![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
jakas bedzie przystawka pod abs do zrobienia kontroli trakcji?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Jeżeli w wydechu zamontuje szerokopasmową sonde na stałe, to ze zwykłej sondy mogę zrezygnować?
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Tak taka jest idea zeby jezdzic na szerokopasmowce
Jeżeli w wydechu zamontuje szerokopasmową sonde na stałe, to ze zwykłej sondy mogę zrezygnować? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Kontrola trakcji bedzie na bazie przyrostu predkosci obrotowej silnika na danym biegu.
Jezeli bedzie wieksza niz zadana beda wycinane zaplony. W przyszlosci byc moze dojdzie modol podpinany pod ext port ktory na bazie sygnalu z czujnikow bedzie sterowal wycinaniem zaplonow, ale to na razie odlegle plany. jakas bedzie przystawka pod abs do zrobienia kontroli trakcji? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
co z elektorniczna przpewustnica?
-------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Na biurku dziala. Bedziemy teraz robic testy drogowe jak sie to spisuje i czy nie ma jakis problemow.
W przypadku tego elemtnu bezpieczenstwo przede wsyztskim ![]() Wogole niedlugo bedzie pare fajnych rzeczy w sofcie... Kuba co z elektorniczna przpewustnica? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Uchylisz rąbka tajemnicy?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 30 September 2012 ![]() |
CYTAT Jadzwin Jaka jest szansa by emu chodzilo ze standardowym ukladem zaplonowym toyoty na 4-ech zebach na walku + 1 zerujacy. W opisie jest ze musi byc minimum 12 na wale ale w program da sie wpisac 4 wiec o co chodzi ? Masz jakies info dotyczace mojego problemu ? -------------------- www.4age.pl www.starletclub.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Dzięki, zatem kupuje boscha
![]() a jeszcze jedno pytanie, wiem że już było tutaj poruszane, ale nie mogę odnaleźć, jakie najlepsze termopary egt do emu zafundować? -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 13 June 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Sprawa dotyczy odczytywania obrotów z czujnika halla w m50b20 vanos (E36 z 94r).
Jestem posiadacze EMU i obecnie walczę z tym problemem. Zrobiłem adapter, przejściówkę między ori wtyczką od DME a wtyczkami EMU nieekranowanymi przewodami 1mm2 o długości 15-20cm, jakość lutów bardzo wysoka (zrobił je elektronik). Podłączyłem PIN 79 jako zasilanie 5V od EMU (pin 23 czarna wtyczka, pod ten pin podłączone są także inne czujniki potrzebujące zasilania: TPS i czujnik wałka rozrządu). Pin 82 z pinem 7 czarna wtyczka (wej. sygnału czujnika położenia wału). Pin 78 z pinem 18 czarna wtyczka (masa czujników- pod ten pin podłączone są wszystkie czujniki łącznie z IAT i CLT). Pierwsze pytanie czy podłączenie jest poprawne? W temacie o det znalazłem informacje gdzie SzaryBMW też miał problem właśnie z siemensem i czujnikiem halla i tam Jazwin odpowiedział, że jest z tym problem. Czujnik jest na pewno sprawny - auto odpala na DME. PS EMU czyta IAT CLT TPS, uruchamia główny przekaźnik i przekaźnik pompy paliwa (dla wytworzenia ciśnienia w listwie przed odpaleniem). |
|
|
![]()
|
|
Masz siemensa MS40, tamten czujnik to nie jest do konca czujnik Halla. Obawiam sie ze bedziesz musial wsadzic tam zwyklu czujnik Halla albo VR sensor.
