![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Najprosciej jest wykorzystac do testu mape PWM#1
Na mapie daj 50%, ustaw czestotliwosc np. 10 hz i wybierz sobie wyjscie ktore chcesz przetestowac. Jest możliwość zrobienia testu wtryskiwaczy i cewek, tak żeby wtrysk zadziałał 3 - 5 razy i można było sprawdzić czy poprawnie działa ? Może jest gdzieś to w menu, a ja nie znalazłem ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
oto chodzi ze nieznam się na tego typu elektronice samochodowej wiec chce się czegosć dowiedzieć gdzies słyszałem ze muszą być 2 sondy dlatego tak zaczołem wątek ,, emu nie pobiera natęrzenia sondy " nie chodzi mi o to co robi z sondą emu ale by zbadać napiecie prad musi popłynać czyli natężenie jakieś musi pobierać na pewno jest to mikro A lub nawet mniej ze nikt nie mówi o takich parametrach gdyż wiecej energi uchodzi z akumulatora gdy stoi nie podłączony, ale chce jak nalepiej dobrać elementy by były najtańsze a dobre, pomimo braku tego parametru zrobił bym układ z zapasem przepuszczalności prądu, ale takie herezje się przydają w elektronice, ale spoko rozumiem uprzedzenia do nowych użytkowników ![]() skoro emu nie zasila sond to jak są zasilane ? No, teorię masz dobrą, chcesz budować układy do współpracy z EMU... Ale jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem instrukcji i zawartego w niej pinoutu urządzenia, to nie wróżę Ci sukcesu. Odpowiedzi na wszystkie Twoje wywody znajdują się w instrukcji - przeczytaj ją ze zrozumieniem jeszcze raz ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 15 August 2012 ![]() |
a kto ci powiedział ze kupiłem juz emu ? narzie szukam najodpowiedniejszego dla swego samochodu, nie jestem mechanikiem składam hobbystycznie i oto chyba chodzi na AEMA mnie nie stać ten jest ciekawy i chce wiedzieć czy da sie go dostosować do moich potrzeb zanim kupie.
przeczytałem dokładnie od pierwszej strony ten wątek i nic co by dało odpowiedzi nie było, moze jest jakiś opis pinoutu i jak co z czym podłączyć bo tego nie znalazłem |
|
|
gość_turbo_maniac_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 13 June 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Witam
czy dysponujecie pinoutem do E36 M50B20 vanos DME Siemens 40.1 potrzebuję go do podłączenia EMU? pozdrawiam KR |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Ruszyło już coś w temacie elektronicznej przepustnicy? Świnka skarbonka pełna, jedynie obsługa e-przepustnicy powstrzymuje mnie przed zakupem EMU ;]
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
z mojej aktualnej wiedzy prototyp przystawki do dbw jest prawie gotowy i byly zapewnienia ze za ok 2 tyg moze byc dostepny.
-------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Wyrżnąłem dywagacje na temat testowania prototypów, throttle-by-wire w kontekście sprawy Toyoty czy zabezpieczeń. Testy czy problemy Toyoty na amerykańskim rynku mają niewiele wspólnego z EMU (a do tego wygląda na to, że sprawa była polityczna, a nie techniczna), a o zabezpieczeniach zastosowanych w EMU poczytamy, gdy obsługa e-przepustnicy pojawi się tym ECU.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 June 2007 ![]() |
Mam pytanie na temat uruchomienia EMU z silnikiem RB25det ze skyline, czy musze dokladac jakies czujniki, czy moze wystarczy zrobic przejscie ze orginalnej wiazki. ?
|
|
|
![]()
|
|
dokladac czujnik walu
|
|
|
![]()
|
|
Aktualnie jest soft z napisana obsluga nissan trigera. Zostal przetestowany juz na stanowisku testowym, natomiast jeszcze nie udalo sie go przetestowac w aucie.
Mysle ze w najblizszym czasie uda sie to zrobic i wtedy bedzie mozna podpiac P&P. Natomiast teraz najprosciej zrobic to wymieniajac tarczke w aparacie zaplonowym jak w przypadku wiekszosci SA. Pozdrowienia Jadzwin Mam pytanie na temat uruchomienia EMU z silnikiem RB25det ze skyline, czy musze dokladac jakies czujniki, czy moze wystarczy zrobic przejscie ze orginalnej wiazki. ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 June 2007 ![]() |
czyli musze miec tarczke z tiggerem 60-2 ?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 08 March 2007 Skąd: SRC ![]() |
24-1
Kuba prześlij mi te dane to wytestuje ten soft. -------------------- s14 sr20det
2014....405km 1.4bar 2015....5??km E85 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 28 November 2011 Skąd: Driftówek (WWL) ![]() |
Czy ktoś mi może powiedzieć na keidy jest planowane zakończenie softu do EMU dla 8 cylidrów i jakie są minusy strojenia w trybie "wasted spark"?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
EMU ma tylko 6 wyjść wtryskiwaczy, więc sekwencji na 8 cylindrach nie osiągniesz. Chyba, że się myle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 28 November 2011 Skąd: Driftówek (WWL) ![]() |
W takim razie żle się wyraziłem i nie o soft chodzi. Doszły mnie słuchy (mam nadzieje, że nie plotka), że trwają prace nad tym, żeby można było bez problemu 8 stroić
|
|
|
![]()
|
|
8 cyl mozna stroic bez problemu, kilka v8 jezdzi juz na emu
|
|
|
![]()
|
|
W wasted spark nie ma problemow V8 zrobic. Sekwencji nie bedzie mozliwa ze wzgledu na ograniczona ilosc wyjsc zaplonowych i wtrysku (po 6 )
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 15 September 2009 ![]() |
jest jakis kłopot z załozeniem emu do samochodów z CAN ?? całe wyposazenie bedzie działać ??
|
|
|
![]()
|
|
nie bedzie dzialac. to zupelnie inna bajka jesli chodzi o sterowanie osprzetem
|
|
|