Shoutbox 0 nowych PW 

25 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Closed TopicStart new topic
> Polski supercar ;) Veno Automotive / Arrinera Automotive
cowboy
post Wed, 11 Jun 2014 - 09:10
Post #121

Administrator

Wombat jak zwykle rozbił bank wink.gif

ROFTL wink.gif))))))

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 11 Jun 2014 - 09:10
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
hug
post Wed, 11 Jun 2014 - 09:23
Post #122

Frequent User

Wie ktoś może gdzie mam napisać maila żeby zamówić ? I tak miałem kupować nowy samochód. Możliwe, że niegługo będę jeździł polskim supercarem sleep.gif sleep.gif ...laugh.gif

--------------------
Audi S8D4 Będzie
Audi S8D3 Jest i
Audi S8D2 Było
KTM 660 supermoto, KTM pro50 :) Panonia z koszem , Jeep 4.0, passeratdi i kilka kosiarek :D

+Quote Post
Wombat
post Wed, 11 Jun 2014 - 10:06
Post #123

Forum Clubber

nie, teraz nigdzie.
Z powodu upałów cała pryzma gliny wyschła i chwilowo nie ma z czego lepić prototypa. Teraz potrzeba jeszcze 3 miliony euro na nową kupę gliny i milion na kątowniki do ramy.
Chyba że popada - to może materiał się uplastyczni.

--------------------

+Quote Post
Maciek1234
post Wed, 11 Jun 2014 - 10:14
Post #124

Forum Homee

CYTAT(hug @ Wed, 11 Jun 2014 - 10:23) *
Wie ktoś może gdzie mam napisać maila żeby zamówić ?
wróble ćwierkają, że zamówienia będzie można składać jedynie drogą internetową, podczas finału Mundialu w Katarze, pod warunkiem, że w tym finale będzie uczestniczyć reprezentacja Polski smile.gif

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
Wombat
post Wed, 11 Jun 2014 - 11:00
Post #125

Forum Clubber

Ale prezes zna nowe trudne słowo: "zaimplementować". 2 razy użył prawie bez zająknięcia. Zaimponował tym sam sobie. Co prawda "implementacja rozwiązania w czymś" dotyczy raczej innej branży (tej bliższej Arrinerze)- czyli komputerów a tu jest niebałdzo na miejscu. Ale skoro silnik umieszcza się w pliku to można też coś zaimplementować.
- chopaki! podgraliście już DLL-e od nowych opon bo z telewizora chcom przyjechać zobaczyć
- nie, prezesie, jeszcze nie bo myszka mnie sie zatła..

To fajne kiedy sie stara wyglądać na bardzo poważnego i bardzo kompetentnego człowieka wypowiadającego się w wyważony sposób. Widać kiedy recytuje wyuczone i przygotowane kwestie ("...hamulec bedzie przechodził do neutrum.." - piękne) a kiedy leci totalnym performensem improwizacyjnym ( "to głównie same zachwyty słychać... "no jakbym rejs oglądał i "głosowanie" w stołówce). No złotousty to on nie jest. Że leszcze parkietowe to kupują??
Przyznam że dopiero teraz obejrzałem cały filmik. Ale dowiedziałem się że Arrinere będzie można PROGRAMOWAĆ oraz UPGREJDOWAĆ... curwa..oni naprawde są z innego świata (pomijam fakt że to było nowością w Cytrynie Picasso i nikt nie skorzystał). Zapewne upgrade silnika będzie sie odbywał programowo- przez AppStore albo Android market. Każdy posiadacz supercara marzy żeby sobie w nim coś poprogramować - np dograć nową czcionkę do wyświetlania prędkości i pierdolnąć samojebke na fejsa na tlenowych czcionek na zegarach... dziubek obowiązkowo przy tym.

"Symulator" z gliny z Live for Speed gdzie przerobiono siatkę samochodu żeby przypominał rendery z widokiem z TRZECIEJ OSOBY podczas jazdy... baaaardzo naukowe podejście. Zwłaszcza znając LFS i zakres regulacyjny w tej grze... do czegóż służy ten zaawansowany technologicznie symulator w tym projekcie? Alternatywa dla trzepania gruchy w kiblu w celu odreagowania?

Ale jakież to możliwości: Arrinera Hussaria, Arrinera Hussaria Service Pack 1, Tablet Edition (z dotykową kierownicą),..itd

i ciągle: bedzie miał, będzie posiadał, będzie robił (plus VAT!.. miszczu... a bedzie z kratką?)..będzie..

CYTAT
Najbardziej zainteresowani są inwestorzy z Wielkiej Brytanii i z Zatoki Perskiej

Sie chłopy rzucili na te akcje w UK... aż im turbany pospadali. Wydzierają je sobie z rąk.. z gardeł..

--------------------

+Quote Post
raW
post Wed, 11 Jun 2014 - 18:42
Post #126

Frequent User

Z tym silnikiem w pliku to akurat nic dziwnego. Normalna praktyka, jak firma X produkuje jakiegoś grata wykorzystując gotowe komponenty, z reguły wystarczy wyrazić chęć kupna takiego silnika i producent przesyła model. Jeno nie wiem skąd im się te 9 GB wzięło, bo takie modele na przymiarkę są bardzo okrojone - bebechów w nich nie ma, żeby nikt nie zerżnął, a nawet gdyby były, to ważyłby bliżej 9 MB niż GB smile.gif

Zakładając, że to przedsięwzięcie nie jest wałem, to i tak jest bez sensu.

Jak mam bańkę do wydania na samochód - po wuj mi jakaś husaria. Astona wolę. Z resztą kilka takich prób wejścia na rynek supercarów było już sporo w ciągu ostatniej dekady i mało z nich się udało.

W ogóle nie wiem jak wy, ale jak patrzę na kolejne inkarnację tego prototypu to za każdym razem coś podejrzanie wygląda. Jakby mclaren 12c się zderzył z aventadorem w ostatniej.

No ale to wszystko jest efekt typowych przywarów polskich engineerów. Starsza kadra jest kompletnie oderwana od rzeczywistości i lub za nią nadąża, a młodsi jakkolwiek bardzo dobrze klikają odpaliwszy solida, tak mają potworną tendencję na kopiuj-wklej i mało który umie wbić przysłowiowego gwoździa biggrin.gif

Już lepszym planem jest ta nowa skarpeta.

+Quote Post
exocet
post Wed, 11 Jun 2014 - 19:14
Post #127

Super User

Gdzieś można obejrzeć wystąpienie tego prezesa ?

--------------------
...

+Quote Post
Wombat
post Wed, 11 Jun 2014 - 19:19
Post #128

Forum Clubber

kochany... a gdzie nie można..

tu wcześniejsze
http://www.youtube.com/watch?v=G36AntlW2Z0
tu najnowsze
http://www.bankier.pl/wiadomosc/The-supera...ny-3141894.html

--------------------

+Quote Post
Javie
post Wed, 11 Jun 2014 - 22:24
Post #129

Super User

CYTAT(Wombat @ Wed, 11 Jun 2014 - 11:00) *
No złotousty to on nie jest. Że leszcze parkietowe to kupują??

A znasz taki kawał o nowych ruskich i krawacie? W Polsce mamy podobno 45 tysięcy milionerów (k***a, no nie załapałem się... sad.gif), a na sprzedawaniu towarów bardzo luksusowych zarabia się chyba najwięcej.

+Quote Post
E30 owner
post Wed, 11 Jun 2014 - 22:49
Post #130

Forum Killer

Tylko że tutaj nie ma czegoś takiego jak "towar" - to jest najśmieszniejsze smile.gif Jest spółka która ma plan (ja też mam plany, każdy je ma) i na tej fali planów plus kilka renderów i filmideł, handlują papierki na GPW i ktoś to łyka ... A towaru jak nie było tak nie ma.

