![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
No ogolnie jest tak zle, ze na 3 biegu jak przyciskam, i jest lekka fala na asfalcie to przod idzie do gory i auto przestaje sie prowadzic. na 4 za to jest za szybko jak na seryjne hamulce
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Aż się prosi o drugą turbinę za lewymi drzwiami (za kierowcą). Już jest straszny Kocur, ale w wersji biTurbo byłby prawdziwy lew
![]() -------------------- Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)
|
|
|
![]()
|
|
dlaczego mialo by byc lepiej na biturbo?
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Moge wam zmierzyć czy udostępnić wheelie bar od garba jak by co
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 27 February 2009 ![]() |
Miałeś już jakąś "rutynową kontrole" policyjną? dużo bym dał żeby zobaczyć ICH reakcje
![]() -------------------- www.vrp-fab.pl
www.facebook.com/VRPfab |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 06 March 2012 ![]() |
i pytanie panów policjantów ma pan trójkąt i gaśnice ? prosze otworzyć bagażnik
![]() -------------------- Ibiza Cupra 1.8T
TurBoManiaK |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
gdzie on ma intercooler? z przodu za grillem?
jesli tak,to orurowanie nie jest krotkie+spora turbina,lepiej dla korb... |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
gdzie on ma intercooler? z przodu za grillem? jesli tak,to orurowanie nie jest krotkie+spora turbina,lepiej dla korb... on ma wodny intercooler -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
jaki jest IAT?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 25 April 2012 ![]() |
Hi Buddy.Your car does not need more power at the moment. Work on putting the power you have to the ground better. Wheelie bars are a good idea as is bigger balls ( I need them also
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 07 June 2010 Skąd: Wołomin ![]() |
mam pytanko. Auto dziś nie jeździło na 1/4 w Ułęży? Bo chyba nie umknął by mi ten wóz. Co było powodem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 03 May 2010 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
czy wodny IC jest w kolektorze ssącym ? bo chyba coś pominąłem a nie mogę się dopatrzeć
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Chris wheelie bar is gonna by my next mod, out of range for this season, im afraid..
Till next time guys! Kontrolm IC jest w kabinie za siedzieniem pasażera. Na majovwce testowałem polosie, a zaczeło sie od tego że podniosłem tył mega wysoko i jedna ze starych półosi wypinała się z przegubu, zostały więc pospawane nowe- jak widać słabsze. Awaria na własne życzenie, bo półoś trza umić zrobić a nie tylko pospawać dwa kawałki do kupy... Zdjecie autorstwa aurela ![]() -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
szkoda ze nie w kolektorze bo miejsca macie sporo i też rzdział powietrza na lejki by sie poprawił.
A półoś chyba jest dobrze pospawana bo nie puscił spaw tylko sama laga. można było sie pokusic o odpuszczenie tego miejsca bo pewnie pękło to co się przy okazji zahartowało -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT A półoś chyba jest dobrze pospawana bo nie puscił spaw Spaw na połosi nigdy nie pusci. Zawsze peka obok spawu ![]() A IC w kolektorze jedyne co by zrobil, to popieprzył przeplyw i dystrybucje powietrza ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Robiłem kiedyś (a dokładniej robił kolega na studiach tylko z moich pseudoprojektów ;-) )symulacje CFD takiego kolektorka z wbudowanym IC albo z żebrami stabilizującymi przepływ w kolektorze i wychodziło na to że dobrze skonstruowany może poprawić rozkład no i laga by zmniejszył.
Choć nie wątpię że wasze rozwiązanie działa wyśmienicie co widać po półośkach ;-) -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 22 April 2012 Skąd: Lublin ![]() |
Chris wheelie bar is gonna by my next mod, out of range for this season, im afraid.. Till next time guys! Kontrolm IC jest w kabinie za siedzieniem pasażera. Na majovwce testowałem polosie, a zaczeło sie od tego że podniosłem tył mega wysoko i jedna ze starych półosi wypinała się z przegubu, zostały więc pospawane nowe- jak widać słabsze. Awaria na własne życzenie, bo półoś trza umić zrobić a nie tylko pospawać dwa kawałki do kupy... Zdjecie autorstwa aurela ![]() a ja fartem przez ta półoś mialem 1miejsce ![]() ale golf robi masakryczny przeciag gratuluje projektu |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
szkoda ze nie w kolektorze bo miejsca macie sporo i też rzdział powietrza na lejki by sie poprawił. A półoś chyba jest dobrze pospawana bo nie puscił spaw tylko sama laga. można było sie pokusic o odpuszczenie tego miejsca bo pewnie pękło to co się przy okazji zahartowało strefa wplywu ciepła, obróbka cieplna po spawaniu powinna pomóc -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 27 October 2009 ![]() |
obróbka cieplna po spawaniu musowo.. tylko znowu żeby zastosować obróbke cieplną zadłoby się wiedzieć jaki jest materiał.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 07:19 |