![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
jakie masz obroty biegu jałowego?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
czas pewnie może być lepszy - na filmiku słychać że "3" nie weszło za pierwszym razem... noorec: na ~240KM czas raczej OK, 13,8 to robię 250 konne TDIki ![]() jak Olozwirski ogarnie osprzęt i moze jakimś softem bedzie seria ~300KM to juz powinno jeździć niskie 13 ... co najwazniejsze temat opykany i zawsze może tam wsadzić jakieś mocniejsze V8 (340 lub 360KM) albo dołozyć jakieś wspomaganie typu kompresor, turbo czy nawet jakiś strzał +75 KM z nitro ![]() na pewno jazda daje fun, juz nie moge sie doczekać przejażdzki tym potworkiem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
noorec: na ~240KM czas raczej OK, 13,8 to robię 250 konne TDIki ![]() jak Olozwirski ogarnie osprzęt i moze jakimś softem bedzie seria ~300KM to juz powinno jeździć niskie 13 ... Hmm.. No nie wiem... Moje scirocco ladnych pare lat temu trzaskalo regularne 13.8 a najlepszy 13.72. Silnik to vw 1.8 8vT z moca ok 200KM max. I do tego fwd. Po 250 konnm golfie rwd "wiejt" spodziewalem sie lepszego czasu. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Tu kolega mam mega pole do popisu żeby zapakować kompresor lub dwie turbinki (dużo miejsca) - ja myślałem o zaturbieniu swojego tylko przeraża mnie upychanie tych suszarek .
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Hmm.. No nie wiem... Moje scirocco ladnych pare lat temu trzaskalo regularne 13.8 a najlepszy 13.72. Silnik to vw 1.8 8vT z moca ok 200KM max. I do tego fwd. Po 250 konnm golfie rwd "wiejt" spodziewalem sie lepszego czasu. Zawsze sie znajdzie wieksza ryba. Grunt ze wlascicie sie nie napina i ma fun z jazdy. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
jakie masz obroty biegu jałowego? Jeszcze nie mam obrotomierza, na ucho normalne- niskie. -------------------- golf mkI 4x4
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 07 June 2011 ![]() |
konkret zabawka!!! szacun
|
|
|
![]()
|
|
Zawsze sie znajdzie wieksza ryba. Grunt ze wlascicie sie nie napina i ma fun z jazdy. mam nadzieje ze pojezdzimy w sobote i ze bedzie pare kuni wiecej ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
cowboy oczywiscie ze pojezdzimy.
Zanim bedzie mocy przybywaj chce zalozyc zwezke w wydech, jednak jest luzny no i zobaczymy co skrzynia na to powie. W serii przy wyjsciu z kolektora jest 53mm, ja chce dac zwezke 63mm. Zeby bylo prosciej wykorzystam wydech ktory juz mam i wkomponuje cos w srodek.Tylko jaki ma miec krztalt? ![]() ![]() ![]() ![]() A moze jeszcze jakas inna propozycja. -------------------- golf mkI 4x4
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Taki, jak ostatni, tylko że na odwrót
![]() Szukam materiałów na poparcie moich słów, bo mechanikę płynów ostatnio dotykałem 10 lat temu, ale świta mi że był taki symulacyjny filmik nawet tu na forum -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
pojeżdzimy juz na nowej konfiguracji ecu ?
![]() hehe wydech jest mega luźny, jesli około metra rury 2,5 cala na kazde 4 cylindry mozna nazwać wydechem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
...ogarnąłeś już doloty??
![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Jesli wydech jest za luzny, to moze po prostu zalozyc jakies tlumiki ? W ksiazce o tuningu NA grahama bella sa przyklady rur od kibla, ktore absolutnie nie przechodzily zadnych testow na glosnosc , a na hamowni zabieraly konie w stosunku do dobrze skonstruowanego wydechu z tlumikami. Przy N/A ma to duze znaczenie i nie mozna stosowac kibel rury tak, jak przy turbo.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Nie ogarnalem, jest przytrytkowany na stale w pozycji "moc na gorze"
![]() Wczoraj Guzior ze Śpiącym zamontowali i wystroili VEMSa. Dziekuje BRmotoRS. Auto odpala, jezdzi, cewek nie pali. Zadnych testow w najblizszym czasie na zawodach nie przewiduje. -------------------- golf mkI 4x4
|
|
![]()
|
|
Jesli wydech jest za luzny, to moze po prostu zalozyc jakies tlumiki ? W ksiazce o tuningu NA grahama bella sa przyklady rur od kibla, ktore absolutnie nie przechodzily zadnych testow na glosnosc , a na hamowni zabieraly konie w stosunku do dobrze skonstruowanego wydechu z tlumikami. Przy N/A ma to duze znaczenie i nie mozna stosowac kibel rury tak, jak przy turbo. Ja to wszystko wiem, dlaczego takie a nie inne srednice poszly juz wyjasnialem. Tlumikow nie bedzie, ma poprostu byc glosno. -------------------- golf mkI 4x4
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
będziesz nim jechał na hamownie ?
jestem ciekaw wyniku na SA ja u siebie robię zimny dolot + soft i też się w końcu wybiorę na hamownie -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
Zreszta niedlugo caly seryjny dolot tez wyleci bo robie ITB. Wczoraj Guzior ze Śpiącym zamontowali i wystroili VEMSa. Dziekuje BRmotoRS. Auto odpala, jezdzi, cewek nie pali. Zadnych testow w najblizszym czasie na zawodach nie przewiduje. ITB w V8 to bedzie czad ! czyli palenie cewek w jedynce pochodziło od zwarć instalacji a nie od vemsa... olo, jakby co to na zlocie seata startuj 2 autami - ja Ci jedno moge poprowadzić na miejscówke ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
a gdzie te zwarcia w tej instalacji byly ??
-------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Gdzie byly fuckupy nie wiadomo, wasza instalacja zostala zdemontowana w calosci, sekcji trupowi nikt nie robil. Faktem niezaprzeczalnym jest ze zegary gasly co chwila i auto potrafilo spalic dwie cewki zaplonowe na jeden przejazd 1/4, jak juz jezdzilo. Podejrzenia padaly na Vemsa ale zostal wlasnie wykluczony a cala instalacje i strojenie robiliscie Wy.
-------------------- golf mkI 4x4
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Taki, jak ostatni, tylko że na odwrót ![]() Szukam materiałów na poparcie moich słów, bo mechanikę płynów ostatnio dotykałem 10 lat temu, ale świta mi że był taki symulacyjny filmik nawet tu na forum ![]() prosze, co prawda to nie filmik ale corky bell ![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 22:11 |