duze piny a wiec tam gdzie wymagania pradowe sa wieksze.

A przewody LGY to sa przewody wysokonapieciowe i swietnie sie sprawdzaja w instalacji elektrycznej np. budynku. Do auta lepiej miec niskonapieciowe samochodowe FLRY bo sa elastyczniejsze i maja ciensza izolace co powoduje ze wiazka nie jest taka sztywna no i ma mniejsza srednice.

CYTAT(Porszak @ Wed, 09 Jan 2013 - 16:49) *

Rozumiem ze w instrukcji do EMU bedzie mozna znaleźć zastosowanie odpowiednich przekrojów do odpowiednich czujników?

--------------------
Knock Knock! Who's there ? DETONATION

+Quote Post
sikaykiee
post Wed, 09 Jan 2013 - 17:25
Post #883

Rookie

Skoro tak to mi się podoba, i cena bardzo dobra (nie za wysoka).
Nawet już sobie w głowie poukładałem do czego jaki przekrój i się wszystko zgadza. smile.gif
CYTAT(Porszak @ Wed, 09 Jan 2013 - 15:49) *

Obawiałem się czegoś pokroju tych co dają do uniwersalnych centralnych zamków itp. wink.gif

+Quote Post
mlody1921
post Thu, 10 Jan 2013 - 21:58
Post #884

Forum Homee

Lux tylko jak sie nazywaja i gdzie można dostać konektory do wtyczek ?? bo mi pare zagineło :/

+Quote Post
Jadzwin
post Fri, 11 Jan 2013 - 14:22
Post #885

Forum Clubber

Jako ze wiele osob pyta ponizej zdjecie wiazki:

A tutaj zdjecie modulu BlueTooth do portu rozszerzen.

--------------------

+Quote Post
pinin
post Fri, 11 Jan 2013 - 14:44
Post #886

Forum Clubber

CYTAT(Jadzwin @ Fri, 11 Jan 2013 - 14:22) *
Jako ze wiele osob pyta ponizej zdjecie wiazki:

A tutaj zdjecie modulu BlueTooth do portu rozszerzen.

Zaklep mi od razu 2 sztuki wiązki jak możesz smile.gif
Się na mejla jeszcze z tym odezwę smile.gif

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
macpl
post Mon, 14 Jan 2013 - 22:56
Post #887

Forum Homee

Wiązeczka pierwsza klasa bardzo elastyczna i ładnie się układa.....czekam na kable w ekranie tongue.gif

--------------------
Racing is my Life......
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way" - Keiichi Tsuchiya
S13 Moon Blue
EMU LINK VEMS ECUMASTER SMT AEM APEXI POWER FC AUTRONIC HALTECH instalacje i strojenie.

Hamownia 4x4 Dyno Project

2JZ Bp 98 Ultimate 701KM 787Nm NAJMOCNIEJSZY W POLSCE JZ ;)

+Quote Post
KAMILcom
post Wed, 16 Jan 2013 - 09:21
Post #888

Super User

CYTAT(Jadzwin @ Wed, 12 Dec 2012 - 12:11) *
Sklep bedzie jeszcze w tym roku. Natomiast forum EMU pewnie na poczatku przyszlego.

I co ze sklepem i forum ?

--------------------
size is nothing... boost is EVERYTHING

+Quote Post
Jadzwin
post Wed, 16 Jan 2013 - 10:36
Post #889

Forum Clubber

Sklep juz niedlugo razem z nowa strona. Doslownie ostatnie szlify robimy.

CYTAT(KAMILcom @ Wed, 16 Jan 2013 - 10:21) *
I co ze sklepem i forum ?

--------------------

+Quote Post
lukey
post Wed, 16 Jan 2013 - 10:42
Post #890

Super User

Czy wiadomo mniej wiecej kiedy się pojawi manual in english?

--------------------
Fabia vRS daily
Golf mk2 16v almost no progress...
,,If you no longer go for the gap that exists,you no longer a racing driver"

+Quote Post
Thoruba
post Wed, 16 Jan 2013 - 11:01
Post #891

Frequent User

Nie wiem czy nie za późno, ale czy EMU mógł by mieć standardowe protokoły OBD2 ? Wtedy do gniazda rozszerzeń podpiąć gniazdo OBD2 i zwykłym interfejsem komunikować się z aplikacjami na androidzie, jest pełno ładnie zrobionych obd dash'y. Poza tym to byłby już krok od komunikacji z pozostałymi układami w pojeździe.

