![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
jezdzijcie jezdzijcie , ja z burnOuT'em mam juz pojedynki za sobą choc mysle ze trzeba by powtorzyc ale np od 100 do V-max
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ten 300zx z ktorym sie scigales, jezdzi na codzien w holandii wiec szanse ze wpadnie na ponowny wyscig albo na zawody w bialej sa raczej mizerne. Co prawda wpada nim co jakis czas do Polski i moze wtedy go namowimy aby wpadl ( dlugo nie trzeba bedzie namawiac) ale pewnie czesto to nie bedzie i napewno nie na kazde zawolanie forum
![]() I naprawde nie macie sie czym podniecac, ze odszedl tylko dlugosc, 3 albo 5 dlugosci bo ten ziomek pierwszy raz upalal ten sprzet w takim specu, co uwierzcie mi nie jest wogole proste i latwe. Faktem jest ze to cos jest duuuzo szybsze od mojej vetki wiec naprawde jest ostro i zabawa z trakcja. A dyskusja odnosnie tego ze auto jedzie NM a nie KM pomijam bo chyba szkoda czasu. ![]() Ps ten nissan ma 660 nm i 700+ km, moja vetka ma 620 nm i 536 km i nigdy przenigdy do glowy by mi nie wpadlo ze ma jakiekolwiek szanse z takim sprzetem ![]() -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 09 March 2006 ![]() |
nie róbcie jaj że 400konne FWD idzie prawie równo z 700konnym RWD
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Prawie robi wielką różnicę. Ale ten saab to petarda!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 28 December 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Prawie robi wielką różnicę. Ale ten saab to petarda! nie twierdzę że nie ale to nie jest 30KM różnicy ![]() -------------------- www.facebook.com/rotiformpolska
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Jaki problem zaczepić na tym 300ZX racelogica i zmierzyć 100-250? Mój wynik jest na początku wątku.
Co do tego, że 400KM FWD jest niewiele wolniejsze od 700+ RWD to nie widzę nic dziwnego. Jeden jest Saab, drugi Nissan - inni konstruktorzy tworzyli ich silniki, inni tunerzy je modyfikowali. Poza tym ta różnica 300KM to nie różnica między maluchem 23KM a jakąś szybką Hondą 323KM. Dawajcie jeszcze raz tego Nissana i zobaczymy, ja się nie boję pojedynku. Podstawcie mi też Gallardo czy coś podobnego z rolki. Też nikt nie uwierzy bo przecież jak fura warta 25-30tys. po modach może być szybsza od fury za 700 000PLN. Albo się mało znacie albo nie jechaliście nigdy szybkim samochodem z takim niutonem jak chociażby u mnie. Co do kierownika to co za różnica ile razy upalał. Ja też nie umiem jeździć. Kolejny raz powtarzam, że przegrałem wyścig nie o intercity, nie o 3 TIRY tylko o kilka długości -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Bez urazy ale dopiero pisałeś o jednej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bez urazy ale nie ja pisałem o jednej tylko Coobcio więc czytaj dokładnie wątek
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Jak stałem na dole pod kładką to nie ukrywam szybko śmignęliście na oko z boku była różnica właśnie jednej długości ale chłopaki co stali na górze i wszystko na pewno lepiej widzieli mówili że to było ponoć 2-3 różnice w długości auta... Trzeba było jeszcze parę sekund pocisnąć i do 300km/h się bujnąć wtedy mocny Nissan mógłby bardziej się wykazać.
Szczerze myślałem że to jest stary poczciwy 300ZX BRT - kiedyś takiego białego miał coś koło 380KM ale okazało się że to jednak inny wóz... Ps. Mirage Ustawić się musisz z moim 378 Konnym 200SX S14 z kopcącą chińską TD05-18G czuję że może być bardzo równo w sprincie 100-250km/h ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
Jaki problem zaczepić na tym 300ZX racelogica i zmierzyć 100-250? Mój wynik jest na początku wątku. Co do tego, że 400KM FWD jest niewiele wolniejsze od 700+ RWD to nie widzę nic dziwnego. Jeden jest Saab, drugi Nissan - inni konstruktorzy tworzyli ich silniki, inni tunerzy je modyfikowali. Poza tym ta różnica 300KM to nie różnica między maluchem 23KM a jakąś szybką Hondą 323KM. Dawajcie jeszcze raz tego Nissana i zobaczymy, ja się nie boję pojedynku. Podstawcie mi też Gallardo czy coś podobnego z rolki. Też nikt nie uwierzy bo przecież jak fura warta 25-30tys. po modach może być szybsza od fury za 700 000PLN. Albo się mało znacie albo nie jechaliście nigdy szybkim samochodem z takim niutonem jak chociażby u mnie. Co do kierownika to co za różnica ile razy upalał. Ja też nie umiem jeździć. Kolejny raz powtarzam, że przegrałem wyścig nie o intercity, nie o 3 TIRY tylko o kilka długości ![]() Masakra! ![]() Napewno ktos Ci gallardo podstawi, albo specjalnie dla ciebie bedziemy sciagac tego nissana z holandii na testy z racelogic. Jak sie nie boisz to jedz do holandii, dam ci numer do wlasciciela. Jedz go naklepac, temat sie wyjasni ![]() -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
Co tak bojowo? Spokojnie....
W Holandii Racelogic'ów nie ma? Niech uczciwie zmierzy furę i podeśle logi albo podepnie na RF. Nie rozumiem w ogóle dlaczego tak się wzbraniacie skoro na górze ludzie stali i oni to widzieli. Bo powinno być lepiej? Może i powinno ale to są fakty. Możliwe, że akurat tego dnia fura jeździła gorzej, a mi lepiej. Tego nie wie nikt ale fakty są takie, że niestety żeby wyprzedzić mnie tym wozem o wspomniane tu w wątku 3 TIRY to musicie z ZXa wygrzebać 850KM -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
A tak w ogóle to sam jestem do dziś baaardzo zdziwiony, że wcale daleko nam nie uciekła ta piękna fura.
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Może 1KM Nissana to 1.5 Saaba
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sami dobrze wiecie, że moc to nie wszystko. Jest wieeeeele innych czynników wpływających na dynamikę: między innymi przełożenie skrzyni, masa, cx, kierowca, ...........
|
|
|
![]()
|
|
Sami dobrze wiecie, że moc to nie wszystko. Jest wieeeeele innych czynników wpływających na dynamikę: między innymi przełożenie skrzyni, masa, cx, kierowca, ........... haha ty sie napinasz totalnie ale zrozum, nikt Ci niczego udowadniac nie musi. Gosciu wpadl polatac pierwszy raz swoim autem. Zajaral sie ze wogle cos wygral i ze sie nie zabil bo go auto nie ponioslo a ty sie napinasz ze wcale taki szybki nie jest. No pewnie nie jest ![]() ![]() Napewno wlasciciel nie bedzie szukal specjalnie dla ciebie racelogica aby ci udowodnic ze jest szybszy, bo jego targetem napewno nie sa przednionapedowe saaby ![]() -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
Ja się napinam, że wcale szybki nie jest? Patrz post 124.
W takim razie całe szczęście, że bezpiecznie dotarliśmy do "mety". A na logi z racelogica chętnie bym zerknął z ciekawości. -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Ja się napinam, że wcale szybki nie jest? Patrz post 124. W takim razie całe szczęście, że bezpiecznie dotarliśmy do "mety". A na logi z racelogica chętnie bym zerknął z ciekawości. Ja tez bym chetnie zerknal, ale to musimy poczekac az auto znow zawita na teren PL -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 June 2010 Skąd: PL ![]() |
0-100km/h w 5,84s, 0-200km/h w 16,02s, 0-250km/h w 27,32s, 100-200km/h w 9,27s - jak na 400km i prawie 570 niuta to czasy są bardzo przeciętne, 380 konna s14 by nie miała problemu z tym saabem (opieram się na 380konnej s14a z youtuba w której wychodzi 0-100 ~5s, 0-200 ~13s 0-250 ~25s i 100-200 - 8.3s), jakby nie było 300zx jest cięższy o ~300kg niż saab ale jestem przekonany że parę długości mogło być do jakiejś prędkości z tym że im większa prędkość tym różnica by się powiększała.
Najlepiej się ustawić, normalnie na dwie fury, dać sygnał, w pizdę i wtedy się wyjaśni wszystko. Oczywiście wypadałoby żeby pasażer nagrywał film wtedy byłaby jedna wersja ![]() -------------------- JZA80
|
|
|
![]()
|
|
A na youtubie mierzyłeś stoperem tego S14?
Startowaliśmy na 3 trąbnięcia -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 16:46 |