Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Zarejestrowany niesprawny samochód, a wypowiedzenie polisy OC w Link4., Co z funduszem gwarancyjnym i karami przez ich nakładanymi.
kosiniak
post Mon, 04 Apr 2011 - 19:46
Post #21

Forum Clubber

kto mu zezlomuje z data wstecz 1,5 roku? panowie! powagi troche!
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 04 Apr 2011 - 19:46
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
pinin
post Tue, 05 Apr 2011 - 00:30
Post #22

Forum Clubber

Cały wątek jest parodią. Jedyne co teraz możesz zrobić, to przyjąć karę na klatę - o ile będzie. Nie kombinuj. Zezłomuj/sprzedaj auto, jak trzeba będzie zapłacić, to zapłać. Nauczysz się na przyszłość, że tak nie należy robić.

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
chedder
post Tue, 05 Apr 2011 - 11:41
Post #23

Forum Killer

sporadz wsteczna umowe sprzedazy na osobe ktora zmarla w danym okresie czasu po sporzadzeniu umowy. Brutalne - ale skuteczne

--------------------
"JDM is not longer determined by a "Made in Japan" sticker,
it has evolved into something far bigger."

+Quote Post
Ekspert_Link4
post Tue, 05 Apr 2011 - 12:04
Post #24

eMpowered

CYTAT(trueno2 @ Sun, 03 Apr 2011 - 21:09) *
Witam.

Dzisiaj odwiedził mnie ojciec z dość niepokojącą, ciekawą nowiną. Mianowicie, x lat temu do młodzieńczych wybryków kupiłem Maluszka. Samochód sprawny, zarejestrowany, OC opłacane w Link4. Z biegiem lat wyprowadziłem się od rodziców, auto tak jak zostało na działce w rodzinnym domu, tak stoi do dzisiaj. Samochód jest nadal zarejestrowany, z tym, że tato jakiś rok temu [może 1,5, może 2...] wypowiedział polisę OC z Linku, nie ubezpieczając auta nigdzie.

Zostałem uświadomiony, że w związku z tym coś może być "nie halo". Istnieje coś takiego jak Fundusz gwarancyjny (?) i oni mogą narobić koło dupy mojemu ojcu na którego był zarejestrowany pojazd.

Na razie żadne pismo do domu nie przyszło, a upłynął ładny kawał czasu. Pytam, bo gdzieś tam, coś tam tata usłyszał i teraz nęka mnie pytaniami co z tym zrobić.

Ja niestety też nie jestem za pan brat z papierzyskami, ale chciałbym tą sprawę jak najszybciej rozwiązać, nie obciążać ojca problemami, który za młodych lat poszedł na rękę i wziął auto na siebie:). Co może Nam grozić, gdzie się zgłosić z tą sprawą, jeżeli będzie taka potrzeba? Duże kary nakładają przykładowo?

Trueno2, zgadza się – każdy zarejestrowany samochód musi mieć aktualne OC. Co więcej, w ochronie nie może być przerwy. W przeciwnym razie właściciel auta musi się liczyć z karą nakładaną przez UFG. Jej maksymalna wysokość może wynieść 500 euro. Co więcej, od pewnego czasu Fundusz prowadzi wzmożone kontrole w tym zakresie. Jeśli namierzy Twoje auto – kary za ten rok nie unikniesz i będzie ona maksymalna, bo auto masz nieubezpieczone dłużej niż 14 dni (na stronie UFG znajdziesz dokładną tabelkę zasad przyznawania kar).To, co na pewno powinieneś w tej chwili zrobić, to ubezpieczyć auto, by być w zgodzie z przepisami prawa. I za rok pamiętaj o kontynuacji polisy, by nie mieć podobnego zmartwienia.

--------------------
Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

+Quote Post
Misior
post Tue, 05 Apr 2011 - 15:22
Post #25

Forum Homee

CYTAT(Ekspert_Link4 @ Tue, 05 Apr 2011 - 12:04) *
To, co na pewno powinieneś w tej chwili zrobić, to ubezpieczyć auto, by być w zgodzie z przepisami prawa. I za rok pamiętaj o kontynuacji polisy, by nie mieć podobnego zmartwienia.

Jesli w razie wykrycia kara jest nieunikniona i juz wieksza nie moze byc to ja bym nie ubezpieczal
Moze sie uda tongue.gif

+Quote Post
gość_bezduszny_*
post Thu, 07 Apr 2011 - 10:56
Post #26

CYTAT(rychulja @ Sun, 03 Apr 2011 - 22:42) *
kara 500 euro. Sprzedaj fikcyjnie z wsteczna datą będziesz miał podkładkę.

i najlepiej na dane obywatela Ukrainy czy Białorusi wink.gif

CYTAT(chedder @ Tue, 05 Apr 2011 - 11:41) *
sporadz wsteczna umowe sprzedazy na osobe ktora zmarla w danym okresie czasu po sporzadzeniu umowy. Brutalne - ale skuteczne

to też

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 08 September 2025 - 16:08