Wracając na ziemie...po ile będzie ten moduł bluetooth? Wymarzona aplikacja powinna mieć do wyboru wyświetlacze analogowe, cyfrowe i belki. Dobrze by było gdyby można było samemu wgrywać jakieś jpg'i (myślę teraz o analogowych wskaźnikach) jako tło, i osobno wskazówkę, plus zaznaczać oś obrotu, zero i zakres. Kształty rozciągane, tak aby móc uzyskać nie tylko łuk po okręgu ale np.elipse. Chodzi mi głównie o to żeby zaadoptować zdjęcia autentycznych zegarów. I jeszcze coś na wzór rozszerzonego pulpitu, tak żeby dwa tablety obok siebie montować.

--------------------
=pistons fly=

+Quote Post
Jadzwin
post Wed, 16 Jan 2013 - 13:29
Post #892

Forum Clubber

Pomysl z OBD jest bardzo ciekawy. Mozna by spokojnie dolozyc modul OBD do portu rozszerzen.
Co do BT to w tym momencie jest jedna apliakcja na androida na ktorej to dziala.
Ale pracujemy nad nasza wlasna aplikacja. Dzieki temu bedzie mozliwa komunikacja w dwie strony i np. na ekranie pzryciski aktywujace funkcje jak launch control, PIT limit, czy zmiana boostu... A moze kto wie bedzie mozna stroic na tablecie smile.gif

CYTAT(Thoruba @ Wed, 16 Jan 2013 - 12:01) *
Nie wiem czy nie za późno, ale czy EMU mógł by mieć standardowe protokoły OBD2 ? Wtedy do gniazda rozszerzeń podpiąć gniazdo OBD2 i zwykłym interfejsem komunikować się z aplikacjami na androidzie, jest pełno ładnie zrobionych obd dash'y. Poza tym to byłby już krok od komunikacji z pozostałymi układami w pojeździe.

Wracając na ziemie...po ile będzie ten moduł bluetooth? Wymarzona aplikacja powinna mieć do wyboru wyświetlacze analogowe, cyfrowe i belki. Dobrze by było gdyby można było samemu wgrywać jakieś jpg'i (myślę teraz o analogowych wskaźnikach) jako tło, i osobno wskazówkę, plus zaznaczać oś obrotu, zero i zakres. Kształty rozciągane, tak aby móc uzyskać nie tylko łuk po okręgu ale np.elipse. Chodzi mi głównie o to żeby zaadoptować zdjęcia autentycznych zegarów. I jeszcze coś na wzór rozszerzonego pulpitu, tak żeby dwa tablety obok siebie montować.

--------------------

+Quote Post
mlody1921
post Wed, 16 Jan 2013 - 20:26
Post #893

Forum Homee

Panowie czy emu poradzi sobie z takim czujnikiem i kołem na wałku, dodam że to"aparat" od R4 awlatuje do V6 czy to ma znaczenie?

+Quote Post
radom
post Wed, 16 Jan 2013 - 20:50
Post #894

Frequent User

jest już audi trigger? smile.gif

+Quote Post
Jadzwin
post Thu, 17 Jan 2013 - 15:23
Post #895

Forum Clubber

Ciekawe bo dla mnie wyglada jakby bylo 6 / 12 edgy na cykl pracy co nijak mi sie ma do 4 cylindrowki tylko wlasnie do 6 cylindrowki. (120 / 60 stopni pomiedzy edgami).
Przydaloby sie zrobic zrzut z oscyloskopu zeby miec 100% pewnosci.

[quote name='mlody1921' post='1035774' date='Wed, 16 Jan 2013 - 21:26']Panowie czy emu poradzi sobie z takim czujnikiem i kołem na wałku, dodam że to"aparat" od R4 awlatuje do V6 czy to ma znaczenie?

