![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 21 January 2004 Skąd: Rawa Mazowiecka ![]() |
Patrzylem wstepnie jak ma to dzialac i ogolnie prom kosmiczny to to nie jest ![]() jest jeden mały szczegół w wanklach który eliminuje 99% uniwersalnych kompów, OMP czyli sterowanie krokowym który jest odpowiedzialny za ilość wtryskiwanego oleju do komory spalania |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Adam R., a jak to jest rozwiązane w starszych wanklach (np. 12a) na gaźniku?
-------------------- Fiat 126p 650 Turbo
Peugeot 205 1.6 16v Turbo |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
A jest znana strategia pracy tego silnika krokowego ?
nigdy nie rozbierałem 12a ale wydaje mi się że mechanicznie, a ilość oleju względem obrotów -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 15 March 2009 Skąd: SRC ![]() |
a co by się stało jeśli by temu OMP podziękować, a mieszanka powstawała by w baku?
wydaje mi się że pompa paliwa była by zadowolona, a dla user'a emu i podobnych zabawek odmierzenie kilku ml oleju i wlanie do baku nie powinno stanowić problemu.. -------------------- tel. 505 42 90 42
ali.23(małpka)o2.pl |
|
|
![]()
|
|
jest to stosowane rozwiązanie
tylko powstaje problem podczas hamowania silnikiem |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: Poznań ![]() |
tylko powstaje problem podczas hamowania silnikiem A tak najprościej. Podciśnienie w kolektorze zassało by sobie pewną ilość oleju z miski (ilość można dobrać za pomocą dysz różnej wielkości). Druciarskie podejście ale myślę że by się sprawdziło ![]() -------------------- Fiat 126p 650 Turbo
Peugeot 205 1.6 16v Turbo |
|
|
![]()
|
|
To klepiej zrobic jakas mape sterujaca silnikiem krokowym. Przynajmneij panujesz nad iloscia oleju. Trzeba bedzie cos poszukac.
A tak najprościej. Podciśnienie w kolektorze zassało by sobie pewną ilość oleju z miski (ilość można dobrać za pomocą dysz różnej wielkości). Druciarskie podejście ale myślę że by się sprawdziło ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
Jadzwin może w temacie odpowiedz już padła ,ale osobiście nie pamiętam , czy będzie opcja na podłączenie wyświetlacza alfanumerycznnego który jak np. Stack poda odczyty czujników ??
p.s. staje do kolejki po EMU ![]() -------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 26 December 2003 Skąd: WaWa-Mokotow ![]() |
o panie , to kolejka jest duza....moj projekt stoi w miejscu w oczekiwaniu na EMU
![]() -------------------- uno 100HP edition :)
|
|
|
![]()
|
|
Heh heh kolejka jest taka ze chuba jade do salonu Nissana GTRa zamawiac
![]() Jesli chodzi o wyswietlacz EMU ma port rozszerzen. W sumie mozna do niego podlaczyc cokolwiek ![]() Wiec albo mozna zrobic interfejs do popularnych gotowych systemow, albo pod zwykly wyswietlacz alfanumeryczny. o panie , to kolejka jest duza....moj projekt stoi w miejscu w oczekiwaniu na EMU ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 06 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja chcialem zapytac o jakis plan upgrejdowy. Tzn mam dosc nowy det3 i chetnie dokonalbm wymiany na emu po preferencyjnych stawkach
![]() -------------------- Pozdro Pińćset!!!
Vectra 3.0 v6 Vortech Supercharged - 1.4 bara :) Acousticity.pl - Akustka samochodu |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 03 August 2008 Skąd: Lublin ![]() |
To tak jak bys kupił nowy telewizor i za rok chciłbyś oddać stary w rozliczeniu i kupić nowy. Co ma producent z tym zrobic ?
Sprzedasz na rynku wtórnym tym którzy nie potrzebują SA, bo wystracza PB. -------------------- Zetec Evo Turbo 330KM 460Nm
|
|
|
![]()
|
|
13 kwietnia planujemy w Krakowie calodniowe szkolenie ktorego tematem bedzie podlaczanie i strojenie komputerow stand alone. Bedzie tez pokazane jak wszytsko to skonfigurowac w EMU. Dodatkowo poruszone zostana tematy czujnikow, tworzenie poprawnych wiazek (z naciskiem na prowadzenie masy), praca z oscyloskopem itd. Dla uczestnikow bedzie wystawiany certyfikat umoziwiajacy autoryzowany montaz urzadzen ecumaster. Ogolnei szkolenie jest dla firm ale jesli ktos bylby chetny moze udaloby sie znalez jakies wolne miejsce. Jezeli ktos chcialby dokladne informacje, plan szkolenie, etc. prosze pisac na adres schematy(at)ecumaster.com To tak jak bys kupił nowy telewizor i za rok chciłbyś oddać stary w rozliczeniu i kupić nowy. Co ma producent z tym zrobic ? Sprzedasz na rynku wtórnym tym którzy nie potrzebują SA, bo wystracza PB. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 06 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
To tak jak bys kupił nowy telewizor i za rok chciłbyś oddać stary w rozliczeniu i kupić nowy. Co ma producent z tym zrobic ? Sprzedasz na rynku wtórnym tym którzy nie potrzebują SA, bo wystracza PB. Pracuje w branzy pro systemow studyjnych i tam to nie jest jakaś niespotykana sprawa. Co z nimi robia nie wiem, ale prawdopodobnie do noszczarki. Koszt produkcji dla nich zaden a klienta trzymaja u siebie. Ot takie to proste. Tak czy inazej zapytac warto. -------------------- Pozdro Pińćset!!!
Vectra 3.0 v6 Vortech Supercharged - 1.4 bara :) Acousticity.pl - Akustka samochodu |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
czy termin szkolenia n może wypaść w weekend? Czy istotne jest PKD firmy?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Jak to jest dla normalnych zjadaczów chleba, trzeba by zapałacić za takie szkolenie ??
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
hmm
to chyba cos na styl sławetnego szkolenia AEM które swego czasu odbyło sie w Wawie;) Jednak konsekwencją tamtego spotkania jest fakt że jego uczestnicy na dzień dzisiejszy nie przepadają za sobą ![]() oby tak nie było w przypadku Ecumaster:) -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Ja tam niechce zbędnie wchodzić z ludźmi w interakcje
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |