![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
czyścisz mi monitor.
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
Dokopałem sie źródeł. Podwaliny i pierwszy model funkcjonalny systemu nawigacji wykonał sam Adam Słodowy ponad 25lat temu. Rozwiązanie opisał w swojej książce "Zrób to sam".
Niestety posiadany przez niego sznurek oraz kawałek szprychy nie dawał odpowiednich możliwości technicznych żeby pomysł rozwinąć. Jednakże postać A.Słodowego doskonale wpisuje sie w koncepcje projektu. -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Co chcesz od Słodowego? W 1 lub 2 klasie podstawówki (aż tak dokładnie nie pamiętam) Pani w klasie nam puszczała audycje "Zrób to sam" i do dziś mam mnóstwo szacunku do tego gościa. Czy to prawda, że Arrrrinerrrra Motors Company chce uhonorować Pana Adama i zamierzają wyposażyć Hiusarię w zegary ze wskazówkami nawiązującymi do jego słynnej strzałki?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
Mysle ze informacja o Arrinerze w mediach 1 kwietnia to nie jest przypadek...
-------------------- @CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Co chcesz od Słodowego? Nic, ciesze sie ze jego pomysły są rozwijane. podobno od strony ekonomiczno-finansowej nad projektem czuwa Ryszard Ochódzki -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
Samochód podobno pozytywnie przeszedł wszystkie testy w wymagającym tutorialu w Grand Turismo
-------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Bronią się jak lwy na fejsiku pod wpisem z polskiego TG (które notabene jest jakimś internetowym żartem)... Sami się wpisują, mają też jakiegoś mocno działającego obrońcę, Michała Woźniaka (może ktoś gościa kojarzy? Bo pieje i pieje..) i generalnie posługują się wciąż tym samym materiałem co w sprostowaniu opublikowanym kiedyś na newconnect.pl. Zacytuję:
CYTAT 1. Arrinera współpracuje z PPG już od ok. 1,5 roku. W Październiku 2012 roku odbyła się wizyta przedstawicieli Arrinery w siedzibie PPG. Po wielu miesiącach spotkań i ustaleń, łącznie z pobytem w laboratorium tej firmy, powstały 3 kolory. Przedstawiciele PPG byli także w siedzibie Arrinery kilka miesięcy temu. Arrinera posiada m.in. 3 błotniki polakierowane przez PPG, z kolorami, które będą oferowane w limitowanej serii 33. 2. GM wiedział, że Arrinera chce kupować od nich silniki, gdyż pierwsze rozmowy rozpoczęły się w marcu 2012 roku, czyli jeszcze przez opublikowanie materiału przez pana Jacka Balkana (16 maja 2012r). GM przygotował dla Arrinery nawet specjalny serwer, gdzie były umieszczane pliki, w tym cały silnik LS9. Taki plik waży ok. 2 GB. 3. Powyższe dwa punkty są szczegółowo udokumentowane, w postaci zdjęć, filmów, emaili i dokumentacji technicznej. Nie wiem jak można umieścić silnik w pliku, ale specjalistom z GM i Arrinera Automotive jakoś się udało. Może dzięki temu będzie można kiedyś zamówić sobie jakiś fajny "crate engine" prosto na maila, z dostawą w 5 minut po uiszczeniu zapłaty, a nie babrać się w import kontenera, pudła, czy palety. Aha - mam na swoim kompie pliki po 9GB, które też pobierałem z jakichś serwerów, to też jestem fajny? ![]() Ja naprawdę czekam na coś więcej niż jeżdzącą ramę, ale trwa to już tyle czasu i okraszone jest taką ilością dziwnych/głupich informacji, że nie wierzę w sukces tego przedsięwzięcia. Jak dla mnie to momentem decydującym była sama prezentacja i wywiad z jaśnie Panem Prezesem Łukaszem Tomkiewiczem podczas tejże prezentacji. W życiu nie słyszałem tak niepoważnego gościa, to był żart jakiego świat nie słyszał, dramat, porażka. Równie dobrze mogli postawić tam mnie i powiedziałbym chyba więcej i z większym sensem niż ten typ. Nie wiem czy pajac to dobre słowo i nie wiem czy wolno mi tego Pana tak określić, ale to jedyne słowo, które przyszło mi na myśl jak go słuchałem. To było FATALNE przez największe F jakie tylko można sobie wyobrazić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie wiem jak można umieścić silnik w pliku, ale specjalistom z GM i Arrinera Automotive jakoś się udało. Jak to jak, normalnie, jakiś dxf z autocada albo lepiej coś z 3dsmax żeby rendery ładne wychodziły a później można wydrukowac na drukarce 3d, w leroy merlin taką widziałem, kawałek po kawałku dadzą radę ![]() -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Z takim funduszem, taki sztab ludzi, z dwóch kontynentów, przez dwa lata pospawało kilka rurek i wswapowało lsa
![]() ![]() A może pokazać im rf.pl ?? Jest kilku magików u nas od supercarów, nie dość że za dwa miesiące już fujarrra by jeździła to przynajmniej ktoś od nas by dostał "kawałek tortu" z tych milionów ![]() ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
fujarra jest produktem pod giełde papierów a nie na ulice, chłopcy od fujarry tą strone świetnie znają i czytają (pozdruffka).