--------------------
_http://400metrow.pl

+Quote Post
Marlon
post Wed, 11 Jun 2014 - 23:18
Post #131

Forum Clubber

CYTAT(E30 owner @ Wed, 11 Jun 2014 - 22:49) *
Tylko że tutaj nie ma czegoś takiego jak "towar" - to jest najśmieszniejsze smile.gif Jest spółka która ma plan (ja też mam plany, każdy je ma) i na tej fali planów plus kilka renderów i filmideł, handlują papierki na GPW i ktoś to łyka ... A towaru jak nie było tak nie ma.

to trochę jak w kościołach, tylko zamiast wiary w zbawienie masz wiarę w powstanie superrrsamochodu.
Fajny pomysł na sektę

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
[Yossarian]
post Thu, 12 Jun 2014 - 08:03
Post #132

Forum Homee

Ech, wiocha arrinerry idzie w świat: http://jalopnik.com/that-650-horsepower-po...oing-1589259713

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
E30 owner
post Thu, 12 Jun 2014 - 20:52
Post #133

Forum Killer

Yossarian - DOBREEEE!!! Czyli w sumie ten artykuł to takie streszczenie tego naszego tematu tutaj biggrin.gif

Ciekaw jestem tylko jak akcjonariusze/inwestorzy przejrzą na oczy i dojdzie do nich że idą w temat jak ułan na panzera w 39, jakie będzie "pierd.lnięcie" koncepcji biggrin.gif Półka pewnie Afer pokroju Amber lub 100 sekund ...

--------------------

+Quote Post
gość_anomal_*
post Thu, 12 Jun 2014 - 21:01
Post #134

CYTAT
Inżynierowie siedzą w środku hali i tworzą samochód – na razie widzieliśmy tylko ramę, która podobno wytrzyma uderzenie z siłą równą 16-krotności zderzenia z samochodem osobowym średniej klasy.

biggrin.gif

+Quote Post
E30 owner
post Thu, 12 Jun 2014 - 21:18
Post #135

Forum Killer

oooooo i do tego niezniszczalny będzie - czyli rozszerzają "target" o klientów z komiksów ... biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Wombat
post Thu, 12 Jun 2014 - 21:19
Post #136

Forum Clubber

nie śmiej sie. To normalne dla czołgów z żelaza, stali i betonu

--------------------

+Quote Post
E30 owner
post Thu, 12 Jun 2014 - 21:22
Post #137

Forum Killer

Nie śmieję się tylko podziwiam ... tak jak dumny jestem widząc Belvedere na salonach holiłudu, tak teraz będę mógł powiedzieć "jestem dumny z mojego kraju, kraju z którego importował wóz Batman!!!".

--------------------

+Quote Post
siewcu
post Sat, 14 Jun 2014 - 05:39
Post #138

Forum Clubber

chyba nie było jeszcze... http://moto.onet.pl/aktualnosci/arrinera-h...ujawniona/0c755

+Quote Post
Javie
post Sat, 14 Jun 2014 - 13:06
Post #139

Super User

CYTAT(E30 owner @ Wed, 11 Jun 2014 - 22:49) *

Wombat mówił o "leszczach parkietowych" a oni nie czekają na samochód, tylko na zyski z jego sprzedaży i o to mi chodziło wink.gif A że sie nie doczekają... laugh.gif

+Quote Post
E30 owner
post Sat, 14 Jun 2014 - 14:24
Post #140

Forum Killer

Javie ja tam się nie znam, bo na parkiecie to ja tylko tańczę do muzyki smile.gif I chodziło mi o to, że jak można puścić na giełdę papierów wartościowych coś czego nie ma fizycznie. Taki papier nie ma wartości ... To tak jakbym ja zarejestrował firmę/ warsztat, siedziba w moim "garażyku 7x3m", i chciał puścić "papier" na giełdę, że robię konkurencję VTG, sportmile i kto tam jeszcze jest z wymiataczy, tylko "kupujta papiery", na dowód pokażę na konferencji jakie fajne klucze kupiłem w walizce za 300pln i zdjęcie jaki będzie żuraw do wyciągania silników biggrin.gif Przecież to sensu nie ma ... faktycznie na tej giełdzie to jakieś leszcze są ...

Lub coś tu jest nie tak, i ktoś traci kasę ...

--------------------

+Quote Post

25 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 07:04