![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
starty MEGAA!! ale czasy również
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
troszkę bostu jeszcze ;-)
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
W tygodniu dojdzie 0,2 bara
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Oooooooo!
golf wystartował jak dzik w pyry! ![]() gratulacje efekt zaj....! niedlugo chyba bedziecie mu musieli zlozyc na dupe mu rolki przeciw podnoszeniu sie przodu (nie wiem jak sie nazywa ten element) ![]() zaznaczone ![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Auto pojechało i wróciło na kołach, w drodze powrotnej z przygodami czyli gdzieś po trasie zostawiłem zderzak. I jest jakaś awaria od przejazdu z calibra 4x4, przy ostrym przyspieszaniu auto zupełnie gasnie, tak jak by się Emu wyłączało, pierwsze dwa biegi trzeba ruszać ostrożnie, trójka od czasu do czasu przerwie. Na postoju i wyższych biegach jest OK. Jak już jestem przy EMU to napiszę jeszcze że silnik dziwnie odpala, kreci normalnie ale zapala dopiero przy odpuszczeniu rozrusznika, i nie jest ważne jak długo się kręci. Do ogarnięcia jeszcze włącznik wiatraków biorący pod uwage temperature silnika, a kłopot jest taki że mam długi układ chłodzenia i dopóki silnik nie ostygnie wiatraki się krecą, a przepływu w układzie nie ma. Okazuje się że trzeba bedzie pomyśleć nad zawieszeniem, narazie utwardzę i podniosę tył. I muszę koniecznie poszerzyć nadkola bo nie mieszczą się szersze opony.
A reszta jest mega, auto zapierdala do przodu i już. Na ostro dopompowanych R888 195/50/15 udało sie zrobić 11.5, po upuszczeniu ciśnienia na 1.5 było 11.3, a na drag sliku 8.5/23/15 było 11.15. Jak wszystkie biegi wchodzą 11.5 robie normalnie. Wiem że unoszą się przednie koła, w kabinie tego nie czuć. Co do setupu to jak już napisane, kolektory 4-2-1 przplatane stronami twin scroll, HX52, 2x chińskie WG 40mm, wydech na ulice na dwóch tłumikach fi 55, na zawody krótki przelot 3 cale, wodny IC od frozenboost (podobno do 1200HP,) pompka obiegowa wody vw, chlodnica wody jakaś mała osobówka, wtryski 630. W planach lekkie podniesienie doładowania na okolice 0.8 bar, chłodzenie oleju w skrzyni biegów. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Wheelie bar
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
ogarnie sie choroby wieku dziececego i bedzie miod malina.
Ogolnie, to Golf ma atomowy start. -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT Jak już jestem przy EMU to napiszę jeszcze że silnik dziwnie odpala, kreci normalnie ale zapala dopiero przy odpuszczeniu rozrusznika, i nie jest ważne jak długo się kręci. Kwesta pull-upów do cewek - juz z Jadzwinem wszystko obgadane ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 November 2010 ![]() |
Zdziera pape z dachu.
![]() Również jestem za wheelie barem. Przy takiej przyczepności nie boicie się o sprzęgło? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 21 March 2011 ![]() |
i to jest klasa street - mozna dojechac do domu na kołach
![]() z niektórymi "street" mógłby być problem.. [EDIT @down] cowboy: oczywiście że rozumiem że to jest klasa drag, że klasa street moze być wożona lawetami - to oczywiste oczywistości jak mówi starozytne chińskie przysłowie; jednak jest to pewien paradoks, czyż nie? dla mnie osobiście takie auto jest ideałem tuningu - pomimo olbrzymich zmian można normalnie (w granicach rozsądku pewnie) wyjechać nim po bułki ![]() Ten post został edytowany przez tmp_forum: Mon, 28 May 2012 - 14:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
to nie jest klasa street tylko drag
a to że jezdzi na kołach to inna sprawa tak samo mogą być auta w klasie street dowożone na lawecie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kiedyś była chyba zakaz w streecie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Chyba chodzi o to że streetowe auta musiały dojechać o własnych siłach
![]() ![]() -------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Kiedyś była chyba zakaz w streecie? Był zakaz wjazdy lawetą na lotnisko, ale przed bramę można było spokojnie na lawecie przyjechać ![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
O to mi chodziło.
![]() ![]() Trzeba wymienić myszkę, bo z tym touchpadem to o c....... można. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Gratulacje samochodu, utwardzisz zawais, dodasz whellie bar, podniesiesz ciśnienie będziesz atakwoał niskie 10 albo i lepiej. Na razie znowu jednak pokonaliśmy Cie wolnossakiem;) No ale na następne zawody musimy coś zmienić bo już się nie uda:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Przepisu już dawno nie ma...
A co do golfa to jest gruuuuuubo!!!!!!!!! ![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland