![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Po Golfie RS3 byłoby jak odgrzewane kotlety - identyczny problem z nadwagą, identyczne problemy z trakcją, różnica w mocy niewielka (fabrycznie to krok wstecz), za to w cenie - kosmiczna. Nie, RS3 to nie jest dobry następca Golfa. Śmiem twierdzić, że przy Golfie RS3-ka jakoś w ogóle nie błyszczy... 70 tysia za jeden cylinder więcej? ![]() Dodatkowe 70 tyś bo to Audi ![]() ![]() Tak jak wspomniałeś na spocie, jest to moment w którym więcej trzeba wydać, aby cokolwiek zyskać (km/nm) więc rozsądnym jest kupić lepszą "bazę" ![]() -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 22 September 2010 Skąd: WPR ![]() |
Dodatkowe 70 tyś bo to Audi ![]() ![]() Tak jak wspomniałeś na spocie, jest to moment w którym więcej trzeba wydać, aby cokolwiek zyskać (km/nm) więc rozsądnym jest kupić lepszą "bazę" ![]() Ten wątek większego bagażnika, wózka i psa pochodzi chyba stąd, że jesteś młodym żonkosiem? ![]() ![]() ![]() 400 kucy w RS3 w chwili obecnej kosztowałoby mnie okrągłe 100 tysia (różnica w cenie golfa i audi + program). Sporo jak za 40 koni na górce i ten sam pakiet problemów (przeróbki DSG + podsterowność + masa auta). W golfince mogę mieć 420-440 koni za 35-40 tysia, wystarczy telefon do przyjaciela, trochę czekania na graty i będzie ogień. Dlatego szukam lepszej bazy (moc+masa) do nauki jazdy, auta, które powie mi wprost: "jeździsz jak baba, weź naucz się mnie prowadzić, łajzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Dlatego szukam lepszej bazy (moc+masa) do nauki jazdy, auta, które powie mi wprost: "jeździsz jak baba, weź naucz się mnie prowadzić, łajzo ![]() nic nie mówiłeś że chcesz kupić moje audi ![]() poczekaj jeszcze zanim sie ukończy ![]() ![]() a poważnie jak chcesz żeby Cie fura zeszmaciła kup coś bezkompromioswego na tor, jak załapałeś bakcyla to czuje jakiegoś speedstera albo lotusa... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie sądzę ze po 4łalie przejdzie na oskę, chyba ze to będzie auto tylko na tor.
zlos - jak nie audi, nie GT-R i nie Prosiak to co może być lepsze? No chyba ze BMW : ))))) |
|
|
![]()
|
|
Nie sądzę ze po 4łalie przejdzie na oskę, chyba ze to będzie auto tylko na tor. zlos - jak nie audi, nie GT-R i nie Prosiak to co może być lepsze? No chyba ze BMW : ))))) Nie byłbym taki pewien odnośnie 4łap, pachnie mi mocna, lekka tylna ośka. Ze szperą... Lekka, zwinna, mocna w talii. Z taką bym zatańczył ![]() Takie autko 85% tor, 14% penisówek, 1% kłótni z żoną jak toyka będzie np. w serwisie ![]() Audi raczej nie, chyba, że zamienisz się ze mną ![]() Prosiak - chyba nie ![]() BMW - na pewno nie. Japaniec - mam już jednego, we dwoje mogą się zacząć rozmnażać ![]() Włoch/Włoszka - może, może. Mam na oku zgrabną ślicznotkę z operowym oddechem. Amierykaniec - może, może. Mam na oku biodrzastą, cycatą, z rock'n'rollowym głosem, zdrową lasencję. nic nie mówiłeś że chcesz kupić moje audi ![]() No nic nie mówiłem, jestem strasznie skryty z natury ![]() Ukończy się? Oj, to będzie biba! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Ten wątek większego bagażnika, wózka i psa pochodzi chyba stąd, że jesteś młodym żonkosiem? ![]() ![]() ![]() 400 kucy w RS3 w chwili obecnej kosztowałoby mnie okrągłe 100 tysia (różnica w cenie golfa i audi + program). Sporo jak za 40 koni na górce i ten sam pakiet problemów (przeróbki DSG + podsterowność + masa auta). W golfince mogę mieć 420-440 koni za 35-40 tysia, wystarczy telefon do przyjaciela, trochę czekania na graty i będzie ogień. Dlatego szukam lepszej bazy (moc+masa) do nauki jazdy, auta, które powie mi wprost: "jeździsz jak baba, weź naucz się mnie prowadzić, łajzo ![]() Dlatego Tomku napisałem " Następca to faktycznie nie jest dobry (bo masz inne oczekiwania) " tym bardziej że mówiłeś na spocie jakie w planach masz auto ![]() że przy Golfie RS3-ka jakoś w ogóle nie błyszczy... bo jest kierowany do innej grupy ludzi. Np młodych żonkisiów ![]() -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: CHEŁMNO ![]() |
ZLOS zapewniam Cię, że będziesz tęsknił za Golfem i może nawet trochę żałował!
Mazda RX-8? ![]() -------------------- Seat Leon FR
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Mazda RX-8? ![]() To by było takie dobre wyjście jeżeli chodzi o osiągi w serii jak przesiąść się z samochodu na rower ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Mnie tu zalatuje jakimś Lotusem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Chciałem to samo napisać albo coś na ten krój. Może speedster ?
