![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Witam, Aktualnie bedzie uruchamiany pewien bardzo kultowy silnik, wszystko na seryjnym osprzecie. Zaraz jak auto bedzie jezdzic, na pewno sie tutaj pochwale ![]() ![]() Tutaj dwa nowe screeny z softu: ![]() ![]() No to czekamy. Sam chętnie bym odpalił jeden "kultowy" silnik na tym kompie, chodzi o fiatowskie FIRE 1.4 t-jet/ Sezon tuningowy się zaczyna a ja nie mam dobrej elektroniki ![]() Czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie sprzedaży ![]() ![]() Pozdrawiam. -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
czyżby ten kultowy silnik to np s50b32 albo b30 ? Działacie coś ze zmiennymi fazami ? czy sterowanie wałkiem w pętli zamkniętej będzie dostępne od początku sprzedaży ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Widze ze dla kazdego kultowy znaczy co innego
![]() ![]() A co do faz rozrzadu to niestety nie bedzie tej funkcji w oprogramowaniu na poczatku sprzedazy. Dojdzie w kolejnej wersji softu. Pozdrowienia Kuba czyżby ten kultowy silnik to np s50b32 albo b30 ? Działacie coś ze zmiennymi fazami ? czy sterowanie wałkiem w pętli zamkniętej będzie dostępne od początku sprzedaży ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Widze ze dla kazdego kultowy znaczy co innego ![]() ![]() A co do faz rozrzadu to niestety nie bedzie tej funkcji w oprogramowaniu na poczatku sprzedazy. Dojdzie w kolejnej wersji softu. Pozdrowienia Kuba pozwolę sobie strzelić swój typ, C20xe/let ![]() -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
pozwolę sobie strzelić swój typ, C20xe/let ![]() E tam to już działa ... ![]() -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2004 Skąd: Zabrze ![]() |
Panowie, kultowy to jest PRV.
Jestem chetny do testow softu. Mam doswiadczenie z DTA S60 i mniej znanym ale poteznym LinkG4 Exteme. Swego czasu jedyny z sterownikiem silnikow DC, E-throttle, drivebywire itp. tamten komp steruje 8cyl w sekwencji...niewazne... Czy komp Jadzwina (moge tak mowic?) bedzie sterowal elektrycznymi przepustnicami? Niewiem jak takie sterowanie przechodzi homologacje, ale chcialbym zeby umial i mogl. Ja tez od razu mowie ze bede jednym z pierwszych waszych klijentow i ciesze sie ze wstrzymalem sie z kupnem mikromoduła za 250 dolcow, co legalnie sprowadzajac do Polski jakies 1500 PLN brutto a mozliwosci mniejsze. Podsumowujac, zajebisty komp, podoba mi sie nisza z trigger wheels w sprzedazy w polsce, to samo uniwersalnej przejsciowy bo wtyki i gniazda wielopinowe to koszmar. Dobre sa takie zlacza waflowe, jak w emulatorach wtryskow w inst.LPG. Czy tymi Gauge'ami analogowymi bedzie mozna wyswietlic wszystkie wielkosci? wszystkie wszystkie, lacznie z czasem ladowania cewek? I jeszcze zapewne proste ale wazne jesli chcecie miec swiatowy sukces...to zrobcie pozadnie europejskie jednostki i anglosaskie, jedni beda wolec bary,lambdy i celcjusze, inni PSI, inchHg, AFR i farenhejty. roboty niewiele. Do Voltow i Ohmow dodal bym uniwersalne % i brak jednostki. Mazeniem by bylo gdyby bylo wyjscie analog TV output zeby podpinac chinskie telewizory LCD za 400 i miec UniversalDigitalDash w desce =) Jeszcze jedno, nazwa devajsu nie moze byc EMU bo kojazy mi sie to z EMO. Ale na zdjeciu z konferencji widze ECU w rogu, wiec ECU OK ale to nie nazwa. Nie zapomnijcie o czarnej obudowie, nawet za doplata =) Bedzie fajnie =) Cena 1800 PLN powala =) nie nadazycie z produkcja. -------------------- =pistons fly=
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
No jakby mogl sterowac elektrycznymi przepustnicami, to nawet byloby kilku chetnych ktorzy pewnie zapodaliby go do m119 mercedesa
![]() -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za sugestie. Pomyśl z TV outem jest w pewnym sensie ciekawy
![]() ![]() Ja się skłaniam jeszcze ku innemu pomysłowi a mianowicie dashboard pod androidem, tani chiński tablet z bluetoothem. Co do elektronicznej przepustnicy to zdecydowanie będzie obsługa, natomiast nie w wersji 1.0 softu. Co do czarnych obudów to nie ma zasadniczo problemow, bo są dostępne w czarnej anodzie. No jakby mogl sterowac elektrycznymi przepustnicami, to nawet byloby kilku chetnych ktorzy pewnie zapodaliby go do m119 mercedesa ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Może mi umknęło gdzieś po drodze, jaka będzie przewidywana ilość obsługiwanych knock sensorów ? A co do Androida to jakby się pojawił jakiś opis API to chętnie w ramach open source mógłbym napisać mini dashboard na telefony z andkiem
![]() -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
Trzymam Cie za slowo
![]() ![]() A co do knock sensorow to sa dwa wejscia. A i co do zegarow analogowych to mozna wyswietlic kazda wartosc logowana. Kuba Może mi umknęło gdzieś po drodze, jaka będzie przewidywana ilość obsługiwanych knock sensorów ? A co do Androida to jakby się pojawił jakiś opis API to chętnie w ramach open source mógłbym napisać mini dashboard na telefony z andkiem ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Spoko loko, jak coś to odezwij się na PW to podeślę Ci maila mojego. Teraz akurat roboty mam sporo ale w wolnych chwilach coś tam działać będę, myślę też że włączy się kilku userów forum w projekt bo już pojawiały się aplikacje na andka stworzone przez tubylców
|
|
|
![]()
|
|
Czas trochę podbić temat
![]() Efekty wczorajszych prac deweloperskich nad urządzeniem. Sprawa się trochę przeciągnęła z przyczyn osobistych, nie mniej mam nadzieję że zakończy się przed świętami, ale do rzeczy. Pacjent to Lexus is200 z wymienionym silnikiem na 1JZGTE. W praktyce miało być na serii, ale niestety silnik został dostarczony przez firmę z wiązką w agonalnym stanie. Poucinana większość wtyczek do sterownika, od modułu zapłonowego, brak map sensora, rozerwane ekrany, katastrofa. Odbudowa tego równała się praktycznie ze zbudowaniem wiązki od nowa. Decyzja szybka "zakładamy EMU" Po pierwsze, mnie będzie łatwiej a dodatkowo możliwość rozwoju w przyszłości, po drugie ten silnik w pełni wykorzysta możliwości sterwonika. Sekwencyjny zapłon, wtrysk, 6 cylindrów Seryjny trigger na wale 12 zębów + cam sync (wszystko tak jak w serii bez modyfikacji zębów) Seryjny silnik krokowy Sterowanie boostem Generalnie po skończeniu projektu, ma działać wszystko, włącznie z procedurami startowymi, wszystkimi możliwymi korekcjami boostu po TPS, VSS, 2 kanałami KNOCK, WBO, EGT. Wszystko jest jeszcze w mocno prototypowym stanie, ale tak trzeba, bo nam jest wygodnie analizować prace urządzenia, kontrole pracy silnika. Film z wczorajszego nocnego małego sukcesu. Sorki za jakość kręcone starym aparatem foto ![]() -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 07 February 2011 ![]() |
to żyje! przypuszczam że raczej nikt się nie pogniewa za opóźniony termin. jak daleko do wersji "handlowej"?
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie kiedy będzie do kupienia bo przyznam szczerze że czekam na niego z dalszymi pracami hehe
|
|
|
![]()
|
|
Czesc
Pierwszy kwartal 2012 roku. Ogolnie dziala juz wszytsko dobrze, hardware jest juz 100% skoczony i zweryfikowany, wiec szkowana jest juz finalna werjsa PCB. Kuba No właśnie kiedy będzie do kupienia bo przyznam szczerze że czekam na niego z dalszymi pracami hehe ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Faktycznie Kuba miła niespodzianka dla mnie! Już chce jedno EMU dla siebie, z wgraną bazową mapą dla 1JZ
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Po mapę bazową to się trzeba do kogoś innego zgłosić
![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
No gratulacje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 April 2009 Skąd: Opole ![]() |
Jesli tak dalej pójdzie to będzie potrzebny wątek z zamówieniami.
Dla mnie minimum 2 lub 3 sztuki. ![]() -------------------- L'ultima berlinetta Turbo! - Punto GT 1.9 16vT
Alfa 166 '01 2.4 20V GTB2265 Delta Integrale '88 - dobro rodzinne w odbudowie... Bravo HGT -> 2.4 20vT 4x4 - in progress |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 18 December 2009 ![]() |
domyślam się, że z 1UZ-FE także nie będzie problemu?
![]() Jeśli tak, to ustawiam się w kolejce po sztuk 1 ![]() -------------------- Stare Fordy... mniejsze i większe... wolniejsze i szybsze...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 18:03 |