![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
kto mu zezlomuje z data wstecz 1,5 roku? panowie! powagi troche!
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Cały wątek jest parodią. Jedyne co teraz możesz zrobić, to przyjąć karę na klatę - o ile będzie. Nie kombinuj. Zezłomuj/sprzedaj auto, jak trzeba będzie zapłacić, to zapłać. Nauczysz się na przyszłość, że tak nie należy robić.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 March 2005 Skąd: Zgierz ![]() |
sporadz wsteczna umowe sprzedazy na osobe ktora zmarla w danym okresie czasu po sporzadzeniu umowy. Brutalne - ale skuteczne
-------------------- "JDM is not longer determined by a "Made in Japan" sticker,
it has evolved into something far bigger." |
|
|
![]()
|
|
![]() eMpowered Dołączył: Tue, 05 April 2011 ![]() |
Witam. Dzisiaj odwiedził mnie ojciec z dość niepokojącą, ciekawą nowiną. Mianowicie, x lat temu do młodzieńczych wybryków kupiłem Maluszka. Samochód sprawny, zarejestrowany, OC opłacane w Link4. Z biegiem lat wyprowadziłem się od rodziców, auto tak jak zostało na działce w rodzinnym domu, tak stoi do dzisiaj. Samochód jest nadal zarejestrowany, z tym, że tato jakiś rok temu [może 1,5, może 2...] wypowiedział polisę OC z Linku, nie ubezpieczając auta nigdzie. Zostałem uświadomiony, że w związku z tym coś może być "nie halo". Istnieje coś takiego jak Fundusz gwarancyjny (?) i oni mogą narobić koło dupy mojemu ojcu na którego był zarejestrowany pojazd. Na razie żadne pismo do domu nie przyszło, a upłynął ładny kawał czasu. Pytam, bo gdzieś tam, coś tam tata usłyszał i teraz nęka mnie pytaniami co z tym zrobić. Ja niestety też nie jestem za pan brat z papierzyskami, ale chciałbym tą sprawę jak najszybciej rozwiązać, nie obciążać ojca problemami, który za młodych lat poszedł na rękę i wziął auto na siebie:). Co może Nam grozić, gdzie się zgłosić z tą sprawą, jeżeli będzie taka potrzeba? Duże kary nakładają przykładowo? Trueno2, zgadza się – każdy zarejestrowany samochód musi mieć aktualne OC. Co więcej, w ochronie nie może być przerwy. W przeciwnym razie właściciel auta musi się liczyć z karą nakładaną przez UFG. Jej maksymalna wysokość może wynieść 500 euro. Co więcej, od pewnego czasu Fundusz prowadzi wzmożone kontrole w tym zakresie. Jeśli namierzy Twoje auto – kary za ten rok nie unikniesz i będzie ona maksymalna, bo auto masz nieubezpieczone dłużej niż 14 dni (na stronie UFG znajdziesz dokładną tabelkę zasad przyznawania kar).To, co na pewno powinieneś w tej chwili zrobić, to ubezpieczyć auto, by być w zgodzie z przepisami prawa. I za rok pamiętaj o kontynuacji polisy, by nie mieć podobnego zmartwienia. -------------------- Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
To, co na pewno powinieneś w tej chwili zrobić, to ubezpieczyć auto, by być w zgodzie z przepisami prawa. I za rok pamiętaj o kontynuacji polisy, by nie mieć podobnego zmartwienia. Jesli w razie wykrycia kara jest nieunikniona i juz wieksza nie moze byc to ja bym nie ubezpieczal Moze sie uda ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
kara 500 euro. Sprzedaj fikcyjnie z wsteczna datą będziesz miał podkładkę. i najlepiej na dane obywatela Ukrainy czy Białorusi ![]() sporadz wsteczna umowe sprzedazy na osobe ktora zmarla w danym okresie czasu po sporzadzeniu umowy. Brutalne - ale skuteczne to też |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 08 September 2025 - 16:08 |