Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> GT-R Stana
lightman
post Tue, 31 May 2011 - 09:30
Post #21

Forum Killer

Szkoda auta ale to tylko samochód...ważne, że wszyscy cali. Skoro trafiliście do szpitala to kierowca Lublina może mieć ciepło
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 31 May 2011 - 09:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Sane
post Tue, 31 May 2011 - 09:58
Post #22

Moderator

Współczuję Stan... Szkoda pięknego GT-Ra sad.gif

--------------------
Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica...

+Quote Post
piotrek_tsi
post Tue, 31 May 2011 - 10:39
Post #23

Super User

CYTAT(lightman @ Tue, 31 May 2011 - 09:30) *
Szkoda auta ale to tylko samochód...ważne, że wszyscy cali. Skoro trafiliście do szpitala to kierowca Lublina może mieć ciepło

Ciepło to by miał dopiero jakby zostali na min 7 dni w szpitalu,tak będzie wyplata z funduszu gwarancyjnego ( oczywiście jeżeli wina kierownika Lublina + %% )

Szkoda wozu,ale dobrze że Wy cali !

--------------------
2.0 TFSI CLDA powered by R PERFORMANCE
www.VAG-racing.pl

+Quote Post
daniel1d11
post Tue, 31 May 2011 - 10:47
Post #24

Forum Homee

Nie z funduszu tylko z OC sprawcy jak była policja uzna jego winę.Wystarczy że pojechali do szpitala i wtedy nie tylko za samochód będzie płacić.

--------------------
10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<

+Quote Post
radekmc
post Tue, 31 May 2011 - 11:22
Post #25

Rookie

mijal mnie ten gt-r chwile przed dzwonem. powiem tylko tyle, to nie byla pora na taka zabawe w godzinach szczytu...

--------------------
Audi

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 11:27
Post #26

Frequent User

CYTAT(radekmc @ Tue, 31 May 2011 - 11:22) *
mijal mnie ten gt-r chwile przed dzwonem. powiem tylko tyle, to nie byla pora na taka zabawe w godzinach szczytu...

a co na światłach za nim stałeś? czy gdzie Cię mijal? bo zjezdzajc z Francuskiej na rondo za dużo okazji do mijania to raczej nie było.( Na rondzie waszyngtona w strone centrum auto stało na światłach)

+Quote Post
Stf
post Tue, 31 May 2011 - 11:34
Post #27

Frequent User

trochę nie potrafię zrozumieć takiego przebiegu zdarzeń i zakresu uszkodzenia auta w przypadku jazdy obu aut z podobnymi prędkościami.

--------------------
Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw

+Quote Post
radekmc
post Tue, 31 May 2011 - 11:36
Post #28

Rookie

bylem juz sa swiatlami, slyszalem go z tylu a potem tylko mi mignal.

--------------------
Audi

+Quote Post
pinin
post Tue, 31 May 2011 - 11:39
Post #29

Forum Clubber

Współczuję - auto widziałem na żywo pod SiMR'em kilka tygodni temu, na prawdę robiło wrażenie.

PS. A nie jest to tak, że nagrzany kierowca automatycznie dostaję winę za zdarzenie na drodze?

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 11:40
Post #30

Frequent User

CYTAT(Stf @ Tue, 31 May 2011 - 11:34) *
trochę nie potrafię zrozumieć takiego przebiegu zdarzeń i zakresu uszkodzenia auta w przypadku jazdy obu aut z podobnymi prędkościami.

Tamten samochód(Lublin) jechał ponoć 30km/h zaopatrywał budę jakaś obok stadionu dawnego x lecia...jechał środkowym po czym jak my go wyprzedzaliśmy wbił się na nas...przy wyprzedzaniu nie wiem jaka mieliśmy prędkość ale w momencie uderzenia i po tym co się dało odhamować 40km/h w momencie uderzenia.Jak miał w tył powietrzu zawiśniety na masce GTR'a to jak zaczął krecić kierownicą to dostawczak poszedł na bok na tory.

+Quote Post
prnit
post Tue, 31 May 2011 - 11:44
Post #31

Forum Homee

No dobra moze jechał troche za szybko.ale narąbany gosciu zmienił pas i tyle, poza tym to nie Stan prowadził więc spokojnie..Najważniejsze ze nic się kierowcy i pasażerowi nie stało a jeśli auto było dobrze ubezpieczone to problemu nie widze żadnego...najwyżej sobie Stan teraz kolorek inny zamówi bo ten mu się po kilku miesiącach może znudził biggrin.gif, na wszystko trzeba patrzeć ze złej i dobrej strony..a temu HU@(( co po %% jechał zardzewiałym lublinem kij w du*@*, będzie teraz przez 20 lat spłacał gtr'a to więcej za kółko narąbany nie będzie wsiadał...zdarzyło mu się najgorsze co mogło się zdarzyć..wypadek po pijaku z b. drogim autem...ubezpieczenie tego nie pokryje...tak dla przykładu jeśli szkoda będzie na 200tys to gościu przez 30 lat będzie spłacał tysiaka miesięcznie...to tak bardzo ogólnie policzone..ale pomyślcie sobie jak gościu ma przerąbane...no za głupote się płaci...dobrze że nikomu krzywdy nie zrobił.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 11:47
Post #32

Frequent User

CYTAT(joker @ Tue, 31 May 2011 - 11:42) *
a ja z kolei nie potrafię zrozumieć braku ogłady kogoś, kto wydzielił wątek - gdyby wypadek (mniej lub bardziej egzotycznym autem) miał jakiś inny user, może bez tak bujnej przeszłości forumowej jak Stan, to też jego temat nazwalibyście "Pudelkiem" ?
Chłopak mógł mieć jak widać uszkodzony rdzeń (!!!) także siedząc na fotelu pasażera, skoro temat już został wydzielony a nie usunięty to z szacunku dla życia/zdrowia ludzkiego wstrzymałbym się od nazywania tematów w taki sposób.
Stan może się w tej sprawie nie odzywa (udaje, że nie widzi?), ale ja bym się wkur.ił niemiłosiernie.

widzisz bo to jest tak...że incognito jest ludziom łatwiej. Ale na żywo pierwsi lecą co by mi rekę podać...spotach impreazch itd... Osobiście wisi mi to...nie wszyscy muszą mnie lubić.

