![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
A nie łatwiej zwykłe wężyki i trójniki tak jak to robią przy LPG...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 07 September 2011 ![]() |
Po wstępnych przymiarkach i pierwszym spawaniu udało się wymodzić podstawe do ITB
![]() Na razie jeszcze nie po szlifowane i kanały nie wyprowadzone ale wkrótce zabieramy się za obróbkę. ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 28 November 2012 ![]() |
Jak mówił tak zrobił
![]() |
|
|
gość_pioootr_* |
![]()
|
![]() |
Wygląda zacnie!
Przypomnij jeszcze, jakie auto i jaki motor był dawcą? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
i jaka srednice maja przepustnice(motyle) i w jaka moc celujesz?
cienkie te rułki jakieś. -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
dużo mocy nie bedzie, bo strojenie niskoobrotowe, momentu moze byc kop w zależności od wydechu.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Silnik C20XE, obrobiona głowica, lekki zamach, wtryski z 2.8 motronic, 3bary na listwie, wydech z EVO VIII 2,25cala (60mm), powercap, kolektor ssący z 2.8 motronic
![]() Przepustnice z MF agusta 4F pojemność 1000, średnica przepustnicy przy motylu to 42mm. Rurka 2mm grubości, powiedzmy ze wystarczająco ![]() Co do mocy to powiedzmy że wypada aktualnie zamontowany oryginalny kolektor z powercapem minus 5 kucy ![]() Jeżeli uda się zrobić na tych modach wynik około 175-180 kucy i 220-230 Nm bedę zadowolony. Ale dopiero po montażu i strojeniu się okaże . -------------------- Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
|
|
|
![]()
|
|
to po co itb skoro celujesz tak nisko? z itb wypada mieć przynajmniej okolice 100KM/L
http://www.racingforum.pl/index.php?showto...104077&st=0 -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Porszak powiedziałbym 125 KM z litra
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
a moze chlopak robi to dla sportu, niech dziala , nie nudzi sie przynajmniej a zawsze jakies doswiadczenie wpadnie.
tak naprawde okolice 180 mozna swobodnie ogarniac na fabrycznych krzywkach, tyle ze dopieszczenie reszty sporo pracy kosztuje. Ja tam kibicuje i jestem ciekawy jak ci to wyjdzie -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak zauważył Hubanek silnik jest na oryginalnych wałkach i raczej wiecej nie ma co mażyć.
Kolejne doświadczenie a przy tym dużo zabawy. Jedno pytanie, gdzie podłączyć wąż z pokrywy zaworowej ten cienki no bo z grubym nie ma problemu. Oryginalnie ten cienki jest za przepustnicą(po stronie podciśnienia) łapany a do ITB gdzie go wepchać ? Silnik to wspomniane C20XE z opla. Widać je na zdjęciu między korkirm oleju a deklem rozrządu: ![]() -------------------- Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
Skoro był po stronie podciśnienia to teraz też daj go po stronie podciśnienia i tyle
![]() ![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
Panowie tak trzymać bardzo dobre ukierunkowanie inni doradzą i coś może się urodzi .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
-------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 26 May 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
moje
![]() -------------------- ET 11.40 Polo 1.8t
2010 1st fwd turbo drag Drag Racing Team Wroclaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 10 October 2009 ![]() |
u mnie .... voj2s zrobil to tak
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
Używaliście jakichś kupnych trąbek czy własna produkcja? Ja raczej nie będę miał możliwości wykonania metalowych trąbek w normalnych pieniądzach i zastanawiam się czy nie zastosować patentu z wytoczeniem formy z drewna i wykonaniu ich z laminatu. Pozostaje jeszcze kwestia doboru kształtu trąbki...
-------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
Trabki to jesli dobrz epamietam produkcja wojtka
@voj2s, przepustnice z bmw czy moto? to jeszcze powiedzcie jakie byly dlugości kanałów od trabki do zaworu i fajnie by było zobaczyć spec silnika+kreski, zeby kazdy kto o tym mysli, a nie liczy dlugości chociaz miał orientacje w jaka dlugośc celowac o ile jest miejsce. -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 26 May 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Używaliście jakichś kupnych trąbek czy własna produkcja? Ja raczej nie będę miał możliwości wykonania metalowych trąbek w normalnych pieniądzach i zastanawiam się czy nie zastosować patentu z wytoczeniem formy z drewna i wykonaniu ich z laminatu. Pozostaje jeszcze kwestia doboru kształtu trąbki... ja mam dotoczone, ale bez trabek tez dobrze chodzi - roznicy nie czuje moze dlatego ze te trabki nie sa jakies wypasione. Napewno bylejakie itb, a brak itb to roznica dosc zauwazalna ![]() Ja mam zalozone jak najblizej glowicy, dlaczego? Nie wiem, chyba tak jest w motocyklu ![]() pawel -------------------- ET 11.40 Polo 1.8t
2010 1st fwd turbo drag Drag Racing Team Wroclaw |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 17:47 |