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli 85% masz latać po torze to niska masa i RWD na dobrym slicku będzie dawało radę, ale radzę zrobić jazdę próbną Prosiakiem i GR-Rem a szybko zmienisz zdanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 March 2005 Skąd: Bełchatów ![]() |
Jestem ciekaw jak bedzie odsprzedaz tego golfa. Ludzie w PL boja sie troche takich aut. Dobrym przykladem jest ten niebieski z Wroclawia ktory stoi juz w ciul czasu, choc tam tez moze jednych odpychac brak DSG.
Po prostu musi sie trafic chlop co sie zna na rzeczy. A co do nastepcy to masz ciezki orzech do zgryzienia. GTR jest ciekawym autem jest ktos dysponuje odpowiednim budzetem zarowno pod wzgledem zakupu jak i modyfikacjami - mozna miec streetowe auto ktore zrobi nawet te 10.xx na cwiartke, ale i pojedzie szybko na torze, ale chyba na sporym torze... A rs3.. kocham s3/rs3.. ale w zyciu nie wydal bym cwierc miliona na takie auto, chyba ze bylbym bogatym szejkiem i tyle wynosil by moj przychod z jednej stacji paliw Moze jak bicie rekordow to mega szybka i lekka oske? A moze do zabawy 4napedowego evo? Bede chetnie obserowowal co kupisz jako nastepce. Powodzenia! -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Cześć Luca ![]() ![]() Prosiak to inna bajka, baaardzo zacne auto ![]() Jednak po nadopiekuńczym golfiku, który tak bardzo się o mnie bał nie wiem, czy następne auto będzie niemieckie. Może poszukam jakiegoś zbója, co będzie chciał mnie zabić? Tak dla odmiany ![]() AAA ja zawsze otwarty na Ułężówe propozycje ;-) Nawet jak lanie pewne ![]() Wątek tajemniczy, ale coś czuję, że bedzie fajny sprzęt do upalania. Tymczasem wszystkiego najlepszego w nowym roku!! Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Genesis Coupe? Lekki, rwd i z potencjałem...
Edit: No z "lekki" trochę przesadziłem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Tia juz widze jak zlos pakuje sie do lotusa, szczegolnie exige
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma co zgadywać. Czekam na nowy sprzęt.
Szczęśliwego Nowego!!! |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
EVO 5/6 RS, w serii: 1250kg, AWD, 3 szpery, turbo, szybki magiel, ogromny aftermarket łącznie z gratami z nowszych ewolucji i piękna klasyczna buda przypominająca stare dobre czasy A grupy. A i od biedy można żonę i dzieci zapakować.
|
|
|
![]()
|
|
Po DSG nie widzę manuala.
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli 85% masz latać po torze to niska masa i RWD na dobrym slicku będzie dawało radę, ale radzę zrobić jazdę próbną Prosiakiem i GR-Rem a szybko zmienisz zdanie ![]() Prosiakiem jeździłem 997 TT 100% seria. Fajne, ale nie dla mnie. GT-Rem śmigałem kilka kazy dopóki sąsiad nie sprzedał - baaaardzo fajne. Oba auta są niesamowicie dopracowane i - przyznaję z bólem - myślą za kierowcę. Tego właśnie myślenia za mnie chcę uniknąć - muszę wydorośleć ![]() Jestem ciekaw jak bedzie odsprzedaz tego golfa. Ludzie w PL boja sie troche takich aut. Dobrym przykladem jest ten niebieski z Wroclawia ktory stoi juz w ciul czasu, choc tam tez moze jednych odpychac brak DSG. Po prostu musi sie trafic chlop co sie zna na rzeczy. A co do nastepcy to masz ciezki orzech do zgryzienia. GTR jest ciekawym autem jest ktos dysponuje odpowiednim budzetem zarowno pod wzgledem zakupu jak i modyfikacjami - mozna miec streetowe auto ktore zrobi nawet te 10.xx na cwiartke, ale i pojedzie szybko na torze, ale chyba na sporym torze... A rs3.. kocham s3/rs3.. ale w zyciu nie wydal bym cwierc miliona na takie auto, chyba ze bylbym bogatym szejkiem i tyle wynosil by moj przychod z jednej stacji paliw Moze jak bicie rekordow to mega szybka i lekka oske? A moze do zabawy 4napedowego evo? Bede chetnie obserowowal co kupisz jako nastepce. Powodzenia! Na razie tłumów do Golfa nie ma i liczę się z tym, że będzie się sprzedawał bardzo długo... Po kilku mailach z zapytaniem "A ile to pali?" jakoś ucichło. Wszyscy tutaj lubimy takie pytania, prawda? Przygotuję chyba sobie formułkę, że pali 4,3 litra na 100. Na 100 metrów swobodnego spadku ![]() Evo przemknęło mi przez myśl, nie ukrywam ![]() AAA ja zawsze otwarty na Ułężówe propozycje ;-) Nawet jak lanie pewne ![]() Wątek tajemniczy, ale coś czuję, że bedzie fajny sprzęt do upalania. Tymczasem wszystkiego najlepszego w nowym roku!! Pzdr Luca Ajaj, od razu pewne lanie ![]() Do zobaczyska w Ułężu Genesis Coupe? Lekki, rwd i z potencjałem... Edit: No z "lekki" trochę przesadziłem... Uturbić go i będą z niego ludzie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 21:12 |