Shoutbox 0 nowych PW 

28 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Closed TopicStart new topic
> Mk 6 Golf R20 Stage 3 (new), +dolot +FMIC +new soft by CompSport
LucasSR
post Sat, 31 Dec 2011 - 08:24
Post #401

Frequent User

CYTAT(zlos @ Sat, 31 Dec 2011 - 05:31) *
Po Golfie RS3 byłoby jak odgrzewane kotlety - identyczny problem z nadwagą, identyczne problemy z trakcją, różnica w mocy niewielka (fabrycznie to krok wstecz), za to w cenie - kosmiczna. Nie, RS3 to nie jest dobry następca Golfa. Śmiem twierdzić, że przy Golfie RS3-ka jakoś w ogóle nie błyszczy... 70 tysia za jeden cylinder więcej? wink.gif

Dodatkowe 70 tyś bo to Audi wink.gif ale do tego większy bagażnik aby było można wózek włożyć i psa czasem zamontować smile.gif W golfie zaszło kilka modyfikacji i zostało wydanych kilka $ aby dojść do mocy 360km. W RS3 robisz programik i masz 400km do bujania się z rodzinką. Następca to faktycznie nie jest dobry (bo masz inne oczekiwania), ale jest to też z deka inna grupa docelowa porównując do Golfa R.

Tak jak wspomniałeś na spocie, jest to moment w którym więcej trzeba wydać, aby cokolwiek zyskać (km/nm) więc rozsądnym jest kupić lepszą "bazę" smile.gif i bawić się dalej.

--------------------
360 km / 450nm

http://scirocco-club.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 31 Dec 2011 - 08:24
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
zlos
post Sat, 31 Dec 2011 - 08:36
Post #402

Super User

CYTAT(LucasSR @ Sat, 31 Dec 2011 - 08:24) *
Dodatkowe 70 tyś bo to Audi wink.gif ale do tego większy bagażnik aby było można wózek włożyć i psa czasem zamontować smile.gif W golfie zaszło kilka modyfikacji i zostało wydanych kilka $ aby dojść do mocy 360km. W RS3 robisz programik i masz 400km do bujania się z rodzinką. Następca to faktycznie nie jest dobry (bo masz inne oczekiwania), ale jest to też z deka inna grupa docelowa porównując do Golfa R.

Tak jak wspomniałeś na spocie, jest to moment w którym więcej trzeba wydać, aby cokolwiek zyskać (km/nm) więc rozsądnym jest kupić lepszą "bazę" smile.gif i bawić się dalej.

Ten wątek większego bagażnika, wózka i psa pochodzi chyba stąd, że jesteś młodym żonkosiem? wink.gif Ja mam psa, dwóch synów i żonę, która potrafi się spakować tylko do morskiego kontenera na 3-dniowy wyjazd. Dlatego wszelkie wyjazdy obskakuję toyotką LC - mieścimy się jakoś. Z trudem wink.gif A nowe auto nie musi mieć bagażnika wcale, ma służyć tylko jako zabawka dla dużego chłopca oraz czynnik masturbujący dla moich synów wink.gif

400 kucy w RS3 w chwili obecnej kosztowałoby mnie okrągłe 100 tysia (różnica w cenie golfa i audi + program). Sporo jak za 40 koni na górce i ten sam pakiet problemów (przeróbki DSG + podsterowność + masa auta). W golfince mogę mieć 420-440 koni za 35-40 tysia, wystarczy telefon do przyjaciela, trochę czekania na graty i będzie ogień.

Dlatego szukam lepszej bazy (moc+masa) do nauki jazdy, auta, które powie mi wprost: "jeździsz jak baba, weź naucz się mnie prowadzić, łajzo smile.gif "

+Quote Post
cowboy
post Sat, 31 Dec 2011 - 09:12
Post #403

Administrator

CYTAT(zlos @ Sat, 31 Dec 2011 - 08:36) *
Dlatego szukam lepszej bazy (moc+masa) do nauki jazdy, auta, które powie mi wprost: "jeździsz jak baba, weź naucz się mnie prowadzić, łajzo smile.gif "

nic nie mówiłeś że chcesz kupić moje audi smile.gif
poczekaj jeszcze zanim sie ukończy wink.gif za ta kase co weżmiesz za golfika to jeszzce Ci starczy na opony i bajure na cały sezon upalania wink.gif

a poważnie jak chcesz żeby Cie fura zeszmaciła kup coś bezkompromioswego na tor, jak załapałeś bakcyla to czuje jakiegoś speedstera albo lotusa...

