![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 24 November 2010 ![]() |
Jak znajdziesz w202 sporta to nie licz na skórę, one miały dedykowana tapicerkę materiałową. Zawieszenie dobrze znosiło nasze polskie dziury
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
to ze auto ma zaawansowane zawieszenie to dla mnie nie problem , kwestia tego czy to się nadmiernie nie psuje i jak sie spisuje . Nie lubię zmieniać samochodów więc auto zostanie ze mną na długo dlatego inwestycje w sworznie tuleje dobrej jakości mnie nie przerażają . Prowadzenie auta jest dla mnie ważne dlatego tez szukam e36 a nie e30 bo ma z tylu wielowahacz który się nieźle sprawuje (czasy użytkownika buni w e36 m3 z seryjnym piecem z rozety czy z poznania to udowadniają ) wiec mercedesowe zawieszenie z przodu naprawde nie jest problemem jeśli powoduje poprawę prowadzenia wzgledem mcpersona . Zaletą BMW jest to że są przetarte ścieżki w tuningu zawiasu które jeśli wybiorę to nie będę mógł zrzucać winy na auto jak mi coś nie wyjdzie tylko będę musiał przyznać ze ja jestem nieudacznikiem . Mimo że to auto będzie dupowozem a nie torową zabawką miło by było gdyby mogło podjąć jakąś walkę z porównywalnymi sprzętami na torze . Nie chciałbym żebyście tu odnieśli wrażenie że oczekuje czegoś niemożliwego do spełnienia , mody pewnie się przeciągną w czasie ale dojdą do skutku bo jestem mocno zawzięty .
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Mercedes jest dość mało torowy no i części tuningowych nie ma za dużo, e36 jeżdżą w drifcie i jest masa "chałupniczych" patentów na różnego typu modyfikacje w miarę tanim kosztem i w Polsce masz rozpracowane swapy praktycznie wszystkiego do E36 łącznie z silnikami chevroleta o pojemonściach do 7.0
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
olej merca - BIERZ BMW
jezdzilem takim w202 w slabszym silniki a mialem wtedy porwnywalne e36 i zdecydowanie e36 ma wiecej tego charakteru i tym poszalec idzie, a merc taki za miekki dla mnie byl i te sprzeglo hydrauliczne (akurat tym ktorym ja jezdzilem) jakos mnie odpychalo i wkurzalo BIERZ BMW (wiem powtarzam sie ![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
A to e36 nie ma hydraulicznego sprzęgła?
|
|
|
![]()
|
|
Szczerze mówiąc myślałem ze ktoś mi tu napisze ze w202 mi się posypie od katów, albo ze jak bede mercedesem driftował to spadnie na mnie grom z jasnego nieba czy cos takiego i bede miał czystą sytuacje . Co do BMW wiedziałem wszystko co było tu napisane i bylem zdecydowany na nie ale ostatnio pojawiająca sie opcja w202 (elegancka i orginalna opcja...) mi zamieszała w głowie. Wnioski z moich przemysleń są takie że do mercedesa też się da znaleźć sportowe zawieszenie czy nawet gwint , też są dostępne grubsze stabilizatory (robiłem lekki reserch), hamulce pewnie da sie dostosować z e czy s klasy a jak nie to z c36 i c43 więc auto niczym nie ustepuje bmw ( po wykonanych modach) tylko że z racji ze masa osób grzebie beemki można dorwać tuningowe graty nawet z drugiej reki i napewno taniej niz do mercedesa więc początkowa różnica w cenie 2-3 tysiecy zostanie zniwelowana. Decyzja jest taka ze nastawiam się na e36 ale nie będę się bronił przed obejrzeniem c280 bo wizja w202 zrobionego w takim stylu z porządnym silnikiem też powoduje uśmiech na twarzy
![]() ![]() ostatecznie o wyborze zdecyduje pewnie stan znalezionych egzemplarzy bmw i mercedesa pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi ps to przez to auto zajrzałem na allegro . C230 z kompresorem , dupowóz pewnego anglika zarejestrowanego na driftworks ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Czarny to w201
![]() a tak w ogóle to w202 wychodził też 55AMG ZTCP |
|
|
![]()
|
|
wiem ze to 190 ;P ale nie moglem znaleźć odpowiedniego zdjecia w202 , a mysle ze ze zderzakami amg , na glebie i bbsie wygladalby jeszcze lepiej niz ta 190
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Po co wyważać otwarte drzwi? Rennen już napisał wyraźnie, o E36 napisano wiele doktoratów, auto bez żadnych tajemnic, graty tanie, powiększenie skrętu kół to pikuś itd. A Merc? Nigdy nie miał tak sportowego charakteru jak BMW i w sumie tuning tego auta pod kątem upalania to IMO bezsens.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
zrob tak jak ja i szukaj sobie e36 m50b25 bez vanosa !! przeprowadzilem sie calkiem blisko Ciebie, wiec jak sie nauczysz, to bedziemy mogli razem popiździć po miescie
![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Widzę że upatrzyłeś sobie tego mercedesa więc musisz zadać sobie pytanie co ukryłeś pod stwierdzeniem "daily drifter" bo jeżeli to ma być auto do pojeżdżenia sobie wieczorową porą i wypadu na tor 2-3 razy w roku to faktycznie można cokolwiek rozważać, jeżeli chcesz się bawić w treningi i sport nawet na amatorskim poziomie to koszta będą ogromne i problemów nie zabraknie - mogę ci to zagwarantować bo taka natura tej zabawy i umyślnie robiąc sobie więcej kłopotów odechce ci się zanim na dobre ruszysz z miejsca..
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
do wypadów na tor buduje torową zabawkę (polonez , silnik saaba i takie tam )ale z doświadczenia wiem że jak wracam sobie skądś i mam zły humor strzał ze sprzęgła i przejście paru winkli bokiem zmienia diametralnie moje nastawienie do życia (dlatego zmieniam bo z omega mogę humor poprawić tylko w deszczu lub na śniegu ). To rozumiem pod pojęciem daily drifter
![]() latając bokami mietkiem bedziesz wyglądał, jak moja babcia na techno party. to właśnie było by najlepsze.... Jak bardzo niedaleko mieszkasz ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Hmmm...gdyby nie to, że ktoś chce przecierać nowe szlaki to e36 też nie byłoby tak rozkminione...Jeździ już clk amg w drifcie ? jeździ ! Jeździły imprezy ? jeździły ! Jeździ viper(który podobno to tylko na wprost) ? jeździ ! Ze wszystkiego da się zrobić driftowóz, kwestia tylko za jaką wielokrotność wartości bazowego auta...ale wydaje mi się, że jeżeli ktoś ogarnia mechanikę, lubi to i ma zapał to nie ma sensu na siłę odwodzić go od pomysłów.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
to właśnie było by najlepsze.... Jak bardzo niedaleko mieszkasz ? pozdrawiam w radomiu. Jesli: "to właśnie byłoby najlepsze", to nie mam nic juz do dodania w tym temacie. Zyczę powodzenia przy zakupie i do zob na rondzie warszawskim późnym wieczorem ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Pomijając kwestię że to RF, więc zawsze BMW. Na tym forum podajesz budżet i zastosowanie, a okazuje się że jest BMW które spełnia Twoje wymaganie i jest idealne. Ale... ja osobiście miałbym znacznie bardzie pozytywny stosunek do kolesia, który okazjonalnie przelatuje mi pod domem bokiem Mietkiem niż BMW. Latając BMW zginiesz w tłumie. Jak ktoś powie "to ten, co czasem E36 kupete upala po winklach" to nic nie znaczy. W każdej wsi, miasteczku i mieście są takich setki. Ale "ten co upala C-klase". Noo, fajno. Niby dziadkowóz, a jak daje radę.
Jeśli masz dośc siły woli, to kupuj szmelcedesa. Będzie trudniej, ale IMO większa satysfakcja na koniec. Przejscie utartym szlakiem jest łatwe, ale czy napewno fajne?? I nie mówcie panowie, że mietki nie mają tradycji sportowych. Bo jak Mercedesy się ścigały, to BMW jeszcze nie istniało. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
tak jak napisałem , ostatecznie zdecyduje konkretny egzemplarz ale z racji tego że mam już jeden mocno niełatwy projekt skłaniam się w stronę beemki (myśle że jestem całkiem dobrze wgryziony w beemkowe silniki itp )
pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 13:18 |