![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Kontrolm dzięki
![]() A widziales kiedys taki komputer? Jeszcze powinien generowac numery do totka ![]() Nie, ale chciałbym. Im bardziej user-friendly tym lepiej ![]() -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
ECU z gwarancja zwrotu kasy ;-) pierwszy na świecie..
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Jeszcze jedno o co zapomnialem sie zapytac.
Czy bedzie/jest samplowanie MAPa? -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
to ja dołożę do pieca i zapytam się czy planujesz w przyszłości obsługę MAFa ?
Co z obsługą H2O, N0x i dual stage z możliwością podłączenia różnych typów wtrysków na każdym stejdżu ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Rozumiem ze chodzi ci o synchroniczne mierzenie cisninenia przy zadanym polozeniu wału ?
Aktuanlnie pomiar robiony jest asynchronicznie z duzym oversamplingiem dlatego wynik jest wiargodny nawet powyzej 12000 rpm. Mozliwe ze w przyszlosci bedzie pomiar synchroniczny, jakkolwiek bardzo to skomplikuje arbitraz na szynie SPI. Aktualnie w pelni synchronicznie dziala knock sensor. Jeszcze jedno o co zapomnialem sie zapytac.
Czy bedzie/jest samplowanie MAPa? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Ogolnie z obsluga MAFa nie bedzie najmniejszego problemu, trzeba bedzie tylko wprowadzic jego charakterystyke.
Co do sterowania wtrsykiem wody, podtlenku to sluza ku temu wyjscia AUX. to ja dołożę do pieca i zapytam się czy planujesz w przyszłości obsługę MAFa ? Co z obsługą H2O, N0x i dual stage z możliwością podłączenia różnych typów wtrysków na każdym stejdżu ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Rozumiem ze chodzi ci o synchroniczne mierzenie cisninenia przy zadanym polozeniu wału ? Aktuanlnie pomiar robiony jest asynchronicznie z duzym oversamplingiem dlatego wynik jest wiargodny nawet powyzej 12000 rpm. Mozliwe ze w przyszlosci bedzie pomiar synchroniczny, jakkolwiek bardzo to skomplikuje arbitraz na szynie SPI. Aktualnie w pelni synchronicznie dziala knock sensor. Tak.Chodzi mi o taki pomiar - okno w miejscu Xdeg BTDC o dlugosci Xdeg i ilosc X sampli. -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
Czy przewidujesz opcję dual stage z możliwością podłączenia różnych typów wtrysków na każdym stejdżu ?
|
|
|
![]()
|
|
chodzi ci o staged injections ?
Jesli tak jest w planach, ale w kolejnych wersjach softu Czy przewidujesz opcję dual stage z możliwością podłączenia różnych typów wtrysków na każdym stejdżu ? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 12 April 2009 ![]() |
A tym urządzeniem da się ogarnąć Diesla ? Czy może jest w planach zrobienie czegoś de diesli ?
|
|
|
![]()
|
|
no ja też jestem ciekaw kto zrobi kompa do bezpośrednich wtrysków benzyny...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
są takie kompy już przecież
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
a jakie ?
pomijam Bosch Motorsport i Magneti Marelli z tej samej półki ze względu na niedostępność dla normalnych ludzi -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 12 April 2009 ![]() |
Szwedzi od dawno już maja kompy które sporo mogą . Tylko do dziś nie wiem czy to jest górna polka , czy może trzeba z drabina po nie sięgać .
http://www.nira.se/engine.php |
|
|
![]()
|
|
no ciekawostka wygląda profi , ciekawe jak ceny ale na pierwszy rzut oka mogą porazić mocno...no i ciekawe czy ten komp do diesla może wysterować benzyne z GDI
|
|
|
![]()
|
|
![]() takie same gniazda jak w emu ![]() no ciekawostka wygląda profi , ciekawe jak ceny ale na pierwszy rzut oka mogą porazić mocno...no i ciekawe czy ten komp do diesla może wysterować benzyne z GDI -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
i takie same jak w kompach od lpg
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 12 September 2008 Skąd: Zielona Góra ![]() |
Troche to egzotyczne, w sumie nawet do konca nie wiem jak ten modol dziala ![]() A więc tak: TFI IGNITION ![]() P.S. Na tę chwilę ja jestem chętny, lecz jak postawię silnik na EMU to znajdą się następni, którym go polecę ![]() -------------------- Ford Sierra 2.0T
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
a jakie ? pomijam Bosch Motorsport i Magneti Marelli z tej samej półki ze względu na niedostępność dla normalnych ludzi Adaptronic z "dodatkami". Niemniej jednak to wciąż nie jest gotowy produkt z pudełka do bezpośredniego wtrysku i ja również o takim nie słyszałem, więc jak ktoś wie, to niech się przyzna :-) -------------------- 1991 S2 Coupe - było
2001 IS200 - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 20 January 2008 Skąd: WLKP/BDG ![]() |
Czy obsluga zaplonu forda z EEC IV oraz EEC V tez jest w perspektywie ?? Pytam bo mozliwosci DET 2 juz sie koncza a chcial bym obsluzyc to od A do Z, lacznie z LC.
Pozdro. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 06:13 |