![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
tylko pytanie dlaczego z niego zrezygnowali... Czy ja napisałem, że zrezygnowali ![]() Ja bym sie do autotune nie zblizal zadnego, bo jak wystapia problemy to to tylko moze jeszcze bardziej sprawe skomplikowac. Wystarczy troche pomyslec i nie ma problemu z wpisaniem wartosci. No coś z ten deseń, tylko dodać ile się da możliwych do ustawienia warunków aktywacji |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
masz świętą rację i nigdy nie polegałem w 100% na AutoTune natomiast po pracy z VE Analize Live jestem zaskoczony pozytywnie jak to bardzo ułatwia i pomaga w strojeniu samochodu stąd pytanie o taką opcję pzdr Popieram ten program bardzo pomaga w początkowym tworzeniu mapy i w znacznym stopniu przyspiesza strojenie, ale nie można na nim polegać w 100% -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Popieram ten program bardzo pomaga w początkowym tworzeniu mapy i w znacznym stopniu przyspiesza strojenie, ale nie można na nim polegać w 100% No chyba zartujesz ze na tym szybciej dziala? Mape robisz w 2-3min bazowa jak juz odpalisz silnik. Na jakimkolwiek automacie zejdzie z 20min przynajmniej zeby nazbieral odpowiednia ilosc danych i zrobil korekcje. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
No chyba zartujesz ze na tym szybciej dziala? Mape robisz w 2-3min bazowa jak juz odpalisz silnik. Na jakimkolwiek automacie zejdzie z 20min przynajmniej zeby nazbieral odpowiednia ilosc danych i zrobil korekcje. jak w 2-3 min wystroisz silnik to jesteś mistrzu ![]() -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
wiesz AutoTuny jak by nie było odbierają mu część pracy więc trochę anty być powinien
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
wiesz AutoTuny jak by nie było odbierają mu część pracy więc trochę anty być powinien ![]() pzdr W zasadzie to powinien być za, bo oszczędzało by mu to czas - mniej na każde auto, więcej więcej czasu na pozostałe rzeczy. Jeśli jednak Colin jest anty, to musi być coś w tym, bo amatorem w tych kwestiach to on nie jest. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
nie nazywam go amtorem bo było to jawne zniesławienie, natomiast VEAL z TunerStudioMS naprawdę działa genialnie i można się nim mocno posiłkować w strojeniu mając wiedzę jak działa silnik i co z czym się je, to poprostu oszczędza czasu i pieniędzy u tunera a to mu już nie na rekę
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
A ja mam pytanko, może z dupy trochę
![]() Dlaczego wszystko jest jak zwykle opisane po angolsku, a nie w ojczystym języku? ![]() Ponadto kupując takie urządzenie, co dostaje w komplecie? Samo pudło z wtyczką? -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
pisali czemu jest po angielski, bo spolszczenie często jest trudne albo zajmuje więcej tekstu ale ma być też wersja softu w języku ojczystym
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Pozatym po angielsku klienci z poza polski rozumieja
![]() Co do urzadzenia to pudelko, wtyczki, piny, instrukcja. Co bys jeszcze potrzebowal ? A ja mam pytanko, może z dupy trochę
![]() Dlaczego wszystko jest jak zwykle opisane po angolsku, a nie w ojczystym języku? ![]() Ponadto kupując takie urządzenie, co dostaje w komplecie? Samo pudło z wtyczką? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