--------------------

+Quote Post
Nikolas
post Sat, 31 Dec 2011 - 09:47
Post #404

Forum Clubber

Nie sądzę ze po 4łalie przejdzie na oskę, chyba ze to będzie auto tylko na tor.

zlos - jak nie audi, nie GT-R i nie Prosiak to co może być lepsze? No chyba ze BMW : )))))

+Quote Post
zlos
post Sat, 31 Dec 2011 - 09:48
Post #405

Super User

CYTAT(Nikolas @ Sat, 31 Dec 2011 - 09:47) *
Nie sądzę ze po 4łalie przejdzie na oskę, chyba ze to będzie auto tylko na tor.

zlos - jak nie audi, nie GT-R i nie Prosiak to co może być lepsze? No chyba ze BMW : )))))

Nie byłbym taki pewien odnośnie 4łap, pachnie mi mocna, lekka tylna ośka. Ze szperą... Lekka, zwinna, mocna w talii. Z taką bym zatańczył smile.gif

Takie autko 85% tor, 14% penisówek, 1% kłótni z żoną jak toyka będzie np. w serwisie biggrin.gif

Audi raczej nie, chyba, że zamienisz się ze mną wink.gif
Prosiak - chyba nie smile.gif
BMW - na pewno nie.
Japaniec - mam już jednego, we dwoje mogą się zacząć rozmnażać wink.gif i będzie auto torowo-terenowe (oooops!)
Włoch/Włoszka - może, może. Mam na oku zgrabną ślicznotkę z operowym oddechem.
Amierykaniec - może, może. Mam na oku biodrzastą, cycatą, z rock'n'rollowym głosem, zdrową lasencję.

CYTAT(cowboy @ Sat, 31 Dec 2011 - 09:12) *
nic nie mówiłeś że chcesz kupić moje audi smile.gif

No nic nie mówiłem, jestem strasznie skryty z natury wink.gif
Ukończy się? Oj, to będzie biba! biggrin.gif

+Quote Post
LucasSR
post Sat, 31 Dec 2011 - 09:50
Post #406

Frequent User

CYTAT(zlos @ Sat, 31 Dec 2011 - 08:36) *
Ten wątek większego bagażnika, wózka i psa pochodzi chyba stąd, że jesteś młodym żonkosiem? wink.gif Ja mam psa, dwóch synów i żonę, która potrafi się spakować tylko do morskiego kontenera na 3-dniowy wyjazd. Dlatego wszelkie wyjazdy obskakuję toyotką LC - mieścimy się jakoś. Z trudem wink.gif A nowe auto nie musi mieć bagażnika wcale, ma służyć tylko jako zabawka dla dużego chłopca oraz czynnik masturbujący dla moich synów wink.gif

400 kucy w RS3 w chwili obecnej kosztowałoby mnie okrągłe 100 tysia (różnica w cenie golfa i audi + program). Sporo jak za 40 koni na górce i ten sam pakiet problemów (przeróbki DSG + podsterowność + masa auta). W golfince mogę mieć 420-440 koni za 35-40 tysia, wystarczy telefon do przyjaciela, trochę czekania na graty i będzie ogień.

Dlatego Tomku napisałem " Następca to faktycznie nie jest dobry (bo masz inne oczekiwania) " tym bardziej że mówiłeś na spocie jakie w planach masz auto smile.gif, ale nie zgodzę się że

CYTAT(zlos @ Sat, 31 Dec 2011 - 05:31) *
że przy Golfie RS3-ka jakoś w ogóle nie błyszczy...

bo jest kierowany do innej grupy ludzi. Np młodych żonkisiów wink.gif

--------------------
360 km / 450nm

http://scirocco-club.pl

+Quote Post
zlos
post Sat, 31 Dec 2011 - 10:36
Post #407

Super User

CYTAT(LucasSR @ Sat, 31 Dec 2011 - 09:50) *
bo jest kierowany do innej grupy ludzi. Np młodych żonkisiów wink.gif
To ja już wiem kto będzie następcą sroczki smile.gif

+Quote Post
DCA
post Sat, 31 Dec 2011 - 10:57
Post #408

Frequent User

ZLOS zapewniam Cię, że będziesz tęsknił za Golfem i może nawet trochę żałował!

