![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Do wyżarzania odprężającego to akurat nie trzeba specjalnie wnikać jaka to stal
![]() -------------------- Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 27 October 2009 ![]() |
tyle że połośka powinna teoretycznie być zahartowana powierzchniowo. zreszta ręki nie dam uciąć bo nie zagłębiałem się w dane półośki. ale proces wykonania wałka zdawczego/przekazu mocy znam także stąd moje wnioski
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
nie miałem czasu dokładnie czytać temat więc się pytam z czego półosie końcówka przy kole 90mm czy 100mm średnicy końcówka przy skrzyni 100mm czy 108
pytam się bo zastanawia mnie który typ maż zamontowany -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Nie mam takich danych, są z mercrdesa MLa W163.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
przepraszam ze smiecę w temacie ale na tym zdjęciu macie bardzo ładnie zarobione przewody paliwowe. Gdzie takie coś najlepiej w mazowieckim/łódzkim dorobić/zakupić ?
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
re5pect pewnie ma, to się samemu skręca
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie mają ale ceny powalają na ziemię...
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
To summit albo speedflow.co.uk
|
|
|
![]()
|
|
albo CXRacing...brałem od nich już parę rzeczy i na jakość nie narzekam:
http://stores.ebay.com/Just-Intercoolers/O...sop=2&_sc=1 -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
kontrolm, nie warto oszczedzac na podzespolach paliwowych. Skutki moga byc fatalne.
Kupujac na ebay'u bardzo trudno o wyegzekwowanie reklamacji - jezeli takowa bedzie miala miejsce. Lepiej kupic cos sprawdzonego raz a porzadnie... zwlaszcza jesli ma to zwiazek z latwopalna ciecza pod cisnieniem 3-4 bar ![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
tak jak pisałem cxracing oferuje głównie chinole ale brałem już od nich sporo gratów - wiadomo z powodu niskiej ceny i jak narazie niczego nie musiałem reklamować. Co do paliwa jeżeli zwykły wężyk gumowy do paliwa ze sklepu moto na wsi wytrzymuje te 3-4 bary przez 5-10 lat to nie widze powodu dlaczego te alu miałoby pierdyknąć. Poważniejszy problem miałem jak puszczałem na wtryski 6 bar bo tu wężyki nie wyrabiają a i tak okazało się ze najlepsze są oryginalne złącza i plastikowe wysokocisnieniowe rury paliwowe (tekalany albo jakoś tak).
W tym wypadku pytam bo robie auto i ma być głównie ładnie bez napinki na niesamowite ciśnienia i osiągi a tych złączek po prostu w ofercie cxracing nie zauważyłem. Jak kupuje silnik za 5tys turbo za 2tys orurowanie to kolejne 2tys to nei widze problemu wydać 1tys na same złączki z summita ale jak teraz robie auto gdzie silnik 500zł osprzet 500zł i kolektory 500zł a reszta seria to nie usmiecha mi sie puscic 1000zł na same złączki po prostu. Myslałem że Guzior ma gdzies sprawdzony zakład gdzie w rozsądnych pieniądzach sprzedają/dorabiają takie graty -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Te olo przywiozl z norwegii, ja kupuje w re5pect jak mniejsze ilosci. Wiekszych ilosci nie potrzebowałem...
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 16 December 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Rozlana wacha jara sie tak samo dobrze niezaleznie od tego, ile wydano na dany silnik
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 September 2011 ![]() |
Na jakim doładowaniu jeździ obecnie auto i jaka jest szacowana moc
![]() |
|
|
![]()
|
|
0,8 bara. Szacowana moc - nikt nie wie ani nikt nie przypuszcza.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 September 2011 ![]() |
Dzięki za info guzior, przy okazji sprawdź proszę PW
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 02 July 2012 ![]() |
A czy jest planowany jakiś pomiar na hamowni .
|
|
|
![]()
|
|
Moze jak Olo przyjedzie do nas wlutowanie pull-upow do cewek to polecimy nim na hamownie. Ale to juz od własciciela zalezy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Co do przewodów paliwowych zagadaj z warsztatami co zakuwają przewody hamulcowe, niedaleko mnie jest taki i naprawdę cuda tam robią za grosze i wszystko oczywiście w oplocie jak chcesz...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 07:24 |