![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 September 2007 Skąd: wrocław ![]() |
Mi to wygląda tak: zbierzmy kasę, załatwmy sobie pracę a może przy okazji zbudujemy jakiś samochód.
Mogli byście co jakiś czas wrzucić na forum jakąś ciekawostkę typu: zobaczcie jak działa skrzydło aerodynamiczne, zobaczcie takie amortyzatory zakupiliśmy itd. Wtedy widać że coś się dzieje a nie obiecanki cacanki. Coś konkretnego, to chyba nie jest tajny projekt wojskowy żeby takie "smaczki" można było pokazać na zdjęciu czy krótkim filmiku. My się uspokoimy a wy zyskacie podwójnie. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Jak to w Polsce. Ciemny lud kupi. Inteligentni od początku czują piniądz.
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 01 February 2006 ![]() |
Jaki kraj taki Christian von Koenigsegg..
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Wed, 15 April 2015 ![]() |
Wybacz, że odniosę się jedynie do tego fragmentu: Tak jak wersja wyścigowa miała być pokazana we wrześniu? Po ilu latach pracy? Tylko proszę Cię, nie pisz mi, że teraz nowy program rozwojowy będzie i dlatego nie została zaprezentowana. Nie macie i nie mieliście ani auta w gotowym specu, ani nawet planów pokazania go we wrześniu. Dla mnie jedna wielka ściema, ale to pisałem już jakieś 5-6 lat temu. Zdania nie zmieniam, bo absolutnie nic nowego nie pokazaliście jeśli chodzi o wprowadzenie auta do produkcji. Nowe body? Fajnie, ale nic to nie zmienia, a mając zespół inżynierów i przykładowo firmę Bella (gdzie też wykonywałem formy o wymiarach 2mx2mx1m) co 2 miesiące można zmieniać laminaty. Zróbcie coś, to ludzie zmienią podejście do was. W innym przypadku śmiech się będzie za wami ciągnął cały czas. Widzę, że jesteś następnym specem od wymiany laminatów co dwa miesiące. Zaprojektuj kompletne nadwozie, poszycie zewnętrzne,wewnętrzne, deskę i inne dziesiątki elementów, pózniej pogadamy. Plan był aby mieć gotowy GT4 na sierpień,wrzesień niestety ilośc prac, często niesolidność dostawców (chodzi o terminy, ale też o jakość), szereg usprawnień, jakie nie były wcześniej zakładane itd spowodowały przesunięcie na grudzień. Każdy z nas chce, aby samochód był gotowy,KAŻDY. Obecnie pracują dwa zespoły jeden w Polsce, drugi w UK na tą chwilę przy projekcie pracuje około 30 osób, specjalistów z różnych dziedzin, choć zapewne nie takich jak ty. Wyślij swoje CV, bo trwa ciągły nabór do spółki. CAD, mechanika, kompozyty, wał śmiało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Słowo klucz: "NIESTETY"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Widzę, że jesteś następnym specem od wymiany laminatów co dwa miesiące. Zaprojektuj kompletne nadwozie, poszycie zewnętrzne,wewnętrzne, deskę i inne dziesiątki elementów, pózniej pogadamy. Plan był aby mieć gotowy GT4 na sierpień,wrzesień niestety ilośc prac, często niesolidność dostawców (chodzi o terminy, ale też o jakość), szereg usprawnień, jakie nie były wcześniej zakładane itd spowodowały przesunięcie na grudzień. Każdy z nas chce, aby samochód był gotowy,KAŻDY. Obecnie pracują dwa zespoły jeden w Polsce, drugi w UK na tą chwilę przy projekcie pracuje około 30 osób, specjalistów z różnych dziedzin, choć zapewne nie takich jak ty. Wyślij swoje CV, bo trwa ciągły nabór do spółki. CAD, mechanika, kompozyty, wał śmiało. Nie, specem wielkim nie jestem. Fakt, zbudowałem kilka silników, wiązek popełniłem więcej, byłem z formułą student na zawodach, pracowałem jako mechanik przez 6 lat. Wiem, ile co zajmuje czasu, więc proszę, nie mydl oczu. Niestety, pracuję w międzynarodowym korpo jako inżynier przy poważnych projektach. Nie stać was na mnie, a po drugie - nie rzucę poważnej pracy dla innego pracodawcy, który jest "mało" wiarygodny. Więc szukaj dalej ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Siedzę na giełdzie dzień w dzień od ośmiu lat i takich wałków jak arrinera widziałem wiele.