+Quote Post
Sane
post Tue, 31 May 2011 - 11:49
Post #33

Moderator

Zmieniłem tak, żeby nikogo nie raziło.

Nie sądzę, żeby ktoś z moderatorów chciał sprawić komukolwiek (w tym Stanowi) przykrość czy naśmiewać się z cudzego nieszczęścia. Niefortunne sformułowanie i proszę już nie roztrząsajcie tego.

Staszek, jeśli chcesz, by temat zniknął lub został zamknięty - proszę o PW.

Pozdro

--------------------
Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica...

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 11:57
Post #34

Frequent User

Luz nie przeszkadza mi to...niech użytkownicy widzą co robią tzw,, wczorajsi kierowcy". Jedyne co mi pozostaje powiedzieć że Nissan R35 to bardzo bezpieczne auto i uważajcie na wszystko co jezdzi po naszych drogach lub wygląda podejrzanie...szczególnie jak jest to jakis stary dostawczak obity rdzą...

+Quote Post
SajneK
post Tue, 31 May 2011 - 12:20
Post #35

Forum Clubber

Print jestes pewien ze on będzie cokolwiek płacić musiał ?
Serio pytam - nie wiem jak to jest... niby dlaczego miałby płacić ?

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
poziek
post Tue, 31 May 2011 - 12:25
Post #36

Forum Killer

Nie pochwalam jazdy na % żeby było jasne ale przecież jakby GTR jechał z 60-70km/h to by wyhamował przed tym Lublinem z palcem w dupie.
Poza tym gość skręcił na lewy bo zaczynał się bus pass a że GTR zjawił się tam gdzie jeszcze sekundę temu go nie było....jednak nawet jakby był trzeźwy to zrobiłby tak samo...

Także znęcajcie się dalej nad kierowcą Lublina ale chyba każdy ogarnięty widzi OCB.

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 12:36
Post #37

Frequent User

CYTAT(poziek @ Tue, 31 May 2011 - 12:25) *
Nie pochwalam jazdy na % żeby było jasne ale przecież jakby GTR jechał z 60-70km/h to by wyhamował przed tym Lublinem z palcem w dupie.
Poza tym gość skręcił na lewy bo zaczynał się bus pass a że GTR zjawił się tam gdzie jeszcze sekundę temu go nie było....jednak nawet jakby był trzeźwy to zrobiłby tak samo...

Także znęcajcie się dalej nad kierowcą Lublina ale chyba każdy ogarnięty widzi OCB.

od kiedy lewym pasem jezdzi się 30km/h ? A wiesz jak by wyglądał przód R35 jak by uderzenie było z dużą prędkością? Z ciekawostek może uda mi się zdobyć foto dzisiaj przodu jest o tyle ciekawy gdyż przód (przednia belka) jest nie naruszona a całe uderzenie poszło przez maskę i grill.

zresztą na tym zdjeciu to nawet widać;

Skąd takie skutki

to srebrne z przodu to jest pas przedni.Gdy by auto uderzyło z dużą prędkością prawdopodobne że belka tylnia Lublina znalazła by się w środku auta lub GTR wjechał by pod Lublina...i pewnie raczej nie skłonny bym był tu w ogóle pisać.

+Quote Post
Stf
post Tue, 31 May 2011 - 12:40
Post #38

Frequent User

tam jest nakaz zmiany pasu na lewy o ile dobrze kojarzę. więc zarzut co do 30km/h lewym wydaje się nietrafiony. gtr zapewne jednak wyhamował sporo zanim uderzył... można wiele wersji przedstawiać ale nie ma to sensu. na moście są chyba kamery więc ustalenie dla policji przebiegu wydarzeń nie powinno być trudnością.

--------------------
Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw

+Quote Post
poziek
post Tue, 31 May 2011 - 12:42
Post #39

Forum Killer

CYTAT(Superparts @ Tue, 31 May 2011 - 12:36) *
od kiedy lewym pasem jezdzi się 30km/h ?

Od kiedy to jadąc 60km/h wywracasz na bok dostawczaka ?
Spoko ja rozumiem to jak opisujecie sprawę, bo tak trzeba i każdy z nas by tak pewnie zrobił. Tylko nie róbcie z ludzi na forum idiotów i najlepiej nic nie piszcie wink.gif

+Quote Post
Superparts
post Tue, 31 May 2011 - 12:45
Post #40

Frequent User

CYTAT(poziek @ Tue, 31 May 2011 - 12:42) *
Od kiedy to jadąc 60km/h wywracasz na bok dostawczaka ?
Spoko ja rozumiem to jak opisujecie sprawę, bo tak trzeba i każdy z nas by tak pewnie zrobił. Tylko nie róbcie z ludzi na forum idiotów i najlepiej nic nie piszcie wink.gif

Jak jedziesz dostawczakiem, masz tył w powietrzu i kręcisz kierownicą.(swoją drogą tam był krawężnik który mu w tym pomógł)

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 19:56