Shoutbox 0 nowych PW 

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jak Ferrari kręci, Zwierzenia dziennikarza
SajneK
post Tue, 01 Mar 2011 - 10:34
Post #41

Forum Clubber

a 5% przy 500 kuniach to już sporo....

--------------------
Lexus IS200t
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 01 Mar 2011 - 10:34
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Michau9
post Sat, 05 Mar 2011 - 12:52
Post #42

Frequent User

cyferki podawane przez producentów są raczej po to, żeby na forach itp było wielkie wow, ludzie kupujący takie auta wątpie żeby zwracali na to uwage wink.gif natomiast 'świadomi' kupujący, którym zależy na tym, żeby auto było szybsze i tak zamawiają je skonfigurowane pod siebie i wtedy nie ma wątpliwości czy to jedzie tak jak powinno czy nie.
Ot cała tajemnica magicznych cyferek wink.gif
pzdr

+Quote Post
mile
post Sat, 05 Mar 2011 - 14:17
Post #43

Forum Killer

CYTAT
i tak zamawiają je skonfigurowane pod siebie i wtedy nie ma wątpliwości czy to jedzie tak jak powinno czy nie.

Jak to sobie wyobrażasz ?

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
Majki182
post Sat, 05 Mar 2011 - 15:03
Post #44

Frequent User

CYTAT(mile @ Sat, 05 Mar 2011 - 14:17) *
Jak to sobie wyobrażasz ?

"Proszę wersję z niewiesząjącymi się wariatorami rozrządu."

+Quote Post
Michau9
post Mon, 07 Mar 2011 - 13:03
Post #45

Frequent User

mile byłeś kiedyś w salonie samochodowym?
pzdr

+Quote Post
rennen
post Mon, 07 Mar 2011 - 14:35
Post #46

I live here !

CYTAT(Michau9 @ Mon, 07 Mar 2011 - 13:03) *
mile byłeś kiedyś w salonie samochodowym?
pzdr

Ja pracowałem przez parę lat w firmach motoryzacyjnych, między innymi w Porsche i przez te lata nie słyszałem czegoś tak idiotycznego jak napisałeś, nie ma żadnych wersji skonfigurowanych dla "ludzi którzy się znają" - tu za dopłatą możesz sobie zamówić lakier pasujący do koloru torebki twojej kochanki, sraczkowaty kolor nici albo różową tapicerkę przeszywaną w kształt uszu myszki miki, ale nie ma to nic wspólnego z mechaniką. Owszem są modele bardziej i mniej udane mechanicznie i niektórzy klienci o tym wiedzą, wtedy zamawiają/nie zamawiają konkretnej wersji, ale uwierz mi że nie da się skonfiugurować tego samego modelu w opcji szybkiej i bezawaryjnej albo wolnej i rozpadającej się.. jak niby to sobie wyobrażasz?

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
Michau9
post Mon, 07 Mar 2011 - 17:21
Post #47

Frequent User

CYTAT
nie da się skonfiugurować tego samego modelu w opcji szybkiej i bezawaryjnej albo wolnej i rozpadającej się..

albo to nieporozumienie, albo ktoś lubi bajki pisać
Pisałem jedynie o elementach wyposarzenia autka, które można konfigurować przy zakupie samochodu, a chyba jasne, że mają one wpływ na osiągi auta, raczej nie na jego awaryjność, jakby ktoś chciał dopowiedzieć, że wpływ raczej znikomy, to też zgoda, ale chyba nie mówimy o jakichś wielkich odchyleniach od normy? Nie będe się spierał, może wiesz lepiej, jednak troche dziwnie zinterpretowałeś to co napisałem wyżej.
Poza tym, nie bronie ferrari, jednak uważam, że cyferki które podają nie biorą sie z kosmosu, a raczej z testów przeprowadzonych przez tą firme na konkretnym obiekcie gdzie auto jest pod okiem specjalistów specjalistów którzy dbają by wycisnąć z auta tyle ile się da, stąd przy każdych innych testach dbałość o przygotowanie pod inny obiekt.
pzdr

+Quote Post
Joker
post Mon, 07 Mar 2011 - 17:25
Post #48

Forum Clubber

CYTAT(Michau9 @ Mon, 07 Mar 2011 - 17:21) *
jednak troche dziwnie zinterpretowałeś to co napisałem wyżej.

to napisz nam, jak mamy to interpretować:
CYTAT(Michau9 @ Sat, 05 Mar 2011 - 12:52) *
natomiast 'świadomi' kupujący, którym zależy na tym, żeby auto było szybsze i tak zamawiają je skonfigurowane pod siebie i wtedy nie ma wątpliwości czy to jedzie tak jak powinno czy nie.

Jakie elementy przy konfiguracji spowodują, że auto zaczyna jechać (piszemy o różnicach nawet kilkudziesięciu koni)

+Quote Post
machon
post Mon, 07 Mar 2011 - 18:06
Post #49

Frequent User

lekki fotel w opcji wink.gif

+Quote Post
Hulaj
post Tue, 08 Mar 2011 - 10:21
Post #50

Frequent User

Nigdy wcześniej nie słyszałem o takim procederze. Czy opisana sytuacja ,w przypadku Ferrari, to normalka w każdej sytuacji gdy ktoś chce zrobić test auta?