Sprawa śmierdzi na kilometr. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Tak dla przypomnienia: https://www.youtube.com/watch?v=sGSYaXgGU9U
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 11 October 2011 ![]() |
Niedługo wiosna i znów ruszacie swoimi śmietnikami na około kombajnów ![]() Dopiero co schowałem swój śmietnik na sen zimowy. Ale on przynajmnie jeździ ![]() -------------------- MR2 2zz sc (Janusze Tuningu)
|
|
|
![]()
|
|
Czyli tak - dokładnie za rok (koniec 2016 roku) będzie zaprezentowana wersja drogowa!
Cena 500 tys € Poczekamy ten rok, a potem ... http://www.youtube.com/watch?v=FAD_FcC5NeQ&sns=em |
|
|
![]()
|
|
Nie, specem wielkim nie jestem. Fakt, zbudowałem kilka silników, wiązek popełniłem więcej, byłem z formułą student na zawodach, pracowałem jako mechanik przez 6 lat. Wiem, ile co zajmuje czasu, więc proszę, nie mydl oczu. Niestety, pracuję w międzynarodowym korpo jako inżynier przy poważnych projektach. Nie stać was na mnie, a po drugie - nie rzucę poważnej pracy dla innego pracodawcy, który jest "mało" wiarygodny. Więc szukaj dalej ![]() Skoro wiesz ile czasu zajmuje projektowanie, modelowanie, obliczenia, skoro wiesz ile czasu pochłaniają wszytkie procesy w takim projekcie, to po co takie teksty piszesz? Podważasz swoją wiarygodność jako inżyniera. PS Arrinera też ma swój udział w Formule Student. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
ciagle tu mowa o podaży a co z popytem? gdzie jest wasz target? teraz jest moda na prawdziwych polakow ale chyba w pl ich duzo nie znajdziecie?
troche to smierdzi, to jak z patek philippe, nawet strony po pl nie maja bo po co u nas... a ta cena to tak z glowy? tyle za drogo, tyle za malo, 500k euro bedzie ok? nie mam nic wspolnego z homoseksualistami, tylko tak pytam |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
nie wiem ile czasu obliczaliscie wytrzymałość tych lusterek i jaki inzynier wam to liczył ale ja jako technik zywienia uwazam ,ze odpadną razem z wkrętami przy 120 km/h....
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
ciagle tu mowa o podaży a co z popytem? gdzie jest wasz target? teraz jest moda na prawdziwych polakow ale chyba w pl ich duzo nie znajdziecie? troche to smierdzi, to jak z patek philippe, nawet strony po pl nie maja bo po co u nas... a ta cena to tak z glowy? tyle za drogo, tyle za malo, 500k euro bedzie ok? nie mam nic wspolnego z homoseksualistami, tylko tak pytam W styczniu zapewne zostanie podana cena, więc proszę o cierpliwość, też nie mam nic wspólnego z homoseksualistami, tylko tak odpowiadam. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
Zaraz, zaraz.. hypercar, supercar vs GT4? Coś tu nie pasuje, według definicji:
CYTAT The Hypercar is a design concept car developed by energy analyst Amory Lovins at the Rocky Mountain Institute. This vehicle would have ultra-light construction with an aerodynamic body using advanced composite materials, low-drag design, and hybrid drive Tutaj arinera nie pasuje. CYTAT A supercar is a very expensive and high-performance sports car or grand tourer. The term is used in marketing by automakers for unusual, high-end vehicles, and has been used to refer to at least four different sorts of cars: a) Limited-production specials from an "elite" automaker[3] ![]() c) Models that appeal to enthusiasts, from smaller manufacturers[3] d) One-of-a-kind "showcase" project vehicles built by custom car retrofitters (usually extensively modified collectible muscle cars or grand tourers updated to the latest "streetable" racing technology) a) Po wypowiedziach jak i otoczce, elita z was żadna. Ups, to chyba nie o to chodzi ![]() ![]() d) latest "streetable" racing technolgy, rozumiem iż po wypowiedziach parę stron wcześniej Street to nie będzie. c) tylko pod ten podpunkt się kwalifikujecie, jednak firmy z legendą jak TVR upadły to gdzie Arrinera... Czego się obawiam w praktyce, na chwilę obecną wszystko wskazuje iż wyjdzie auto GT4 w stylu galardo z mniejszą mocą i zdecydowanie większą ceną... jeżeli macie kupców na coś takiego to nic tylko pozazdrościć znaleziska takich "jeleni". |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Skoro wiesz ile czasu zajmuje projektowanie, modelowanie, obliczenia, skoro