--------------------

+Quote Post
Jadzwin
post Thu, 17 Jan 2013 - 15:24
Post #896

Forum Clubber

Niestety jeszcze nie ma

CYTAT(radom @ Wed, 16 Jan 2013 - 21:50) *
jest już audi trigger? smile.gif

--------------------

+Quote Post
mlody1921
post Thu, 17 Jan 2013 - 19:50
Post #897

Forum Homee

To jest aparat z Mazdy Mx-5 1,8 R4

+Quote Post
vwbandit
post Thu, 17 Jan 2013 - 23:36
Post #898

Rookie

2 i 3/4 mitu EMU
1. "AudiTrigger" - używany w silnikach "z potencjałem", chętnie tuningowanych, używanych w sporcie, etc. Ani w DET ani w EMU póki co nie został wprowadzony.
2. LPG - w Polsce, gdzie liczy się każdy grosz, nawet w świecie tuningu, gdzie istnieje duży krąg potencjalnych odbiorców - dalej nie ma
3/4. Zmienne fazy, póki co tylko dwustanowe i tylko BMW, a gdzie młodsze BMW które mają płynne fazy? gdzie VW? gdzie Toyota, zmienna faza to jedno z większych dobrodziejstw, a póki co nie da się go wykorzystać.

Za to się pojawiło:
Dashboard na Androida
Interfejs na Bluetooth
Specjalne wersje EMU pod choinkę, czy też do trumny co robi ponad 300km na jednym litrze paliwa

Pojawiły się pomysły na OBD, na to, na tamto, na sramto, na w skrócie mówiąc bzdety, nie mające nic wspólnego z realnym zastosowaniem tego kompa i znacznym powiększeniem grona potencjalnie nim zainteresowanych.

I żeby nie było. To świetny produkt, jestem pełen uznania, sam zresztą używam i zakładałem. Ale założyłbym więcej...

PS. Działa już ta elektroniczna przepustnica?

+Quote Post
Pan. B
post Fri, 18 Jan 2013 - 10:00
Post #899

Forum Homee

Interfejs bluetooth czy port z OBD jest według Ciebie bez sensu? Czyli opcja wrzucenia taniego tableta w celu zrobienia z niego dasha jest bez sensu? Czyli lepiej kupić wskaźników za 1.5kpln i upychać to po desce ? wink.gif

--------------------
BMW...freude am fahren...

+Quote Post
vwbandit
post Fri, 18 Jan 2013 - 11:21
Post #900

Rookie

CYTAT(Pan. B @ Fri, 18 Jan 2013 - 10:00) *
Interfejs bluetooth czy port z OBD jest według Ciebie bez sensu? Czyli opcja wrzucenia taniego tableta w celu zrobienia z niego dasha jest bez sensu? Czyli lepiej kupić wskaźników za 1.5kpln i upychać to po desce ? wink.gif

Gdzie napisałem "bez sensu"?
Widzisz, problem w tym, że ty myślisz egocentrycznie, a ja myślę globalnie. Ty jesteś użytkownikiem końcowym, ja jestem użytkownikiem ale co ważniejsze, ja również ten produkt jak i inne oferuję swoim klientom.
Mnie zależy i myślę, że i Jadźwinowi również powinno na tym, aby ten produkt dało radę zastosować w możliwie wielu aplikacjach.
Więcej użytkowników, więcej doświadczeń, więcej setupów, więcej informacji odnośnie innych czujników, ich charakterystyk, zastosowań. Im więcej jest osób używających i aktywnie wpływających na rozwój danego produktu tym lepiej dla producenta, produktu i jego odbiorcy.
A co do dash'a i wskaźników za 1,5kpln B)
1. Klient A: samochód z "jajem" do jazdy na codzień
Potrzebne wskaźniki: prędkościomierz, obrotomierz, poziom paliwa, check engine
2. Klient B: samochód na tor
Potrzebne wskaźniki: shiftlight, warning light
3. Klient C: samochód do lansu
Potrzebne wskaźniki: wszystko
Poprawnie poskładany silnik, przemyślane modyfikacje, żadnej partyzantki, do tego skonfigurowany z głową, ustawione limitery, skonfigurowany warning light informujący o zbliżaniu się określonych parametrów do wartości krytycznych, skonfigurowany check engine light informujący o usterce.
Na co chcesz patrzeć non stop, na kilkanaście zegarów/jednego dash'a z nimi czy na drogę w mieście, czy na tor?

+Quote Post

245 Stron V  « < 43 44 45 46 47 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 22:43