Sprawa dotyczy odczytywania obrotów z czujnika halla w m50b20 vanos (E36 z 94r). Jestem posiadacze EMU i obecnie walczę z tym problemem. Zrobiłem adapter, przejściówkę między ori wtyczką od DME a wtyczkami EMU nieekranowanymi przewodami 1mm2 o długości 15-20cm, jakość lutów bardzo wysoka (zrobił je elektronik). Podłączyłem PIN 79 jako zasilanie 5V od EMU (pin 23 czarna wtyczka, pod ten pin podłączone są także inne czujniki potrzebujące zasilania: TPS i czujnik wałka rozrządu). Pin 82 z pinem 7 czarna wtyczka (wej. sygnału czujnika położenia wału). Pin 78 z pinem 18 czarna wtyczka (masa czujników- pod ten pin podłączone są wszystkie czujniki łącznie z IAT i CLT). Pierwsze pytanie czy podłączenie jest poprawne? W temacie o det znalazłem informacje gdzie SzaryBMW też miał problem właśnie z siemensem i czujnikiem halla i tam Jazwin odpowiedział, że jest z tym problem. Czujnik jest na pewno sprawny - auto odpala na DME. PS EMU czyta IAT CLT TPS, uruchamia główny przekaźnik i przekaźnik pompy paliwa (dla wytworzenia ciśnienia w listwie przed odpaleniem). -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 13 June 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Tak, masz rację to jest DME Siemensa MS40.1. Możesz coś więcej powiedzieć na temat "nie do końca czujnik halla"? Chciałbym uruchomić ten silnik na ori podzespołach bo za pewne podmieniając ten czujnik na normalny Halla nie będzie odpalał ma DME? Czy sądzisz że jak podmienię ten czujnik na Halla z M50B25 to problem zniknie?
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 07 March 2005 Skąd: Częstochowa ![]() |
Tak, masz rację to jest DME Siemensa MS40.1. Możesz coś więcej powiedzieć na temat "nie do końca czujnik halla"? Chciałbym uruchomić ten silnik na ori podzespołach bo za pewne podmieniając ten czujnik na normalny Halla nie będzie odpalał ma DME? Czy sądzisz że jak podmienię ten czujnik na Halla z M50B25 to problem zniknie? Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. Uruchom sobie EMU w trybie wasted spark. Ja tak zrobiłem bo miałem uszkodzony ten czujnik - wszystko działało bez problemu. |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy to jest Hall czy nie. Ale wiem ze jest bardzo dziwnie "sterowany" przez ECU.
Ma mase, ale zasilanie jest jakby sterwoane sygnalem czestotliwosciowym ogolnie jakas dziwna sprawa. Uruchom sobie EMU w trybie wasted spark. Ja tak zrobiłem bo miałem uszkodzony ten czujnik - wszystko działało bez problemu. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 15 January 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Jeśli to Siemens to nie będzie czujnik Halla tylko właśnie częstotliwościowy.Czujniki tego typu są zawsze problematyczne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 14 October 2012 ![]() |
Coś się dzieje już w sprawie LPG czy na razie są inne priorytety?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 December 2009 ![]() |
Kontrola trakcji bedzie na bazie przyrostu predkosci obrotowej silnika na danym biegu. Jezeli bedzie wieksza niz zadana beda wycinane zaplony. W przyszlosci byc moze dojdzie modol podpinany pod ext port ktory na bazie sygnalu z czujnikow bedzie sterowal wycinaniem zaplonow, ale to na razie odlegle plany. A nie lepiej odcinać wtrysk, nie będzie zdrowiej dla katalizatora ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 15 October 2008 Skąd: Kamień Pomorski ![]() |
Na biurku dziala. Bedziemy teraz robic testy drogowe jak sie to spisuje i czy nie ma jakis problemow. W przypadku tego elemtnu bezpieczenstwo przede wsyztskim ![]() Wogole niedlugo bedzie pare fajnych rzeczy w sofcie... Kuba Możesz coś napisać o tych fajnych rzeczach w sofcie ? -------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
FB: WalasMotorSport |
|
|
![]()
|
|
Jest oscyloskop, dodana obsuga unipolarnego silnika krokowego, pit limiter, sporo poprawek w funkcjonowaniu praktycznym softu pod windows.
Kuba Możesz coś napisać o tych fajnych rzeczach w sofcie ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
elektryczna przepustnica przetestowana?
-------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|