![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 June 2010 Skąd: PL ![]() |
Noom
![]() I s14 w takim setupie ma o ~100nm mniej niż saab, a masa jest chyba podobna A tak btw 650konny 350z w niecałe 30s robi 300kmh ![]() -------------------- JZA80
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Ale czad
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
To stoperem to można sobie mierzyć ale nie przyspieszenia. Dobry sprzęt musi być. Nawet różnica między racelogickiem a jakimś syfem do mierzenia jest kilkusekundowa, a co dopiero stoper.
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
-------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
heh cyrk jak nie wiem .... Coobcio z boku widzial jedna dlugosc , chlopaki z gory 3 a ja ledwo cie widzialem ale niech bedzie saab wygral . Piszac o przelozeniach itd dalej brniesz w gowno niewiedzy gdyz twoja 3 ze 100 na godz to nasza 2 ! przy ok 5000 dlatego ci od razu na starcie ucieklem 1 dlugosc sam to piszesz ...... pozniej tylko sie oddalalem do 200 czyli kawalek 3 biegu bo ten sprzet ma na 2 150 km/h bo kreci sie do 9000 i odpuscilismy moze dlatego miales zludzenie ze twoj saab sie dobrze trzyma . Dla mnie koniec dyskusji zreszta chyba najglupszej odkad pamietam /
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Gdzieś zgubiłem małpkę Keyser'a
![]() -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
Vin Diesel powiedział w F&F coś na wzór "nie ważne czy wygrasz o metr czy kilometr, wygrana to wygrana", i było to jedno z nielicznych dobrych zdań w filmie. Przegraną trza przyjąć na klatę po męsku, a nie kłócić się jak dzieci w piaskownicy.
Co do wzmianki do momentu to chłopaki zapomnieli że moment na silniku nie liczy się (no chyba że w oczach kumpli), liczy się moment na kołach. Pitolenine że 100NM w saabie by wiele zmieniło jest wręcz śmieszne. Musielibyście w całym zakresie użytecznych obrotów mieć 100NM więcej, wtedy może by coś się dało zdziałać... Nie zmienia to faktu że fura kozak ![]() |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
heh cyrk jak nie wiem .... Coobcio z boku widzial jedna dlugosc , chlopaki z gory 3 a ja ledwo cie widzialem ale niech bedzie saab wygral . Piszac o przelozeniach itd dalej brniesz w gowno niewiedzy gdyz twoja 3 ze 100 na godz to nasza 2 ! przy ok 5000 dlatego ci od razu na starcie ucieklem 1 dlugosc sam to piszesz ...... pozniej tylko sie oddalalem do 200 czyli kawalek 3 biegu bo ten sprzet ma na 2 150 km/h bo kreci sie do 9000 i odpuscilismy moze dlatego miales zludzenie ze twoj saab sie dobrze trzyma . Dla mnie koniec dyskusji zreszta chyba najglupszej odkad pamietam / to w koncu jezdzil kolega, co nie ogarnia czy Ty? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Zostało grubo napłacone w 300ZX no i on wygrał nie istonte czy 1 długość przy sprincie 100-250km/h czy ponoć aż 3....
Saab to normalny wygodny elastyczny wóz na ulicę, lekko podkręcony z klimą i działającym tempomatem absolutnie bez awaryjnie śmigający od lat do tego w miarę ekonomiczny i mający dawać radość na trasie podczas wyprzedzania tirów a 700konny 300ZX to po prostu inna bajka... -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 February 2010 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Tak już nie zagłębiając się w wasz wyścig...
