![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
Nie wiem za bardzo o co chodzi koledze z tam predkoscia zmiany biegow? ze nie moge lewarkiem wybic z jeden na dwa z predkoscia dzwieku?? nie wiem jak to rozumiec, ale ogolnie jak dla mnie to chyba nie za duzo wspolnego ma z dwumasem(samym, przykecanym do silnika).... jak Wy myslicie??
-------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
ten twoj kolega jakiś nawiedzony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
ten twoj kolega jakiś nawiedzony ![]() A co do nazewnictwa jednomas i dwumas to wydaje mi sie ze nic odpowieniejszego nie mozna tu wyszukac . -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 06 November 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie wiem za bardzo o co chodzi koledze z tam predkoscia zmiany biegow? ze nie moge lewarkiem wybic z jeden na dwa z predkoscia dzwieku?? nie wiem jak to rozumiec, ale ogolnie jak dla mnie to chyba nie za duzo wspolnego ma z dwumasem(samym, przykecanym do silnika).... jak Wy myslicie?? Jeśli samochód dailydriver to nie kombinuj kup dobry nowy komlet z dwumasem i zapomnij o temacie. -------------------- Audi S6 4,2 AEC
BMW E34 m30b35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
Panowie,mam taki problem tymi dwumasami, bo leza oba obok siebie i nie wiem ktore montowac. w wysokosci jest roznicy dwa milimetry. nie wiem czy wysprzeglik to skompensuje?? ewentualnie mam taki pierscien blachy na wal 2mm grubosci i moge go odsunac od walu o tyle, tylko musialbym pomieryc czy zeby nie uciekna mi spod czujnika.... ale do rzeczy:
1, dwumas seryjny po polozeniu na ziemi mozna trzymajac a docisk prekrecic nie przykladajac wieksej sily, ale zastrzec nalezy, ze luzu nie ma... mozna je obrocic tak ok. 10 stopni 2. dwumas od Vki po polozeniu na ziemi praktycznie nawet nie drgnie, nawet przy wiekszej sile, cos tam sie ruszy, ale w porownaniu z seria to jest nic.... jest o wiele sztywniejesze. oto pytanie: ktore jest sprawne?? ktore w lepszej kondycji, ktore montowac?? -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie da się tak stwierdzić. Różne koła pewnie różnych producentów. Np. na stronie LUKa możesz podejrzeć ile koło może mieć luzu mierzonego w zębach. Zobacz tam może coś Ci to powie...
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
obydwa kola luka
![]() ![]() -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Jeśli samochód dailydriver to nie kombinuj kup dobry nowy komlet z dwumasem i zapomnij o temacie. Najlepiej za 5 tysięcy złotych a potem za pół roku kolejny.. Sam tak zrobiłem 2 razy i mam alergię na dwumasowe koła ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
u mnie nie wchodzi taka opcja w gre niestety. zaloze to sztywniejsze i pewnie bede szczesliwy:)
-------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
JA tez stoje teraz przed takim problemem. Auto to e30 m62b44 do driftu. Zrobilem sztywne kolo (nie zaspawany dwumas tylko przerobione kolo z m30) i do tego tarcza bez sprezynek (spiek 4 lopatki) bo jakos nie moge znalezc tarczy ze sprezynkami do V8
![]() JAk myslicie - bedzie cos z tego? Dodam ze niemam zwyczaju i nigdy nie kopie ze sprzegla. Skrzynia sie rozleci za tydzien czy za dwa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
JA tez stoje teraz przed takim problemem. Auto to e30 m62b44 do driftu. Zrobilem sztywne kolo (nie zaspawany dwumas tylko przerobione kolo z m30) i do tego tarcza bez sprezynek (spiek 4 lopatki) bo jakos nie moge znalezc tarczy ze sprezynkami do V8 ![]() JAk myslicie - bedzie cos z tego? Dodam ze niemam zwyczaju i nigdy nie kopie ze sprzegla. Skrzynia sie rozleci za tydzien czy za dwa ![]() Jak skrzynie masz od e39/e38 4.4 i silnik w budzie e30 to powinno pożyć ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Skrzynia jest ZF od e38 3.5. Duzo opini jest ze sa mocniejsze jak getragi ale ile w tym prawdy to kto to wie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Getrag to getrag, tyle wiem
![]() -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 15:49 |