Mazda RX-8? tongue.gif

--------------------
Seat Leon FR

+Quote Post
rennen
post Sat, 31 Dec 2011 - 11:07
Post #409

I live here !

CYTAT(DCA @ Sat, 31 Dec 2011 - 10:57) *
Mazda RX-8? tongue.gif

To by było takie dobre wyjście jeżeli chodzi o osiągi w serii jak przesiąść się z samochodu na rower biggrin.gif auto ma być na tor i szybkie, a seryjne RX8 nie spełnia żadnego z tych warunków smile.gif

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
siewcu
post Sat, 31 Dec 2011 - 11:27
Post #410

Forum Clubber

Mnie tu zalatuje jakimś Lotusem wink.gif

+Quote Post
kremat0r
post Sat, 31 Dec 2011 - 11:44
Post #411

Forum Killer

Chciałem to samo napisać albo coś na ten krój. Może speedster ?

+Quote Post
Nikolas
post Sat, 31 Dec 2011 - 12:02
Post #412

Forum Clubber

Jeżeli 85% masz latać po torze to niska masa i RWD na dobrym slicku będzie dawało radę, ale radzę zrobić jazdę próbną Prosiakiem i GR-Rem a szybko zmienisz zdanie wink.gif

+Quote Post
(A)rturo
post Sat, 31 Dec 2011 - 12:20
Post #413

Forum Homee

Jestem ciekaw jak bedzie odsprzedaz tego golfa. Ludzie w PL boja sie troche takich aut. Dobrym przykladem jest ten niebieski z Wroclawia ktory stoi juz w ciul czasu, choc tam tez moze jednych odpychac brak DSG.

Po prostu musi sie trafic chlop co sie zna na rzeczy.

A co do nastepcy to masz ciezki orzech do zgryzienia. GTR jest ciekawym autem jest ktos dysponuje odpowiednim budzetem zarowno pod wzgledem zakupu jak i modyfikacjami - mozna miec streetowe auto ktore zrobi nawet te 10.xx na cwiartke, ale i pojedzie szybko na torze, ale chyba na sporym torze...
A rs3.. kocham s3/rs3.. ale w zyciu nie wydal bym cwierc miliona na takie auto, chyba ze bylbym bogatym szejkiem i tyle wynosil by moj przychod z jednej stacji paliw
Moze jak bicie rekordow to mega szybka i lekka oske? A moze do zabawy 4napedowego evo?

Bede chetnie obserowowal co kupisz jako nastepce. Powodzenia!

--------------------
Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM

+Quote Post
GlennBp
post Sat, 31 Dec 2011 - 13:05
Post #414

Frequent User

CYTAT(zlos @ Sat, 31 Dec 2011 - 08:20) *
Cześć Luca smile.gif Bój się troszkę, bo jeszcze wsiądę do żółtego francuza i zaciągnę Ciebie do Ułęża na rewanż po ostatnim lańsku jakie mi sprawiłeś wink.gif
Prosiak to inna bajka, baaardzo zacne auto smile.gif
Jednak po nadopiekuńczym golfiku, który tak bardzo się o mnie bał nie wiem, czy następne auto będzie niemieckie. Może poszukam jakiegoś zbója, co będzie chciał mnie zabić? Tak dla odmiany wink.gif

AAA ja zawsze otwarty na Ułężówe propozycje ;-) Nawet jak lanie pewne smile.gif))
Wątek tajemniczy, ale coś czuję, że bedzie fajny sprzęt do upalania.
Tymczasem wszystkiego najlepszego w nowym roku!!
Pzdr
Luca

--------------------
M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>

+Quote Post
Dziku
post Sat, 31 Dec 2011 - 13:45
Post #415

Forum Homee

Genesis Coupe? Lekki, rwd i z potencjałem...

Edit: No z "lekki" trochę przesadziłem...

+Quote Post
Kamilbike
post Sat, 31 Dec 2011 - 13:56
Post #416

Forum Homee

Tia juz widze jak zlos pakuje sie do lotusa, szczegolnie exige ohmy.gif Jest wyzszy odemnie wiec jesli nie trenuje akrobatyki albo gimnastyki to bedzie mu napewno super wsiadac i wysiadac :]

--------------------
Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.

