![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Olo mega auto i super czas. Pozdro i do następnego.
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Maluch ma konkretny start. no maluch fajny, robił szał ! start ma fajny bo i wazy pewnie z 600kg ![]() w sumie to golf i maluch wyglądały w tej klasie drag i jak normalne auta ![]() golf złozony na szybko ale jeszcze jak sie odizoluje termicznie wydech oraz podstori lepiej to moze jakąś srednią 12 zrobi, jeszcze dragslicki czekają na montaż jak biegi wchodzą OK to robi powtarzalne 12,9 póki co złopie wachę, tak że musiałem z BP dowozic w bańkach, na szczeście drifterzy dobrzy ludzie pomogli Olowi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
auto wyglada świetnie i tak samo smiga, nie spodziewałem się takich czasów. kołka tez robiły robote
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT zresztą golf normalnie na kołach wracał 100km Może z 50 ![]() ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 23 May 2005 Skąd: Gliwice ![]() |
To jakie było najlepsze ET z Bemowa?
-------------------- '91 Sierra kombi 24V (BOA)
|
|
|
![]()
|
|
Może z 50 ![]() ![]() a nie wiedziłem ![]() To jakie było najlepsze ET z Bemowa? chyba 12.916 z kwalifikacji ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Golf jako dupowóz sie spisał, przyjechał i odjechał na kołach, jako dragowóz już mniej. Planowałem złamać 13s i tak się stało i to jest dobra wiadomość, a zła jest taka ze tylko o 0.1s. Dziwne, bo 60ft miałem 1.7s, startuje z katapulty a pózniej puchnie. Mój wniosek jest taki ze auto nie ma mocy, nie sądzę żeby było więcej jak 300KM i to by było najgorsze bo wtedy wszystkie te przeróbki psu w dupę.
Auto ma być w najbliższym czasie hamowane, zobaczymy. Na Bemowie byłem pierwszy raz i było bardzo sympatycznie, W szczególności dziekuje Kenetowi i Jemiołowi za pokazanie drogi na lotnisko i Cowboyowi za dowiezienie paliwa. Pozdrawiam wszystkich znajomych, starych i nowych. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Super ten golf, szkoda, że nie stanęliśmy razem na starcie. Co do malucha - założę temat, tu nie śmiećmy.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Super ten golf, szkoda, że nie stanęliśmy razem na starcie. Co do malucha - założę temat, tu nie śmiećmy. Jago maluch lepszy, i ja żałuje ze nie dane było nam pojechać razem. Ale, jeszcze będzie mnóstwo okazji. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Olo, a moze poprostu trzeba zakompresorzyc. Wszystkie przerobki zostana tam gdzie sa
![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Ja bym dopracowal setup tak jak jest. Powinno być dużo lepiej - mój kaszel ma może 200 koni. 60ft wcale nie lepsze na razie. Coś tam nie działa jeśli jest jak mówisz - faktycznie trzeba to sprawdzić na hamowni.
Jeszcze się pościgamy. |
|
|
![]()
|
|
Golf jako dupowóz sie spisał, przyjechał i odjechał na kołach, jako dragowóz już mniej. Planowałem złamać 13s i tak się stało i to jest dobra wiadomość, a zła jest taka ze tylko o 0.1s. Dziwne, bo 60ft miałem 1.7s, startuje z katapulty a pózniej puchnie. Mój wniosek jest taki ze auto nie ma mocy, nie sądzę żeby było więcej jak 300KM i to by było najgorsze bo wtedy wszystkie te przeróbki psu w dupę. Olo, jako dupowoz sie spisał bo juz rok temu nad morze na VW Manie dojechał i wrocił ale czas z VW Manii pobiłeś srogo wiec jakis progres jest ![]() http://vwmania.pl/images/imprezy/vwmania20...i/wolnossak.pdf ile wtedy miał wtedy golf z 250KM ? ![]() ja myslę ze musisz wystroic na hamowni auto, owinac kolektory bandażem i wystroic porzadnie pod to ITB edit: poszukałem w internecie trochę i na majóvwce vwgolf.pl rok temu golf miał premiere i były takie parametry (ori ECU i dolot) ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 14 September 2009 ![]() |
A ja mam takie małe pytanie. Potrzebuję porady. Moje obecne auto do zabawy to bmw e30 touring z silnikiem m30b35 3,5l 211KM. Jestem amatorem driftu dlatego kolejne auto do zabawy musi również nadawać się do amatorskiego driftu. Planuje pozbyć się bmw bo rozpoczynam nowy projekt w oparciu o nadwosie z lekkiego i miejskiego auta z sinikiem umieszczonym centralnie tuż za fotelami kierowcy. Auto będzie saxo lub coś większego jak citroen zx, obecnie posiadam wszytko oprócz budy w którą to wpakuję, szukam czegoś zdrowego. Auto będzie w pierwszej fazie dysponowało mocą 200-230KM jego waga będzie wynosia mniej niż tonę. Pytanie czy takie auto jakie chcę zbudować będzie lepsze czy gorsze w drifcie, oraz jeżeli gorsze to o ile gorsze i dlaczego? Na pewno uzyskam dobry rozkład mas i możliwość ładnych startów, a jak z lataniem bokami. I pytanie do właściciela golfa, jak to jest u niego? Pozdrawiam!
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 03 January 2012 ![]() |
Do driftu? Krótkie i z silnikiem pośrodku?! zapomnij...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: warszawa ![]() |
![]() Jesli brakuje mocy to tutaj widzialbym przyczyne, za krotkie kanaly dolotowe... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
A moim zdaniem to teraz to auto ma może z 250KM ... a wcześniej miało 220 ;-)
Mój kolega ma Audi S4 B6 4.2V8 (344KM) - po wydechach milltek + jakieś wkładki K&N, wybrał się na Hamownie i ... 260KM ;-( straszny smutek ale co zrobić . Wiadomo że te wszystkie motory 4.2V8 mega nie trzymają mocy już po wyjechaniu od producenta -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Wojtek nie przesadzaj, na seryjnym ECU miał 250KM shamowane, a po VEMSIe odczuwalnie szybciej jechał
niedługo ma być hamowany przez Guziora, ja stawiam że ma 300 ![]() z masą 1200-1300kg nie pojechałby wysokiej 12 jakby miał 250KM chyba ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
O 15 się okaże . Też stawiam na 300
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland