![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 15 June 2010 ![]() |
Nie przykładałbym do wymiany dynamicznej tak dużej wagi. Na czas który bedziesz miał auto to napewno nic sie nie stanie przez olej który wymieniasz statycznie. Najważniejsze żeby pilnować wymian i na dobrych płynach. W silniku też wymieniasz olej dynamicznie lub w torsenie wymieniasz olej mimo ze prodeucent zaleca tylko uzupełnianie?? Pamiętaj nadgorliwość gorsza do faszyzmu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
tak, w torsenie wymieniam co rok
w silniku statycznie, bo schodzi praktycznie cały w skrzyni schodzi mniej niż połowa oleju.. w skrzyni po wymianie dynamicznej układ zdecydowanie lepiej pracuje i zmienia biegi |
|
|
![]()
|
|
To napisz mi ile oleju wchodzi do Tipa. Za 30 tys mam wymiane oleju. Zrobie normalnie statyczną i zobacze ile zejdzie.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
do suchego układu około 10 litrów
|
|
|
![]()
|
|
A w sumie to chyba nie bede czekał. Sprawdze jutro ile jest litrów oleju do skrzyni na fakturze i najwyżej napisze
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Ale jak to ma pomóc autorowi? Pytam poważnie, może czegoś do końca nie zrozumiałem. Jak olej nie był zmieniany a skrzynia zaczyna robić cuda, to na 80% jest już po ptokach. Osobiście oleju w skrzyni automatycznej nie wymieniałbym rzadziej niż co 50.000 (a zalecane nawet 40.000, w zależności od eksploatacji). Sorry, wczoraj jakiś zmęczony już byłem i ciężko było mi zebrać myśli. Sam chciałem się dowiedzieć, co zwiastuje takie zabarwienie oleju, jakie opisałem, czyli kolor szary/brązowy. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 23 November 2016 ![]() |
A no w Bydgoszczy spróbuj się podpytać w Rad-Kow. Jest to świetny serwis samochodowy, gdzie naprawdę znajdą się na swoim fachu. Najlepiej jakby się skontaktował telefonicznie lub mailowo, żebyś nie musiał jeździć, tu masz kontakt: http://www.rad-kow.pl/kontakt/
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 April 2015 ![]() |
Mysle, ze juz zmienil ten olej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 23 November 2016 ![]() |
A, no pewnie tak
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 25 September 2007 ![]() |
Podepne sie pod temat . Jak auto jest zimne skrzynia jedzie jakiś czas jakby na polsprzegle . Jak przejade 2/3 km zmienia juz normalnie . Pózniej zmienia szybko i bez szarpnięc. Nie ma niepokojących odgłosów . Czy tak ma być ?
-------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
A6 Avant 3.0 Bitdi 430/833 by Vagtune . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 11:54 |