![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Tak sie wlasnie spodziewalem ze tak ten temat sie zakonczy. Kolego od Saaba, jak bardzo bys nie byl sympatyczny to niestety nie potrafisz przegrywac i nie masz jaj zeby napisac ze cos jest znacznie szybsze od twojego Saaba. Szkoda, po prostu nie ma sensu sie z toba ganiac i tyle. Zobacz sobie film ktory ja osobiscie nagralem z pierwszego wiaduktu, jechaliscie ogniem od dolu, czyli w tym miejscu pokonaliscie okolo 300 - 350 metrow. Jak to nie jest ogromna roznica to ja juz nie wiem. Dla ciebie to jest "szalu nie robi" ja jestem innego zdania: Od początku mówię, że mam woniejszy wóz, a to co napisałem post czy dwa wyżej jest najprawdziwszą prawdą. A jaja mam bo odważnie podnoszę rękawicę. Ciekawe ilu by stanęło z tymi sportowymi wozami z jakimkolwiek cieniem nadziei na wygraną? Drugi film pokazuje (ten wklejony przez Ciebie), że różnica była na TIRy. Muszę się chwilę zastanowić nad nową suszarką -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Ciekawe ilu by stanęło z tymi sportowymi wozami z jakimkolwiek cieniem nadziei na wygraną? Ale w tym przypadku czy tym bardziej w przypadku 700+ konnego Nissana nie było żadnego cienia nadzieji na wygraną Saaba. Więc raczej nikt o mocy 400hp nie porywał by się z motyką na słońce. No chyba że Saab ważył w okolicach tony. Dlatego takie podnoszenie rękawicy raczej było obroną honoru i potwierdzenia że 400 konny Saab jeżdzi tak szybko że jest cień nadzieji na wygraną, ale nic tu nie pokazał. Tu już z góry było wiadomo że będzie straszne lanie i zresztą tak się stało. Wstawiaj inną suszarę, modz dalej a wtedy będzie można się łapac z autami powyżej 600-700hp, bo jak narazie nie ma to najmniejszego sensu. |
|
|
![]()
|
|
Ciekawe kiedy na 2.3 ten Garrett co w Suprze by wstawał na dobre. W Suprze kierownik mówił, że przy 3800 pełen boost. Na GT3071 to szkoda wymieniać bo apetyt rośnie........
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
ile waży saab ? czy przeoczyłem ?
-------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
A tak wracając to moje wyniki z wynikiem Supry wyglądały tak:
115-215km/h. Supra zrobiła to w 8s, a ja w 10,7s. Brakuje sporo. Pewnie 150-250 były większe baty, a 100-200 ciut mniejsze bo Supra wraz ze wzrostem prędkości dostawała ADHD To jedyny zakres ze wspólnym mianownikiem. W suprze coś kiepsko się zmierzyło jak sam właściciel zauważył więc musiałem liczyć na piechotę po wykresie, a nie z logów z tabelki. -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Saabinho zobacz projekt Leona by rafalek114. Tam jest strocker 2.0 i zobacz jaka tam loche wstawil. U Ciebie tez nic nie stoi na przeszkodzie oby tylko motor i skrzynia wytrzymaly. Ale o to napewno juz zadba Twoj tuner.
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz co tylko chodzi o to, żeby tym samochodem się fajnie jeździło tak jak dotychczas. Cicho, w miarę mocno i bez wielkiego laga. Można wstawić wiaderko kosztem użytecznych obrotów, a tak nie chcę robić.
Na projekt zerknę szczegółowo -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
ja do civic 1.8 zapakowalem t3/T67
![]() i hulała jak trzeba ... co prawda fajny zakres był 6000-9X00rpm ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Widze cziko supra ci podaje pieknie....nie popsuj zabawki do wiosny - będziemy łupać po b-stoku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Jak już dochodzimy do takich absurdów, to pozwolę sobie pociągnąć temat długości Tira:
![]() Z tego co widzę to są tam 4 sekcje linia biała i przerwa. Zgodnie z Dziennikiem Ustaw nr 220 Dz Nr 220 - znaki podłużne linia biała i przerwa mają łącznie 12 metrów. Czyli pi razy drzwi wychodzi 48 metrów. Przeliczając teraz na długości: - prawie 3 długości Tira (zestaw ciągnik + naczepa to 16.5 m jeśli dobrze znalazłem) - ponad 10 długości Saaba 900 NG (długość Saaba to ~4.7 m) Jeśli auta tam podróżowały z prędkością 250 km/h to strata wyniosła 0,7 sekundy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 24 September 2007 Skąd: Warszawa Grochów ![]() |
Myślę ze nie ma co bić dalej piany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 February 2010 Skąd: Poznań, Iława ![]() |
Saab zapodaje i fajne auto mimo, że przyznać się kierownikowi, że ktoś był lepszy trudno - dobrze, że w tym przypadku baty będą motywacją do modów
![]() Sam bym się chętnie z Saabiną zrolował ![]() -------------------- Corsa A C20LET 314KM, 494NM ---> ex wujkowóz
Kadett E C20XET - 262KM, 371NM ---> ex pocieszacz Combo gleba i 9" alu - żonowóz Corsa A 3.2V6 231KM, 320NM - daily |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak już dochodzimy do takich absurdów, to pozwolę sobie pociągnąć temat długości Tira: ![]() Z tego co widzę to są tam 4 sekcje linia biała i przerwa. Zgodnie z Dziennikiem Ustaw nr 220 Dz Nr 220 - znaki podłużne linia biała i przerwa mają łącznie 12 metrów. Czyli pi razy drzwi wychodzi 48 metrów. Przeliczając teraz na długości: - prawie 3 długości Tira (zestaw ciągnik + naczepa to 16.5 m jeśli dobrze znalazłem) - ponad 10 długości Saaba 900 NG (długość Saaba to ~4.7 m) Jeśli auta tam podróżowały z prędkością 250 km/h to strata wyniosła 0,7 sekundy. Mistrz ! Temat dlugosci zostal wyczerpany .... pytanie jeszcze jak sie ma supra do 100 koni mocniejszego zx-a -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Po co rozpoczynać spór?Saab przegrał z Suprą i Nysą.Wszystko zostało wyjaśnione teraz tylko czekać na grubsze mody Saaba i rewanżu:P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Przeczytaj uwaznie supra vs zx . EOT
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Chętnie bym jeszcze przy okazji skonfrontował Nikolasa RS6 vs Saaba ![]() Myslę że moje RS6 raczej nie ma szans. Masa mojego auta na wadze z pełnym zbiornikiem 2020 kg . Jak jechaliśmy za Suprą i Saabem nagrywając filmik to jechałem z żoną, miałem pełny zbiornik, więc 90+49+2020 = 2159kg i Saab odchodził. Myslę że nawet jak bym miał rezerwę i jechał bym sam to było by podobnie. |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że masz trochę tych filmów
![]() Tak naprawdę to zawsze chciałem osiągnąć to co ten drugi Saab z filmu. Myślę, że Supra robi podobnie albo nawet trochę lepiej (poza 0-100 , to robi na pewno lepiej). Ćwiara też nie najlepsza ale 150-250 ok http://www.youtube.com/watch?v=kRKPBIJEP1c...feature=related -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Oho Nik sie dzis wazyl na silowni :] Nik nie wierze ze wazysz 90 kg na oko dodales 2kg
![]() Swoja droga zaczynam naprawde zalowac ze sprzedalem Punto bo widze ze mozna byloby powalczyc, a Ibiza napewno nie bedzie juz tak szybka ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 01:02 |