Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Diesel-Kombi-200 KM, Co wybrać, auto na codzień
kiwi
post Wed, 20 Jul 2011 - 23:37
Post #41

Forum Homee

CYTAT(TeddyBear @ Wed, 20 Jul 2011 - 08:47) *
Ps.
Grubo z tą Alfą wyskoczyliście laugh.gif

i co w tym śmiesznego??

Fakt auto jest klase niżej ..ale dzięki zawieszeniu,maglownicy która robi 2 obroty od oporu do oporu,silnikowi R5 w serii 210KM ,napędowi 4x4 z torsenem jest autem wartym zainteresowania ..w dodatku łatwiej o kilka lat młodszy egzemplarz często salonowy ze znikomym przebiegiem.

Sajnek z tą klamką to urban legend...i albo piszesz farmazony albo powielasz starą opinię na temat alfy ,która w przypadku 159 ni jak się ma do rzeczywistości..albo spotkałeś jakiś "dziwny" przypadek.

żeby było ciekawie dziś z holowali do nas 159 2,4,która wypiła kupe wody....w pamięci miałem 3,0CRD z przed kilku lat ( silnik Mercedesa) ,który pogiął większość kotrb i jedną urwał przy stopie......w alfie spuściliśmy wodę z icka,wydechu,turbiny...zdemontowaliśmy wtryski..przedmuchaliśmy silnik na rozruszniku...zmontowaliśmy to wszystko do kupy ..auto odpaliło ,chodzi równo...to jest wytrzymałość podróbki wielkiej trójki (Mercedes,BMW ,Audi)
Korby mocne seryjnie wink.gif

--------------------
quattro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 20 Jul 2011 - 23:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
burski
post Thu, 21 Jul 2011 - 08:34
Post #42

Super User

CYTAT(kiwi @ Wed, 20 Jul 2011 - 23:37) *
i co w tym śmiesznego??

No przecież to włoskie g...o i zaraz się spieprzy.
Właściciele Alfy się nie witają, bo już widzieli się w serwisie.

I tym podobne mądrości debili, którzy nie stali nawet koło tych aut...

+Quote Post
SajneK
post Thu, 21 Jul 2011 - 08:56
Post #43

Forum Clubber

Ja tam alfy bardzo lubię ale w życiu nie dam za nią 80k zł. TYLE.

Sajnek z tą klamką to urban legend...i albo piszesz farmazony albo powielasz starą opinię na temat alfy ,która w przypadku 159 ni jak się ma do rzeczywistości..albo spotkałeś jakiś "dziwny" przypadek.

Tez tak myslalem i az sam sie do siebie smiałem jak się zacieła, pewnie tak trafilem, trudno, dalej nic temu autu nie zarzucam i jak kumpel wybierał między mondkiem, vectrą a alfą faworyzowałem alfę.

Fakt auto jest klase niżej ..ale dzięki zawieszeniu,maglownicy która robi 2 obroty od oporu do oporu,silnikowi R5 w serii 210KM ,napędowi 4x4 z torsenem jest autem wartym zainteresowania ..w dodatku łatwiej o kilka lat młodszy egzemplarz często salonowy ze znikomym przebiegiem.

No z tym jest problem bo tych aut jest poprostu bardzo mało, na allegro z 3-4 ? gdzie podobnych bmw/audi masz z 50 i na pewno znajdziesz coś dla siebie

Nie te progi dla alfy i tyle. Dalej mi żaden alfowyznawca nie napisał dlaczego wersja z tego samego rocznika z podobnym wypasem ale bez 4x4 i ze słabszym silnikiem kosztuje 30 tysi a ta z torsenem i dobrym silnikiem 70k zł ? To jest ból tej wersji.

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
kiwi
post Thu, 21 Jul 2011 - 19:39
Post #44

Forum Homee

Za 80 tyś pln to kupujesz auto na gwarancji a za 30 tyś pln kupujesz 1 roczniki 1,9 16v...w Q4 masz wszystko zazwyczaj ,pełen wypas .
Różnica między powiedzmy 2007/08 rokiem 1,9 16 v za który w ładnym stanie trzeba dać ok 40 tyś pln a Q4 2,4 to ok 10 tyśpln...więc nie wiem skąd wyszła różnica na poziomie 50 tyś pln ( między 30 a 80 tysi !)
Podobno różnicę będziesz miał w a6 które albo kupisz w 2,0TDI fwd albo 3,0TDI quattro
Była ładna

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtdm-210k...-C19821824.html i nie za 80 tysi

--------------------
quattro

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 15:00