![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
Troche kotlet ale nie chce spamować i zakładać nowego tematu. Jak juz wyzej ktoś wspomniał chce wzmocnić gumowe poduchy pod skrzynia klejem do szyb, bo nie ma nic sztywnego ori. Mam stosować jakiś primer na gume czy tylko aceton, poczekac az wyschnie i sie przyjmie? Klej Wurtha.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
ja bym zastosowal primer jak do szyb dokladnie wyczysc grubszym papierem 40 powierzchnie metalowe , odtlusc primer i zalac klejem
![]() -------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
acetoon i klej nie trzeba nic
|
|
|
![]()
|
|
O tym lepiej bo klej juz mam a musiałbym kupić aktywator którego w moim mieście nie ma. Dzieki za odpowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 July 2005 Skąd: Ostrołęka ![]() |
Rychulja wytłumacz w jakim celu ma być użyty primer przy klejeniu poduszek.
Tylko odtłuścić dokładnie acetonem i zalać klejem, wystarczy. -------------------- Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle były rytmiczne...
|
|
|
![]()
|
|
I dobrze wygrzać. ja po zalaniu poduszek kładę w ciepłym pomieszczeniu, na kaloryferze itp na dobę, a jeszcze lepiej dwie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 02 September 2010 Skąd: Zabrze ![]() |
Mi poduchy do pełnej twardości dochodziły grubo ponad tydzień
![]() -------------------- Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
-------------------- "Kto hamuje, ten przegrywa" |
|
|
![]()
|
|
Na czym polega ta róznica? Rozkleja sie?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 November 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
http://www.inter-marine.pl/produkty.html
Ja używałem produktów tej firmy. Kleje można używać nie tylko do szyb. Polecam drobną lekurę, bo można się dowiedzieć, że są różne primery/podkłady/grunty (jak zwał tak zwał) oraz w jakich warunkach klej się szybciej utwardza. W skrócie: 1. Powierzchnie oczyścić ze starego kleju do zera lub na równo. 2. Prep M na obie powierzchnie. Jeśli klej będzie na szybie w miejscu prześwitu to przed prep m stosujemy prep G (ten czarny) - oba preparaty muszą wyschnąć przed położeniem kolejnej warstwy czegokolwiek. 3. Klej na samochód końcówką z wycięciem kształcie litery V płynnym ruchem bez przerywania. Polecam użycie gumek dystansowych aby szyba po montażu nie miała bezpośredniego kontaktu z metalem. Ps. Klej który używałem mimo wielkich starań nie trzyma się gumy. Utwardzanie zalanej poduszki silnika moze trwać nawet kilka tygodni. Ciepło i wilgoć w powietrzu sprzyja szybszemu utwardzaniu. |
|
|
![]()
|
|
uff dobrze że tego nie wiedzialem, ja umyłem acetonem, zalałem wurthem i olałem temat na 3 dni. Po 3 dniach wsio działało jak trzeba
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
CZUCZU - chodzi o taki:
http://allegro.pl/klej-do-szyb-spojlerow-w...2010765149.html pierwszy lepszy przyklad. sa rozne kleje czy jest jeden rodzaj? -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
Ja takim zalewałem
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za pomoc. Dzis aceton kupiłem powoli bede sie za to zabierał. Czy ten patent zadziała na poduche olejową? Jesli wyciagne z niej olej i zaleje gumą? Nie znam budowy tegu ustrojstwa wiec nie bedzo wiem jak to zalać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 18:07 |