nie nazywam go amtorem bo było to jawne zniesławienie, natomiast VEAL z TunerStudioMS naprawdę działa genialnie i można się nim mocno posiłkować w strojeniu mając wiedzę jak działa silnik i co z czym się je, to poprostu oszczędza czasu i pieniędzy u tunera a to mu już nie na rekę ![]() pzdr A co jak na jednym cylindrze wypada zaplon? Tez sobie poradzi? A co jak zrobisz mape z du.. i bedzie zalane w trupa (wraz z efektami ubocznymi tego zalania) - tez sobie poradzi? Od razu odpowiadam, ze NIE. I moze jeszcze wiecej problemow narobic, wliczajac to koszty. Trzeba zrobic raz a porzadnie i bedzie ok a nie zwalac na takie rzeczy. Jak dobrze skonfigurujesz komputer, jak wiesz jak dziala silnik i jaka ma charakterystyke to w miare dobra mape do jazdy zrobisz na postoju. A potem sobie mozna spokojnie poprawiac biorac pod uwage to, co sie chce uzyskac. Mnie szczerze mowiac to dynda czy sie znam, czy nie, czy bedzie to trwalo 5min czy 55 - chce tylko przekazac ze automat nie dwali za was roboty, ze jak nie bedziecie umieli sie znalezc w sytuacji gdzie cos nie dziala jak powinno to to jeszcze popsuje. I nie chodzi tu o mnie - chodzi o WASZE pieniadze, WASZE silniki. Pomyslcie, sedzcie troche czasu nad tym, poczytajcie i zrobcie po Bozemu - oplaci sie napewno! -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
I nie chodzi tu o mnie - chodzi o WASZE pieniadze, WASZE silniki. Pomyslcie, sedzcie troche czasu nad tym, poczytajcie i zrobcie po Bozemu - oplaci sie napewno! Cóż za przemowa! Colin na Prezydenta!! ![]() -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Colin piszesz tak jak byś nie miał do czynienia z VEAL
powtarzam nie mówię w 100% o strojeniu przez autotune tylko o wspomaganiu jadę wozem, wiem jak się stroi, słyszę co się dzieje z silnikiem (więc słyszę/czuję wypadający zapłon) i mam wyświetlone parametry (AFR, Zapłon PW, Duty Cycle itp.) a VEAL tylko automatycznie koryguje mapę paliową na podstawie otrzymanych danych i wskaźników (mapa AFR itp.), a sam w każdym momencie mogę to skorygować, traktuję to jako duże ułatwienie a nie wyrocznię i swojego "człowieka" od strojenia pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
Nie mialem do czynienia z VEAL (w MS rozumiem to jest?), ale z podobnymi systemami tak, i szczerze to nawet sami producenci komputerow uwazali to za funkcjonalnosc dla amatorow ktorej raczej nie polecaja uzywac. Powtarzam po raz kolejny - jak wiesz jak dziala silnik, jak masz dobrze komputer skonfigurowany to jestes w stanie z glowy zrobic calkiem dobra mape i spokojnie ja poprawic w szybkim tepie. A ze ja nigdy nie prowadze, to mam czas na analize i poprawki, zwlaszcza ze automat potrzebuje bardzo duzo czasu na zrobienie CALEJ mapy dobrze.
A tak, to z czasem sie dochodzi do coraz lepszej wprawy, coraz to wiecej przypadkow zaczyna sie rozumiec i latwiej sobie radzic z problemami - nazywa sie to praktyka ![]() Oczywiscie nie mowie, ze tej funkcji ma nie byc kategorycznie, ale wolalbym aby Jadzwin swoj bardzo ograniczony czas poswiecil na wazniejsze rzeczy niz leniwych ludzi ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 05 June 2010 Skąd: ŁDZ ![]() |
Jak będzie z silnikami 13B, 12A ,itp ??
-------------------- 89" E30 Coupe M-Tech II M52B28
96" Civic 6 HB B16A2 ITB 86" RX-7 FC SR21VET EMU |
|
|
![]()
|
|
A co to za silniki ?
Jak będzie z silnikami 13B, 12A ,itp ?? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, ogolnie rzecz biorac technicznych przeszkod nie ma. Kwestia firmwareu wiec jak bedzie cisnienie na wankla to bedzie i wankiel
![]() Silniki wankla produkcji mazdy -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie nie mowie, ze tej funkcji ma nie byc kategorycznie, ale wolalbym aby Jadzwin swoj bardzo ograniczony czas poswiecil na wazniejsze rzeczy niz leniwych ludzi ![]() Według mnie bez sensu się kłócić propozycja padła i to Jadzwin zadecyduje czy zrobi VEAL Dodam tylko że np. w MS żeby móc używać program VEAL trzeba wykupić licencję która nie jest droga ale jest to jakiś dodatkowy dochód do programisty. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Colin, umiem stworzyć mapę z palca by wóz odpalił i jechał od tak i zacząć to stroić ale skoro mogę mieć wsparcie to czemu nie, stąd pytanie czy będzie taka funkcja
luklam dobrze gada to płatna funkcja pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 21:33 |