wiesz ile czasu pochłaniają wszytkie procesy w takim projekcie, to po co takie teksty piszesz? Podważasz swoją wiarygodność jako inżyniera. PS Arrinera też ma swój udział w Formule Student. Odnoszę dzikie wrażenie, że to nie ja tutaj jestem niewiarygodny. No ale cóż, takie jest życie. Napisałem, że wiem, ile czasu to zajmuje mając kilka osób. Serio, rama to nie jest kilka lat liczenia, z resztą Pan Noble podobno wam pomagał przy tym. Buda tak samo. Wam to na razie zajęło 8 lat z wykorzystaniem techniki rodem z kosmosu (niemal na taką ją kreujecie, ale dostęp do niej ma niemal każdy) i nie macie nic oprócz jeżdżącej ramy z silnikiem z półki oraz stosu laminatów. Tak to widzą ludzie, na podstawie waszych informacji prasowych. To, że macie swój udział w FS, to akurat działa na waszą korzyść. Może tam się czegoś od studentów nauczycie - bo oni niemal co roku budują nowy pojazd. Część z Polskich zespołów w krótszym czasie zbudowała więcej pojazdów (no bo kaman, stopień skomplikowania waszego pojazdu jest nawet mniejszy niż niektórych ekip), w dodatku nawet polskie zespoły już odchodzą od ramy na rzecz monokoków. Tam także wykonują swoje zwrotnice, wahacze, felgi (tak, sami je projektują) oraz całą resztę. I co więcej, ich auta także nie jeżdżą po ulicach - patrz! Tak jak wasze ma w planie na najbliższych kilka lat. Czyli jaka konkluzja? Kilku studentów po godzinach potrafi zrobić auto jak wasze w formacie mini, a Wasz zespół inżynierów przy ogromnej kasie i technologii rodem z kosmosu przez 8 lat zrobił jedno auto? Gratuluję i życzę powodzenia. Ale tak serio, bo szkoda widzieć jak wasi inżynierowie się marnują. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
Odnoszę dzikie wrażenie, że to nie ja tutaj jestem niewiarygodny. No ale cóż, takie jest życie. Napisałem, że wiem, ile czasu to zajmuje mając kilka osób. Serio, rama to nie jest kilka lat liczenia, z resztą Pan Noble podobno wam pomagał przy tym. Buda tak samo. Wam to na razie zajęło 8 lat z wykorzystaniem techniki rodem z kosmosu (niemal na taką ją kreujecie, ale dostęp do niej ma niemal każdy) i nie macie nic oprócz jeżdżącej ramy z silnikiem z półki oraz stosu laminatów. Tak to widzą ludzie, na podstawie waszych informacji prasowych. To, że macie swój udział w FS, to akurat działa na waszą korzyść. Może tam się czegoś od studentów nauczycie - bo oni niemal co roku budują nowy pojazd. Część z Polskich zespołów w krótszym czasie zbudowała więcej pojazdów (no bo kaman, stopień skomplikowania waszego pojazdu jest nawet mniejszy niż niektórych ekip), w dodatku nawet polskie zespoły już odchodzą od ramy na rzecz monokoków. Tam także wykonują swoje zwrotnice, wahacze, felgi (tak, sami je projektują) oraz całą resztę. I co więcej, ich auta także nie jeżdżą po ulicach - patrz! Tak jak wasze ma w planie na najbliższych kilka lat. Czyli jaka konkluzja? Kilku studentów po godzinach potrafi zrobić auto jak wasze w formacie mini, a Wasz zespół inżynierów przy ogromnej kasie i technologii rodem z kosmosu przez 8 lat zrobił jedno auto? Gratuluję i życzę powodzenia. Ale tak serio, bo szkoda widzieć jak wasi inżynierowie się marnują. A prosiłem,abyś się nie kompromitował. No ale cóż, wolna wola. |
|
|
![]()
|
|
Zaraz, zaraz.. hypercar, supercar vs GT4? Coś tu nie pasuje, według definicji: Tutaj arinera nie pasuje. a) Po wypowiedziach jak i otoczce, elita z was żadna. Ups, to chyba nie o to chodzi ![]() ![]() d) latest "streetable" racing technolgy, rozumiem iż po wypowiedziach parę stron wcześniej Street to nie będzie. c) tylko pod ten podpunkt się kwalifikujecie, jednak firmy z legendą jak TVR upadły to gdzie Arrinera... Czego się obawiam w praktyce, na chwilę obecną wszystko wskazuje iż wyjdzie auto GT4 w stylu galardo z mniejszą mocą i zdecydowanie większą ceną... jeżeli macie kupców na coś takiego to nic tylko pozazdrościć znaleziska takich "jeleni". O! To mi się podoba:) Krótka, dogłębna, rzeczowa analiza (trochę z tym Gallardo pojechałeś, ale reszta, hoho, jestem pod wrażeniem;) |
|
|
![]()
|
|
A prosiłem,abyś się nie kompromitował. No ale cóż, wolna wola. Hehe, dobrzy jesteście. Plują wam w twarz, a piszecie, że deszcz pada ![]() Dzięki za poprawę humoru! -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 16:44 |