zgadzam sie z tym co piszesz Coobcio, ja mam ciągle z kimś spory o przepłacanie za moc. ps. u mnie wyszło ponad 20zł/1hp (zakup auta i koszty modów). Poza tym autko jeździ na co dzień na ELPIDŻI i robi 260kilometrów/70zł. ![]() -------------------- Stage3
|
|
|
![]()
|
|
heh cyrk jak nie wiem .... Coobcio z boku widzial jedna dlugosc , chlopaki z gory 3 a ja ledwo cie widzialem ale niech bedzie saab wygral . Piszac o przelozeniach itd dalej brniesz w gowno niewiedzy gdyz twoja 3 ze 100 na godz to nasza 2 ! Gdzie tu jest gówno niewiedzy? Tu że startowałem z 3 biegu? Wiem z którego startowałeś bo słyszałem obroty nissana przy 100 i tylko małpa by nie wiedziała który to bieg. Kompletnie nie rozumiem co piszesz. Po raz kolejny piszesz, że coś napisałem, a tak nie było(podobnie jak wcześniej z wątkiem 124 bodajże) -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 23 February 2010 Skąd: NL ![]() |
to moze zaczne troche od konca co do komfortu i takie tam 300zx ma wszystko na pokladzie co bylo w tum aucie wlacznie z klimatronikiem tak zakladal projekt budowy od poczatku do konca i tak zostal wykonany mocne cywilne auto
wyscig i emocje bo nerwy tu sa zbende i wyklucanie sie o ile dlugosci saab jest mocny ale nissan zdecydowanie mocniejszy powiem tak nawet nie wpialem przelozenia na piatke a na 4 tez do konca nie rozkrecilem, jak juz BRT wspomnial taka moc trzeba okielznac i sie jej nauczyc wiec z pierwszego dnia ryzyko bylo zbedne, gonic bez sensu do oporu bo nie sztuka auto rozpedzic sztuka je zatrzymac dzieki i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Ojeju Auta grzebiemy po to by cieszyły, 400Konny Saab ma osiągi zbliżone do 700 konnego potworka to daje jeszcze więcej radości i pewno motywuje do dalszych działań by dodać jeszcze parę-paręnaście koni być jeszcze szybszym i tym samym osiągnać poziom przyspieszenia tego ZX..., szkoda że ten 300ZX wyjechał z Polski by można było raz na jakiś czas się spotykać i porównywać sprzęty nie pod kątem wyników z hamowni które często bywają bardzo różne na różnych hamowniach a pod kątem odpychania się względem siebie.
-------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT 400Konny Saab ma osiągi zbliżone do 700 konnego potworka Chocby nie wiem kto to napisal, to nigdy nie uwierze ze wpelni streetowy saab 900 przy 400 koniach mial osiagi chocby w ulamku zblizone do 700 w pelni streetowego 300zx-a. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Chocby nie wiem kto to napisal, to nigdy nie uwierze ze wpelni streetowy saab 900 przy 400 koniach mial osiagi chocby w ulamku zblizone do 700 w pelni streetowego 300zx-a. No wlasnie staram sie od dobrych 2 stron sprowadzic ich na ziemie ....... ale widze ze chlopaki ciagle na grzybkach ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
heh cyrk jak nie wiem .... Coobcio z boku widzial jedna dlugosc , chlopaki z gory 3 a ja ledwo cie widzialem ale niech bedzie saab wygral . Piszac o przelozeniach itd dalej brniesz w gowno niewiedzy gdyz twoja 3 ze 100 na godz to nasza 2 ! przy ok 5000 dlatego ci od razu na starcie ucieklem 1 dlugosc sam to piszesz ...... pozniej tylko sie oddalalem do 200 czyli kawalek 3 biegu bo ten sprzet ma na 2 150 km/h bo kreci sie do 9000 i odpuscilismy moze dlatego miales zludzenie ze twoj saab sie dobrze trzyma . Dla mnie koniec dyskusji zreszta chyba najglupszej odkad pamietam / dokałdnie tak to było widać z góry. momentalnie wyjscie na te 3 długości do przodu i potem było słychać że 300ZX odpuścił bo chyba dalej nie było sensu a poza tym coś chyba jechało na pasie Nissana. btw może nie Lambo ale ja moge podstawić swojego szmelcwagena peace -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
temat zrobil sie smieszny jak dla mnie....ile mozna palowac sie nad 400 konnym autem....ok jest szybki, moze nawet bardzo ten saab, ale moze juz starczy...ja nie pisze o swoich przygodach drogowych toledziakiem a mogl bym naprawde spooro napisac, wiec wyluzujcie, bo jednak prawie 700KM musi robic robotę
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Ja też mógłbym wiele pisać Toldi.
Z pewnością dyskusja potoczyłaby się inaczej gdyby kierownik 300zx na początku napisał: no faktycznie nie uciekłem tyle na ile wskazywałaby różnica mocy. Bałem się cisnąć do deski bo zerwanie lacza przy takiej prędkości jest niebezpieczne. Żadna ujma to by nie była, a i ciśnienie w wątku byłoby mniejsze. Pisałem już, że sam się zdziwiłem, że nie odszedł lepiej ten 300ZX więc coś musiało być na rzeczy -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
panowie pzrestancie juz pierdolic smutki, jeden o przelicznikach i porownywaniu 400 ps do 700, drugi o roznicy w dlugosci ale tirow a jeszcze inny o odpuszczaniu. Bylo jak bylo, ogarnial nie ogarnial. Kto widzial ten wie ile dlugosci bylo, bez znaczenia kto z jakego biegu startowal i do jakiej predkosci sie scigaliscie! czytac sie tego nie da!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
W sumie nasze czasy sa ogolnodostepne w wynikach z seat racing ![]() O, przepraszam, moje auto było wtedy nie sprawne ![]() -------------------- [Honda Civic 320KM] [Audi S4 B5 500KM] [Skoda Octavia vRS 260KM]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 16:46 |