![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
robi się gorąco
![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Ojj dokładnie
![]() -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
jakie będę minimalne wymaganie sprzętowe laptopa/kompa obsługujące program ?
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Na starym Dellu 1.4Ghz z WinXP chodzi idealnie. Wiec praktycznie kazdy laptop z zegarem 1Ghz+ bedzie ok.
Musi miec tylko OpenGL bo wykresy 3D i zegary wyswietlane sa wlasnie w OpenGL. Ale to chyba nie problem nawet najbardziej "parchowata" zintegrowana karta Intela ma OpenGLa. Systemy operacyjne to Windows XP i wyzsze. Kuba jakie będę minimalne wymaganie sprzętowe laptopa/kompa obsługujące -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Ja to bym chcial zeby moja pekla od nadmiaru pieniedzy
![]() robi się gorąco ![]() ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Jak będzie dobra cena, sprzęt widać rewelacyjny to skarbonek braknie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
kurde jakbym sie tyle nie namordowal nad tym msem to tez pewnie wszedlbym w EMU.... teraz to juz mi sie nie chce. Moze w nastepnym aucie
![]() -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
A coś czytałem (albo mi się przyśniło), że ma to możliwość sterowania LPG? Zgadza się?
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 06 March 2009 ![]() |
Tak była w zmianka w pierwszym poście tematu. Jeżeli faktycznie EMU pociągnie samodzielne sterowanie wtryskiem LPG to już zaczynam odkładać kasę do skarbonki.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Czesc
Zasadniocz nie ma problemu, trzeba bedzie tylko dokupic modol sterujacy wtryskwiaczami LowZ (w rozsadnej cenie ![]() Dzieki temu bedzie mozna jezdzic i na PB i LPG w trybie SA ![]() Jakkolwiek oblusga LPG nie jest przewidziana w pierwszej wersji softu. Pozdrowienia Kuba Tak była w zmianka w pierwszym poście tematu. Jeżeli faktycznie EMU pociągnie samodzielne sterowanie wtryskiem LPG to już zaczynam odkładać kasę do skarbonki. ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Mam nadzieje że jeśli myślicie o lpg to zrobicie to z pełną pompą czyli liniowe korekcje po temp gazu i ciśnieniu jak w stagu, pojedyncze przełączanie wtryskiwaczy w zadanym po siebie czasie czy też przedwtryski w celu rozruszanie wtryskiwaczy.... Ogólnie szkoda że ECU master nie ma opcji działanie jak komputer gazowy bo pewnie większa cześć polski by go zakupiło mam nadzieje że następna generacja będzie miała taka opcje...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie bedzie full korekcja po cisnieniu i temperaturze gazu to podstawa. No i osobne mapy do gazu zeby sobie mozna bylo inaczej gaz a inaczej PB zestroic.
Mam nadzieje że jeśli myślicie o lpg to zrobicie to z pełną pompą czyli liniowe korekcje po temp gazu i ciśnieniu jak w stagu, pojedyncze przełączanie wtryskiwaczy w zadanym po siebie czasie czy też przedwtryski w celu rozruszanie wtryskiwaczy.... Ogólnie szkoda że ECU master nie ma opcji działanie jak komputer gazowy bo pewnie większa cześć polski by go zakupiło mam nadzieje że następna generacja będzie miała taka opcje... -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Tylko żeby go za idealnego nie zrobić bo nie będzie czego poprawiać w wersji V2
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
mlody1921 jak możesz to wyczyść skrzynke PRIV.
Przepraszam za OT -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 13 April 2010 ![]() |
Może by tak zrobić możliwość ładowania map z megasquirta lub aem'a?Bo są szeroko dostępne w necie do różnych silników.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 26 September 2011 Skąd: W-wa ![]() |
Kiedy można będzie się spodziewać soft dla zmiennych faz rozrządu po zakupie pierwszej wersji ?
Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Ogolnie to nie takie porste bo same mapy to polowa sukcesu, trzeba jeszcze puistawiac reszte parametrow a one sa juz zupelnie inne niz w wymieniony powyzej.
Jakkowliek format projektow w EMU to czysty XML wiec pewnie sie ktos znajdzie kto napisze taki konwerter ![]() Kuba Może by tak zrobić możliwość ładowania map z megasquirta lub aem'a?Bo są szeroko dostępne w necie do różnych silników. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
A powiedz jakie dokaldnie auto masz na mysli ?
Kiedy można będzie się spodziewać soft dla zmiennych faz rozrządu po zakupie pierwszej wersji ? Pozdr. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 26 September 2011 Skąd: W-wa ![]() |
|
|
|
![]()
|