![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Swietna sprawa
![]() ![]() Kilka pytan: -czy bedzie mozliwosc 2 oddzielnych konfiguracji (nie tylko samych map) ? -czy jest mozliwosc przyjzenia sie software'owi?mozna sciagnac skad? -bedzie LCD? -czy bedzie mozliwosc zakupu bez obudowy i wtyczek? -zgaduje ze to bedzie na atmelu?tak? -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
tak mi przyszło do głowy że w ms3 jest fajna opcja że wyjścia pwm można sterować mapą w której dowolnie ustalamy sobie osie , to jest fajna opcja np na wtrysk wody , progresywne nitro itp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Bedzie cos podobnego
![]() tak mi przyszło do głowy że w ms3 jest fajna opcja że wyjścia pwm można sterować mapą w której dowolnie ustalamy sobie osie , to jest fajna opcja np na wtrysk wody , progresywne nitro itp -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
-czy bedzie mozliwosc 2 oddzielnych konfiguracji (nie tylko samych map) ? Tak bedzie taka mozliwosc. Duzy DataFlash jest na plytce wiec sporo przyjmie ![]() -czy jest mozliwosc przyjzenia sie software'owi?mozna sciagnac skad? Jeszcze nie. Ale jak juz bedzie w fazie Beta 3, zostanie na pewno udostepniony. -bedzie LCD? Jest extension port. Wiec w przyszlosci mozna dodac wyswietlacz czy nawet Dashboard jak mnie poniesie ![]() Mozliwe ze udostepnie kawalek protokolu ze przez ext. port bedzie mozna pobierac loga. Dzieki temu ktos inny bedzie mogl dolozyc wysiwetlacz. -czy bedzie mozliwosc zakupu bez obudowy i wtyczek? Nie. CE lub homologacja E wyklucza cos takiego poniewaz obudowa jest integralna czescia urzadzenia. -zgaduje ze to bedzie na atmelu?tak? XMEGA jest naprawde fajny mimo ze 8 bitowy i nie ma dzielenia ![]() Ale ma juz nowoczesny kontroler przerwan, DMA i event system co naprawde pozwolilo odciazyc mocno procesor i skrocic czas reakcji na zdazenia zewnetrzne do wartosci pomijalnych nawet przy obrotach rzedu 20.000 RPM. Swietna sprawa ![]() ![]() Kilka pytan: -czy bedzie mozliwosc 2 oddzielnych konfiguracji (nie tylko samych map) ? -czy jest mozliwosc przyjzenia sie software'owi?mozna sciagnac skad? -bedzie LCD? -czy bedzie mozliwosc zakupu bez obudowy i wtyczek? -zgaduje ze to bedzie na atmelu?tak? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
A czy urządzenie pociągnie traction control jak w motecu ?
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Extra
![]() -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Juz pisal ze bedzie - po to jest wejscie VSS.
Ogolnie to lista zyczen jest dluga i pewno jak cos kreatywnego tutaj sie znajdzie to tez zostanie zaimplementowane przez Jadzwinie, wiec: "Be patient young Patafian" ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
mam tylko jedno pytanie.
co z kalibracją czujników stuku pod konkretny motor? bo jesli ma to dzialac jak w vemsie czy innym znanym sa to lepiej zrezygnujmy z tego i zaoszczedzmy pamieci ![]() -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Dziala jak w AEMie
![]() Ogolnie w instrukcji bedzie cala procedura jak zmierzyc czestotliowsc rezonansowa stuku, a do popularnych aut postaram sie zrobic to sam i dac konfiguracje. mam tylko jedno pytanie. co z kalibracją czujników stuku pod konkretny motor? bo jesli ma to dzialac jak w vemsie czy innym znanym sa to lepiej zrezygnujmy z tego i zaoszczedzmy pamieci ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Bedziesz dla kazdego begu mogl ustawic maksymalny dopszuczalny przyrost predkosci katowej walu, powyzje ktroego bedzie ograniczana moc.
