![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 15 September 2012 ![]() |
![]() language Pl De. I nowe możliwości |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 27 April 2012 ![]() |
Witam.
Czy długosc weżyka tak z 2.5m srednicy wew. 4mm do map sensora bedzie miała mocno negatywny wpływ działanie silnika? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Testowali to kiedyś na megasquirt i tam nie było problemów ( choć przy moim starym układzie wtryskowym Boscha w serwisówce było podane by wężyk miał 1 metr ).
Ja mam natomiast inne pytanie, mam aparat zapłonowy z hallem, który posiada 4 zęby ( silnik 4 cylindrowy ) napędzany z łańcuszka spinającego wałki w głowicy. Jak go przerobić by był jako secondary trigger, gdyż chce uruchomić pełną sekwencję paliwa i zapłonu. Drugie pytanie to czy w przypadku czujników halla na wałku i wale kabel sygnałowy też ma iść w oplocie ? -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Za dlugi przewod moze powodowac male opoznienie. Czym krotszy tym lepiej.
Co do pytania qbejsa zostaw 1 zab. W sumie oboejtne ktory bo sobie przekonfigurujesz zaplon, ale tak najbardziej logicznym by bylo zebys zostawil zab, ten po ktorym na 1szym cylindrze bedzie sprezanie mieszanki. Co do przewodow z ekranem, to pronuje uzyc wlasnei takich. Wielu producentow stosuje takie praktyki. Pozdrowienia Kuba -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 27 April 2012 ![]() |
Ok.
Dzieki za szybką odpowiedz. Jeszcze jedno jaka jest obecnie najwyższa wersja Firmware i skad mozna je pobierac? |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
etc - elektroniczna przepustnica?
dziala juz? co z modulem i jego dostepnoscia? czy elwktryczna przxepustnica bedzie takze sterowala wolnymi obrotami? bo nie widze ustawien... -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 04 March 2009 Skąd: marki ![]() |
ponowie pytanie bo może zostało przeoczone Mam jeszcze pytanie czy jest w planach emu do pięciocylindrowego silnika audi aan jeśli tak to kiedy ? albo jaka jest opcja na uruchomienie takiej wersji jaka jest dostępna
|
|
|
![]()
|
|
Trwaja prace ciagle nad tym. Ale dojdzie pole w IDLE ze bedzie mozna wybrac ETC.
etc - elektroniczna przepustnica? dziala juz? co z modulem i jego dostepnoscia? czy elwktryczna przxepustnica bedzie takze sterowala wolnymi obrotami? bo nie widze ustawien... -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie w przyszlym tygodniu bedziemy przeprowadzac testy.
ponowie pytanie bo może zostało przeoczone Mam jeszcze pytanie czy jest w planach emu do pięciocylindrowego silnika audi aan jeśli tak to kiedy ? albo jaka jest opcja na uruchomienie takiej wersji jaka jest dostępna -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
Trwaja prace ciagle nad tym. Ale dojdzie pole w IDLE ze bedzie mozna wybrac ETC. to jaka korzysc z etc skoro modul niedostepny a i obrotami nei da sie sterowac?i nowego softu -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT to jaka korzysc z etc skoro modul niedostepny a i obrotami nei da sie sterowac?i nowego softu Kurcze doszło ETC w zakładce, bo Kuba pracował nad nowym softem,. a ja go przycisnałem z dodaniem 3 parametru w parametric output bo byl na gwałt potrzebny stad tez wyszło takie nieoficjalne, nie do konca funkcjonalne "cos" ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 20 September 2012 ![]() |
Jak przy użyciu tego generatora VE http://www.megamanual.com/v22manual/vetable.htm wpisaćdane do emu VE
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 October 2009 ![]() |
Chcę kupić emu i wykorzystać je do loogowania silnika, chodzi mi o AFR, knocki i EGT w funkcji rpm.
1) Teraz czy z czujnika VR, sygnał może iść na fabryczny komp i EMU? 2) Czy emu może obsłużyć sterownik haldexa z 2000roku, czy muszę mieć "Jadzwinowy sterownik haldexa"? |
|
|
![]()
|
|
Jezli sygnal z czujnika jest niezbalansowany to mozna na pewno. Jezeli jest zbalansowany trzeba pokombinowac.
Co do Haldexa to trzeba miec jadzwinowy kontroler ![]() ![]() Kuba Chcę kupić emu i wykorzystać je do loogowania silnika, chodzi mi o AFR, knocki i EGT w funkcji rpm. 1) Teraz czy z czujnika VR, sygnał może iść na fabryczny komp i EMU? 2) Czy emu może obsłużyć sterownik haldexa z 2000roku, czy muszę mieć "Jadzwinowy sterownik haldexa"? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Trzeba przepisac z "reki" wartosci a reszte zinterpolowac.
Ale ja bym sie w to nie bawil tylko zrobil to na drodze / hamowni. Pozdrowienia Jadzwin Jak przy użyciu tego generatora VE http://www.megamanual.com/v22manual/vetable.htm wpisaćdane do emu VE -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 October 2009 ![]() |
Czy jest możliwość wyprowadzenia z emu sygnału np. afr w postaci analogowej na woltomierz?
ewentualnie icnaczej: Czy udostępniasz info o ramce danych, czyli co leci na porcie? Tak aby można to przechwycić innym mikrokontrolerem i wystawić na klasyczne gaigery? |
|
|
![]()
|
|
EMU ma extension port gdzie jest trnsmisja UART. Udostepnie protokol komunikacyjny do tego wiec mozna bedzie sobie wlasne dodatki tworzyc.
Druga mozliwosc to modul BT podpiety do ext portu. Czy jest możliwość wyprowadzenia z emu sygnału np. afr w postaci analogowej na woltomierz? ewentualnie icnaczej: Czy udostępniasz info o ramce danych, czyli co leci na porcie? Tak aby można to przechwycić innym mikrokontrolerem i wystawić na klasyczne gaigery? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 30 September 2012 ![]() |
Jadzwin Jaka jest szansa by emu chodzilo ze standardowym ukladem zaplonowym toyoty na 4-ech zebach na walku + 1 zerujacy.
W opisie jest ze musi byc minimum 12 na wale ale w program da sie wpisac 4 wiec o co chodzi ? -------------------- www.4age.pl www.starletclub.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:22 |