+Quote Post
Nikolas
post Sat, 31 Dec 2011 - 14:03
Post #417

Forum Clubber

Nie ma co zgadywać. Czekam na nowy sprzęt.

Szczęśliwego Nowego!!!

+Quote Post
Andrzej_K
post Sat, 31 Dec 2011 - 14:03
Post #418

Super User

EVO 5/6 RS, w serii: 1250kg, AWD, 3 szpery, turbo, szybki magiel, ogromny aftermarket łącznie z gratami z nowszych ewolucji i piękna klasyczna buda przypominająca stare dobre czasy A grupy. A i od biedy można żonę i dzieci zapakować.

+Quote Post
Nikolas
post Sat, 31 Dec 2011 - 14:04
Post #419

Forum Clubber

Po DSG nie widzę manuala.

+Quote Post
zlos
post Sat, 31 Dec 2011 - 14:15
Post #420

Super User

CYTAT(Nikolas @ Sat, 31 Dec 2011 - 12:02) *
Jeżeli 85% masz latać po torze to niska masa i RWD na dobrym slicku będzie dawało radę, ale radzę zrobić jazdę próbną Prosiakiem i GR-Rem a szybko zmienisz zdanie wink.gif

Prosiakiem jeździłem 997 TT 100% seria. Fajne, ale nie dla mnie.
GT-Rem śmigałem kilka kazy dopóki sąsiad nie sprzedał - baaaardzo fajne.

Oba auta są niesamowicie dopracowane i - przyznaję z bólem - myślą za kierowcę. Tego właśnie myślenia za mnie chcę uniknąć - muszę wydorośleć wink.gif

CYTAT((A)rturo @ Sat, 31 Dec 2011 - 12:20) *
Jestem ciekaw jak bedzie odsprzedaz tego golfa. Ludzie w PL boja sie troche takich aut. Dobrym przykladem jest ten niebieski z Wroclawia ktory stoi juz w ciul czasu, choc tam tez moze jednych odpychac brak DSG.

Po prostu musi sie trafic chlop co sie zna na rzeczy.

A co do nastepcy to masz ciezki orzech do zgryzienia. GTR jest ciekawym autem jest ktos dysponuje odpowiednim budzetem zarowno pod wzgledem zakupu jak i modyfikacjami - mozna miec streetowe auto ktore zrobi nawet te 10.xx na cwiartke, ale i pojedzie szybko na torze, ale chyba na sporym torze...
A rs3.. kocham s3/rs3.. ale w zyciu nie wydal bym cwierc miliona na takie auto, chyba ze bylbym bogatym szejkiem i tyle wynosil by moj przychod z jednej stacji paliw
Moze jak bicie rekordow to mega szybka i lekka oske? A moze do zabawy 4napedowego evo?

Bede chetnie obserowowal co kupisz jako nastepce. Powodzenia!

Na razie tłumów do Golfa nie ma i liczę się z tym, że będzie się sprzedawał bardzo długo...
Po kilku mailach z zapytaniem "A ile to pali?" jakoś ucichło. Wszyscy tutaj lubimy takie pytania, prawda? Przygotuję chyba sobie formułkę, że pali 4,3 litra na 100. Na 100 metrów swobodnego spadku wink.gif

Evo przemknęło mi przez myśl, nie ukrywam smile.gif Tanie w zakupie i utrzymaniu... ale jakoś mnie nie pociąga. Marudzę, wiem...

CYTAT(GlennBp @ Sat, 31 Dec 2011 - 13:05) *
AAA ja zawsze otwarty na Ułężówe propozycje ;-) Nawet jak lanie pewne smile.gif))
Wątek tajemniczy, ale coś czuję, że bedzie fajny sprzęt do upalania.
Tymczasem wszystkiego najlepszego w nowym roku!!
Pzdr
Luca

Ajaj, od razu pewne lanie smile.gif Pewne lanie to raczej ja mam u Ciebie!
Do zobaczyska w Ułężu

CYTAT(Dziku @ Sat, 31 Dec 2011 - 13:45) *
Genesis Coupe? Lekki, rwd i z potencjałem...

Edit: No z "lekki" trochę przesadziłem...

Uturbić go i będą z niego ludzie...

+Quote Post

28 Stron V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 21:12