![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 13 July 2004 Skąd: WuWuA ![]() |
No już widzę że volks nie dla mnie. Zaczynam się powoli oswajać z tym jeepem. Tylko mierzi mnie jednak ta deska, plastik i ta kierownica z jelcza. Fotele jakieś takie niegłupie w sumie. Znalazłem np takiego: http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-srt8-C15349629.html
Ale nie chce mi się wierzyć że to może mieć 4,8 do setki. Raczej nie w serii, z jakimś kompresorem chyba? Obejrzę i się przejadę. Jak się nie pożygam w środku to kupię i zalecającym wyślę po chivasie ![]() -------------------- 13,67 ET
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
4.8 ma w serii
na 1/4 robi średnie i niskie 13 jak się widzi na filmach deskę można flokować czy coś w tym stylu ![]() sporo dodatków masz za wielką wodą.. do sprowadzenia |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
patrząc z perspektywy: osiągi/dźwięk/koszt zakupu/serwis to najlepiej wychodzi SRT8 samochód w zasadzie RWD, bo przód dopina się tylko w przypadku uślizgu tyłu, brak reduktora... bo auto ma jechać a nie grzebać się w błocie skrzynia merca.. stara i sprawdzona, z częściami i fachowym serwisem nie ma problemu zawieszenie mechaniczne, bez elektroniki, da się modyfikować. części i opisy dostępne z tyłu most.. dość specyficznie zamontowany. znosi bardzo dużo silnik mocny 425KM w standardzie i ma spory potencjał do dłubania. są dokładne opisy co zrobić, co kupić by było cacy dobrze hamuje dobrze brzmi ![]() elektroniki nie ma za wiele.. a jak coś pada to raczej jakieś pierdoły bardziej uprzykrzające a nie uniemożliwiające jazdę ze świateł ciężko znaleźć godnego konkurenta części eksploatacyjne do przeżycia: np. komplet tarcz i klocków na przód to 1500 pln +1(podpisuje się pod wszystkim co napisał bezduszny) Wnętrze wcale nie jest gorsze od VW zapewniam Ew jak chcesz napęd 4x4 w teren to 5,7 Hemi..ale do 100 jest już ponad 7s -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Zaraz ktoś powie ,żeby nie kupować bo do niektórych czynności serwisowych trzeba podnieść bude ![]() No trzeba odkręcić te 8 śrub ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
No już widzę że volks nie dla mnie. Zaczynam się powoli oswajać z tym jeepem. Tylko mierzi mnie jednak ta deska, plastik i ta kierownica z jelcza. Fotele jakieś takie niegłupie w sumie. Znalazłem np takiego: http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-srt8-C15349629.html Ale nie chce mi się wierzyć że to może mieć 4,8 do setki. Raczej nie w serii, z jakimś kompresorem chyba? Obejrzę i się przejadę. Jak się nie pożygam w środku to kupię i zalecającym wyślę po chivasie ![]() Ma. To naprawdę zapieprza. Dopiero Cayenne Turbo S od 2007 roku zdetronizowało SRT8 na przyspieszenie. Naprawdę mało co na mieście jest w stanie podskoczyć na światłach. Do tego dźwięk... IMO w tej klasie za tę kasę nie masz nic konkurencyjnego jeśli chodzi o osiągi. -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Dobrze powiedziane - na światłach.
Do setki startuje jak z procy, dopiero powyżej 120 zaczyna odstawać od innych aut, które setkę robią też w okolicach 5 s. bo to kloc, a nie sedan. W Twoim budżecie rzeczywiście ciężko o lepszego konkurenta. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
btw Marcin J miał/ma do sprzedania ładne SRT-8
![]() -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 24 March 2011 Skąd: ZG ![]() |
nie wiem jaka masz kwote do wydania ....
ale moze: http://allegro.pl/mercedes-ml-6-3-amg-po-o...1710198694.html ? dzwiekiem rozwali wszystkie te auta ![]() lub wersje oszczedna: http://allegro.pl/amg-mercedes-ml-420-cdi-...1705663659.html czesto widze tego srt8 na ulicy wlasciciel jezdzi spokojnie http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-srt8-C15349629.html -------------------- Bylo: A4 b5 1.9tdi, TT 1.8T, S6 C5 manual 4.2, S6 C6 5.2, A8 d3 4.2
Jest: Corvette C6 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 14 October 2008 Skąd: BoatCity ![]() |
Co prawda nie posiadałem, ale w rodzinie była wersja oszczędna.
