![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 25 August 2011 Skąd: Oświęcim ![]() |
beda adaptery pod seryjne kostki do kompa czy trzeba bedzie ciac wszystkie kable ?
-------------------- スープラ - for life !
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Na gieldzie komputerowej slyszalem ze beda tylko do ferrari 599, enzo oraz Astona DBS
![]() Reszta plebsu musi sobie sama zrobic ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Na gieldzie komputerowej slyszalem ze beda tylko do ferrari 599, enzo oraz Astona DBS ![]() Reszta plebsu musi sobie sama zrobic ![]() zabawne ![]() chetnie skorzystal bym z emu ale nie mam ochoty ciac seryjnych kostek... dlatego pytam -------------------- スープラ - for life !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Raczej tylko do komputerow do ktorych da sie kupic gniazda czyli np. motronic 55
Ogolnie bardzo ciezko dostac orginalne gniazda do innych kpmputerow. beda adaptery pod seryjne kostki do kompa czy trzeba bedzie ciac wszystkie kable ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Raczej tylko do komputerow do ktorych da sie kupic gniazda czyli np. motronic 55 Ogolnie bardzo ciezko dostac orginalne gniazda do innych kpmputerow. Oki dzieki za info ![]() Jeszcze jedno pytanko, czy beda jakies przykladowe mapy dostepne, zeby mozna bylo auto odpalic i dojechac powiedzmy do mappera, lub samemu cos pogrzebac ? (tak jak w AEM EMS) -------------------- スープラ - for life !
|
|
|
![]()
|
|
Tak beda jakies mapy przykladowe do najpopularniejszych aut.
Oki dzieki za info ![]() Jeszcze jedno pytanko, czy beda jakies przykladowe mapy dostepne, zeby mozna bylo auto odpalic i dojechac powiedzmy do mappera, lub samemu cos pogrzebac ? (tak jak w AEM EMS) -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 27 January 2006 Skąd: Lublin ![]() |
a mi sie micha cieszy jak to wszystko czytam
![]() ![]() ![]() Wiem, ze bedziemy stosowac do fuuuuuurek ale w NepTune typo dodal fajny bajerek - anty włam ![]() Polega to na zastosowaniu z gory okreslonej procedury po wlaczeniu zaplonu. Gazem i hamulcem. Np 3 x gaz, 1 x hamulec i dopiero mozna odpalic autko. Sa mozliwe 3 warunki do spelnienie gaz, hamulec, gaz lub inaczej albo spelnione okreslone warunki. Gdy nie wiemy o procedurze mozna ustawic rev na iles tam np 2000 - odpali i chwilke pojedzie ale do 2000 rpm to szalu nie zrobi co nie a na pewno szybko autkiem nie ucieknie. Ewentualnie bez tego - poprosu nie odpali i tyle. ![]() ![]() Wszystkim co cos tam stroje ... chca takie cos. Jedyny minus nie da szybko uciec skądś samochodem bo 3x gaz ...... przed napadem na bank - wyłączamy ![]() a i nie ma bata zeby ktos odgadł ponieważ gdy nie zgadniemy za 1wszym podejsciem to za 2gim nie zadziala - trzeba kluczykiem na off i on i dopiero czyli pamięta (przez chwilke) co robilismy. Będzie możliwość odmierzania czasu? Chodzi mi o działanie określonej opcji przez określony czas. Aaaa i wtedy dało by rade w EMU czas do 100 zmierzyc i inne takie ![]() Anty włam i odmierzanie czasu - chyba takich dobroci nikt nie ma a w PL mielibyśmy ![]() Ja się skłaniam jeszcze ku innemu pomysłowi a mianowicie dashboard pod androidem, tani chiński tablet z bluetoothem. Tak, tak x2 Mam nadzieje, że nie bedzie problemu z mapami bazowymi a gdyby raz polacy okazali sie ... nie polakami i wspolnie zrobili defaultowe mapy dla wiekszosci silnikow? Dla idei nie dla $ - eeeee poniosło mnie ... czy nie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Generalnie to chyba nie było by problemu, gdyby ludzie - po zrobieniu wstępnej mapy oczywiście - wysyłali takie wstępne mapy do jadźwina. I tak każdy na początku musiał by takie coś zrobić, a wtedy Kuba miał by kilka map startowych.