I nie sądze żeby byli zainteresowani dzieleniem sie czymkolwiek. -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Tak szczerze to już projekt kilku zapaleńców pod nazwą "new warsaw", z ich prywatnych pieniędzy + datki od sponsorów, jest bardziej namacalny i w większym studium zaawansowania niż fujarrra
![]() ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
ale ta warszawka to tez taka na wodzie pisane... ale wracając do tematu to ten super wóz pewnie nigdy nie zostanie skończony ;P
-------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Dokopałem sie źródeł. Podwaliny i pierwszy model funkcjonalny systemu nawigacji wykonał sam Adam Słodowy ponad 25lat temu. Rozwiązanie opisał w swojej książce "Zrób to sam". Niestety posiadany przez niego sznurek oraz kawałek szprychy nie dawał odpowiednich możliwości technicznych żeby pomysł rozwinąć. Jednakże postać A.Słodowego doskonale wpisuje sie w koncepcje projektu. A. Słodowy to moja lektura z młodości. Skąd Ty to wszystko bierzesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
z młodości
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
-------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 April 2014 ![]() |
Wpisałem na nowo w google i znalazłem nowości
![]() http://www.autocentrum.pl/newsy/nowosci/ar...przyszlym-roku/ Czyżby h..jarnia miała rzeczywiście powstać ? -------------------- Audi S8D4 Będzie
Audi S8D3 Jest i Audi S8D2 Było KTM 660 supermoto, KTM pro50 :) Panonia z koszem , Jeep 4.0, passeratdi i kilka kosiarek :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 16 November 2009 Skąd: Lublin ![]() |
Nie, ma to związek z debiutem na GXG Markets w Londynie.
|
|
|
![]()
|
|
podobno tata Bogusia już mu przedpłacił na hujarrnie, fujarnie.. tą... tfu... tfujarnie
edit. myślałem że z tym GXG to dżondra a to prawda.To tłumaczy faktycznie nowe rendery modelu Arrinera Hussaryja 33 Neverland Edition i nagłą aktywność. No i wirtualne biuro w UK gdzie ze 1500 firm ma ten sam adres... fajne są te teksty na bankier.pl o tajnym laboratorium na zapleczu spożywczaka w Kobyłce podobno Alicja z Krainy Czarów, HumptyDumpty, Szalony Kapelusznik, prosiak Porky też już przedpłacili. Zadzwonił do mnie kolega z juesej i w Warner Brothers mówi sie nieoficjalnie że El Koyte jest zainteresowany inwestycją w Fujarnie bo to jedyny samochód który dysponuje dokumentacją na to że dogonił Strusia Pędziwiatra. Prezes osobiście dog@niał. przy tym ujawnił się kolejny problem konstrukcyjny który zapewne lekko powstrzyma projekt na jedną lub dwie dekady. Okazało sie bowiem że klamki do drzwi które dostarczył kooperant (no znowu nawalił kooperant!) są za wolne i nie nadążają za samochodem. Powoduje to sytuacje w której Arrinera zakończyła już w rekordowym czasie o krążenie do sondy Voyager 1 i z powrotem i nie można drzwi otworzyć bo klamki jeszcze są w drodze. nowa emisja pocztówek z Arrinerą za 10 milinów ojro ma rozwiązać ten palący problem. Zwłaszcza że idzie lato, są upały i szybciej schną prototypy z gliny. -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Jesteś zazdrosny, bo Cię nie będzie stać na nowa Arrinerrę (na starą też nie).
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak zaiste. Budzi to moją nieukrywaną frustracje.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 01:00 |