A czy urządzenie pociągnie traction control jak w motecu ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
a)Bardzo proszę o dorzucenie obsługi triggera roverowskiej k-serii (do det'a juz chyba cośtakiego zrobiłeś?)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: warszawa ![]() |
Dalej nie moge zrozumiec narzekania na cene.... 2000zl za tak mocne SA ? No prosze was...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Wiesz,jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził... Pewnie za darmo by chcieli
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
Jak dla mnie bardzo fajny projekt do tego jeśli ktoś uważna ze cena jest zaporowa to niech zaprojektuje takie urządzenie (sam wiem ile trzeba na to czasu i pieniędzy) i sprzedaje za grosze albo udostępni za darmo
Widać że w urządzenie włożono dużo pracy zarówno "fizycznej" jak i programistycznej ja osobiście na pewno będę bacznie obserwował rozwój tego projektu. Pozdrawiam ps. Jadzwin a czemu wybrałeś avr a nie coś z gamy ARM7 było nie było te procesory dają dużo większe możliwości i duzo wieksza moc obliczeniowa a cena nie jest już taka straszna coś kolo 50zl netto kosztuje arm STM32F103ZET6 a posiada już 512kB flash i taktowany jest zegarem 72MHz -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 02 September 2010 Skąd: Zabrze ![]() |
No dobra, ale po co ?
![]() ![]() -------------------- Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
-------------------- "Kto hamuje, ten przegrywa" |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 10 March 2007 Skąd: Rudnik ![]() |
Bedzie możliwość obsługi halla ? np. sr20det
-------------------- Golf mk I 2.0 16v 9a
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 12 September 2008 Skąd: Zielona Góra ![]() |
Czy będzie możliwość sterowania zapłonem typu TFI?
![]() -------------------- Ford Sierra 2.0T
|
|
|
![]()
|
|
O tak kasa leci, niedlugo juz bedzie za to dobre auto mozna kupic
![]() Co do procka to rozwazalem ARM7, zdecydowaly jednak wzgledy praktyczne. XMEGA jest ekstremalnie bogaty w przydatne peryferia co uproscilo kosnttrukcje calego urzadzenia (np. przetwroniki DAC), ma ogromna ilosc timerow, porzadne przerwania w koncu (na starym AVR bym sie nie podjal choc VEMS pokazuje ze sie da ale bez priorytyzacji przerwan i round robina to bardzo utrudnia dzialanie), a co najwazniejsze mam cala technologie i srodowisko pracy. Do ARM'a musialbym wysztsko robic od zera dolozyloby to pare miesiecy do developemntu i skomplikowalo plytke. Choc jak czasami musze cos podzielic to mnie szlag trafia bo nie moge i trzeba kombinowac i wtedy to bym XMEGA na najpodlejszego PIC'a wymienil ![]() Jak dla mnie bardzo fajny projekt do tego jeśli ktoś uważna ze cena jest zaporowa to niech zaprojektuje takie urządzenie (sam wiem ile trzeba na to czasu i pieniędzy) i sprzedaje za grosze albo udostępni za darmo Widać że w urządzenie włożono dużo pracy zarówno "fizycznej" jak i programistycznej ja osobiście na pewno będę bacznie obserwował rozwój tego projektu. Pozdrawiam ps. Jadzwin a czemu wybrałeś avr a nie coś z gamy ARM7 było nie było te procesory dają dużo większe możliwości i duzo wieksza moc obliczeniowa a cena nie jest już taka straszna coś kolo 50zl netto kosztuje arm STM32F103ZET6 a posiada już 512kB flash i taktowany jest zegarem 72MHz -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak w wiekszosci SA trzeba bedzie zmienic kolko na walku. Kolka beda dostepne za paredziesiat zlotych.
Bedzie możliwość obsługi halla ? np. sr20det -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Troche to egzotyczne, w sumie nawet do konca nie wiem jak ten modol dziala
![]() Czy będzie możliwość sterowania zapłonem typu TFI? ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 18:47 |