Ale oczywiście to tylko zamysł, choć nie jest to głupi zamysł ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Anty theft to fajna opcja i na pewno dodam
![]() ![]() a mi sie micha cieszy jak to wszystko czytam ![]() ![]() ![]() Wiem, ze bedziemy stosowac do fuuuuuurek ale w NepTune typo dodal fajny bajerek - anty włam ![]() Polega to na zastosowaniu z gory okreslonej procedury po wlaczeniu zaplonu. Gazem i hamulcem. Np 3 x gaz, 1 x hamulec i dopiero mozna odpalic autko. Sa mozliwe 3 warunki do spelnienie gaz, hamulec, gaz lub inaczej albo spelnione okreslone warunki. Gdy nie wiemy o procedurze mozna ustawic rev na iles tam np 2000 - odpali i chwilke pojedzie ale do 2000 rpm to szalu nie zrobi co nie a na pewno szybko autkiem nie ucieknie. Ewentualnie bez tego - poprosu nie odpali i tyle. ![]() ![]() Wszystkim co cos tam stroje ... chca takie cos. Jedyny minus nie da szybko uciec skądś samochodem bo 3x gaz ...... przed napadem na bank - wyłączamy ![]() a i nie ma bata zeby ktos odgadł ponieważ gdy nie zgadniemy za 1wszym podejsciem to za 2gim nie zadziala - trzeba kluczykiem na off i on i dopiero czyli pamięta (przez chwilke) co robilismy. Będzie możliwość odmierzania czasu? Chodzi mi o działanie określonej opcji przez określony czas. Aaaa i wtedy dało by rade w EMU czas do 100 zmierzyc i inne takie ![]() Anty włam i odmierzanie czasu - chyba takich dobroci nikt nie ma a w PL mielibyśmy ![]() Tak, tak x2 Mam nadzieje, że nie bedzie problemu z mapami bazowymi a gdyby raz polacy okazali sie ... nie polakami i wspolnie zrobili defaultowe mapy dla wiekszosci silnikow? Dla idei nie dla $ - eeeee poniosło mnie ... czy nie? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
To troche bardziej skomplikowane. Oficalnie moge dac tylko mapy ktorcyh sam jestem pewien ze sa dobre.
Ale mysle ze trzeba bedzie zalozyc forum (pewnie tutaj na SR w sekcji komercyjnej) i ludzie beda sie mogli wymieniac prjektami jak beda mieli taka ochote. Generalnie to chyba nie było by problemu, gdyby ludzie - po zrobieniu wstępnej mapy oczywiście - wysyłali takie wstępne mapy do jadźwina. I tak każdy na początku musiał by takie coś zrobić, a wtedy Kuba miał by kilka map startowych. Ale oczywiście to tylko zamysł, choć nie jest to głupi zamysł ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj natomiast chcialbym zaproponowac inna incjatywe.
Jezeli macie charakterystyki czujnikow IAT i CLT ze swoich aut to prosze dajcie je tutaj. Dzeikie temu dodam je do "wizadrdow" do softu. Najlepiej w postaci numer czujnika, producent, rezystancja przy -40, rezystancja przy 0 i rezystancja przy 90 stopniach. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Jadzwin a może zrobić do tych charakterystyk prosty formularzyk na moim serwerze i później CI to wyrzucę w jakimś dla Ciebie przyjaznym formacie ?
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jakby Ci sie chcialo to bylbym wdzieczny
![]() Jadzwin a może zrobić do tych charakterystyk prosty formularzyk na moim serwerze i później CI to wyrzucę w jakimś dla Ciebie przyjaznym formacie ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Dopoki urzadzenie jest wlaczone to moze mierzyc czas
![]() ![]() A czy o petli sprzezenia masz na mysli AFR Target ? Jesli tak to jest full oparty na PID i mapie 3D z AFR targetem. ![]() Bedzie jakies zaawansowane staerowanie w zamknietej petli czy on/off -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
Na szybkości ![]() Pomysł jest super ale ciężko zmierzyć rezystancje przy -40 i 90 stopniach, lepiej dać około 98 i - 20 bo to w czajniku i zamrażalniku uzyskach. -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
Dopoki urzadzenie jest wlaczone to moze mierzyc czas ![]() ![]() A czy o petli sprzezenia masz na mysli AFR Target ? Jesli tak to jest full oparty na PID i mapie 3D z AFR targetem. No i mamy juz anty wlam i mierzalność na 100 ![]() ![]() odwrocona dla szerokopasmowek gdy zastepujemy oryginalna 0-1 (wiadomo, ze odwrotnie szerokopasmowa podaje v do afr), target o2 - oddzielny dla szeroko i wasko, disable by TPS, no i offset dla szerokopasmowej bo nie zawsze V sie zgadzaja.A z innego czestotliwosc zmian CL. ![]() ![]() Jak to wszystko wbijesz do 1 softu to - oj joj joj - az moja Hondzinke twoim strusiem zaimplikuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Oki dzieki za info ![]() Możesz kupić przelotke AEM i przerobić -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
EMU ma wbudowany kontroler WBO
![]() Klaibracja wyglada tak; ![]() Mozna sobie wybrac paliwo (sa tez rozne mieszanki z metanolem) zeby miec poprawny AFR Usatwienia PID dla czujnika sa zdefiniowane fabrycznie i raczej nie nalezy w nich grzebac. Rcal to wartosc rezystora kalibracyjnego, albo mozna tutaj wpisac wartosc robiac free air calibration. Jakkolwiek Rcal z sondy ma wiekszy sens bo sonda kalibrowana jest w mieszance bogatej i dla niej jest precyzyjniejsza. ![]() A tak wyglada closed loop. No i mamy juz anty wlam i mierzalność na 100 ![]() ![]() odwrocona dla szerokopasmowek gdy zastepujemy oryginalna 0-1 (wiadomo, ze odwrotnie szerokopasmowa podaje v do afr), target o2 - oddzielny dla szeroko i wasko, disable by TPS, no i offset dla szerokopasmowej bo nie zawsze V sie zgadzaja.A z innego czestotliwosc zmian CL. ![]() ![]() Jak to wszystko wbijesz do 1 softu to - oj joj joj - az moja Hondzinke twoim strusiem zaimplikuje ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 13 August 2025 - 07:51 |