Nie wiem czy to był problem tego konkretnego egzemplarza, czy wszystkich 420 CDI - ale były spore problemy ze skrzynią (auto jeszcze na gwarancji) - po wirusie było by pewnie jeszcze gorzej. Co do wnętrza JGC - nie wiem o ile różni się środek SRT-8 ale środek w hemi pomimo że jest strasznie plastikowy to jest do zaakceptowania - na pewno to nie jest mercedes czy bmw - ale najlepiej sam zobacz czy Ci pasuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
nie wiem jaka masz kwote do wydania .... ale moze: http://allegro.pl/mercedes-ml-6-3-amg-po-o...1710198694.html ? dzwiekiem rozwali wszystkie te auta ![]() lub wersje oszczedna: http://allegro.pl/amg-mercedes-ml-420-cdi-...1705663659.html Mój wspólnik miał tego MLa i nie jest to auto godne polecenia ze względu na ciągłe usterki. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Mój wspólnik miał tego MLa i nie jest to auto godne polecenia ze względu na ciągłe usterki. ale który ML: amg czy diesel ? zacytowałeś linki do obydwóch ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 December 2002 Skąd: Trójmiasto ![]() |
ML 420CDI to strzał w stopę - skrzynie drogie i padają jak muchy.
-------------------- Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko ![]() |
Ja ujeżdzam takiego Jeepa od 3 lat. Jak są pytania to prosze, chętnie odpowiem, ale jestem na urlopie więc proszę o cierpliwość.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Z tym Jeepem bym się zastanowił, jeżeli chcesz trochę luksusu to może warto poświęcić trochę osiągów na rzecz fajnego wnętrza w którym będziesz czuł się jak w domu, a nie jak w "Żuku"
![]() Niedługo Karlik powinien wystawić mojego poprzedniego Range'a Sport SC, pewnie zmieści się w Twoim budżecie, po dużym serwisie za 12 koła, 120 tys przelotu na pełnym wyposażeniu. W teren wjedziesz i osiągi jak na taką kobyłę też nie najgorsze i przez następne 120 tys km wystarczy tylko olej zmieniać bo wszystko co wykazywało jakieś zużycie zostało wymienione. PS. Żeby nie było, że się ogłaszam na forum. Auto już nie jest moje więc nie zależy mi na tym czy go komuś sprzedadzą czy nie. -------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
ale który ML: amg czy diesel ? zacytowałeś linki do obydwóch ![]() Diesel to w ogóle masakra, ale w tym aucie jest dużo usterek nie związanych z wersją silnikową, głównie "pierdoły" dotyczące elektroniki, ale są na tyle denerwujące i tak częste, że za te pieniądze tylko masochista będzie tym jeździł ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT a nie jak w "Żuku" ![]() eee.. no nie przesadzaj z tym żukiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Dlatego w cudzysłowiu napisałem, mam pewien uraz do amerykańskich wykończeń więc mogę trochę wyolbrzymiać
![]() -------------------- BMW
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
SRT8 nie służy flegmatycznego angielskiego przemieszczania się, popartego salonowym wykończeniem wnętrza i pneumatycznym zawieszeniem... jak w przypadku RR
To auto do w miarę komfortowego zapieprzania ze świateł ![]() a robi to nad wyraz sprawnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 13 July 2004 Skąd: WuWuA ![]() |
No właśnie a czegoś takiego potrzebuję.
-------------------- 13,67 ET
|
|
|
![]() ![]() |