Czy np. taki Top Gear też musi się ugiąć pod taką polityką marketingową firmy? Jakoś nie chce mi się wierzyć że taki Clarkson nic by się w takiej sytuacji nawet nie zająknął na wizji ? czy rynek jest aż tak zakłamany i dla oglądalności przełknie się każdą kupę?

--------------------
www.vwgolfv.pl _ Największe polskie forum Golfa V.

+Quote Post
k11
post Tue, 08 Mar 2011 - 11:05
Post #51

Administrator

CYTAT(Hulaj @ Tue, 08 Mar 2011 - 10:21) *
czy rynek jest aż tak zakłamany i dla oglądalności przełknie się każdą kupę?

Odpowiedziałeś sobie na pytanie. Dodaj sobie jeszcze, że show Klaksona to tylko show, nic więcej.

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
PioterW
post Tue, 08 Mar 2011 - 11:15
Post #52

Administrator

Oczywiście zależności tego show i Ferrari są obustronne, mam jednak wrażenie, że taki Clarkson nie chiałby raczej rezygnować z mozliwości prezentowania u siebie nowych Ferrari. Przy teście - o ile dobrze pamiętam, bo nie mam teraz możliwiści sprawdzić - 358 Italia na torze, prezentował totalny orgazm - jeśli był udawany ... to wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet smile.gif

--------------------

+Quote Post
*Sajmon
post Tue, 08 Mar 2011 - 20:20
Post #53

Forum Homee

CYTAT(k11 @ Tue, 08 Mar 2011 - 11:05) *
Dodaj sobie jeszcze, że show Klaksona to tylko show, nic więcej.

r.

I dlatego TG bym się akurat nie czepiał (nie mówię, że Ty to robisz smile.gif ), bo racjonalnie myślący odbiorca tego programu, nigdy nie weźmie ich rzekomych testów w 100% na poważnie. To ma się fajnie i przyjemnie oglądać z uśmiechem na twarzy. Dla mnie to Clarkson może jeździć tam i dwa razy mocniejszymi egzemplarzami od seryjnych, dopóki program będzie w obecnej formie wink.gif

+Quote Post
k11
post Tue, 08 Mar 2011 - 21:08
Post #54

Administrator

CYTAT(*Sajmon @ Tue, 08 Mar 2011 - 20:20) *
Dla mnie to Clarkson może jeździć tam i dwa razy mocniejszymi egzemplarzami od seryjnych, dopóki program będzie w obecnej formie wink.gif

Przecie czasów i tak Klakson kręcił nie będzie smile.gif

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
caro
post Thu, 23 Aug 2012 - 11:41
Post #55

Forum Killer

CYTAT(Falconer @ Fri, 25 Feb 2011 - 15:46) *
Czasem mam ochotę kupić 458 tylko po to, abym mógł zadzwonić do Maranello każdego ranka z pytaniem, czy mogę zawieźć moje dziecko do szkoły.

Co prawda nie 458, ale kupił. wink.gif

+Quote Post
k11
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:36
Post #56

Administrator

I dzwoni, czy ulało mu się nieco, sprawa rozeszła się po kościach i wszystko jest po staremu? wink.gif

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
v-ride
post Fri, 24 Aug 2012 - 11:57
Post #57

User

Dla mnie to bzdura, miałem okazje posmigać i Italią i Californią. i Tak jak w przypadku Californi byłem zawiedziony to Italia jest dla mnie kwintesencją auta sportowego. Spodobała mi się do takiego stopnia że nawet zaczełem kibicować Fernando i kupiłem kilka fajnych ciuszków firmowanych przez Ferrari i takiego kotka czarnego. Samochód poprostu bajka, nawet porównując go do jazdy Aventadorem czy Gallardo LP560 Superlaggera jest poprostu ............... znów mi brakło słów.

Oczywiście zgadzam się z faktem że Ferrari jako firma jest bardzo "arogancka" w podejściu do prasy, też mi się to nie podoba. Ale nie ma to wpływu na moją (subiektywną) opinie dotyczącą jazdy 458

+Quote Post
Cab-J
post Fri, 24 Aug 2012 - 15:58
Post #58

Frequent User

CYTAT(v-ride @ Fri, 24 Aug 2012 - 11:57) *
Dla mnie to bzdura
(...)
Oczywiście zgadzam się

Nie bardzo rozumiem z czym się nie zgadzasz (zgadzasz?), ale gratuluję przejażdżki i nowych ciuszków z czarnym kotem wink.gif

--------------------
THE SNOWFLAKE

+Quote Post
Kras
post Sat, 25 Aug 2012 - 07:52
Post #59

Forum Clubber

CYTAT(k11 @ Thu, 23 Aug 2012 - 15:36) *
I dzwoni, czy ulało mu się nieco, sprawa rozeszła się po kościach i wszystko jest po staremu? wink.gif

r.

Nic sie nie rozeszlo. Sam pisal, ze kupil bo lubi jezdzic, a Ferrari mu pewnie juz nigdy nie pozwoli tongue.gif

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
maaaad
post Sun, 26 Aug 2012 - 19:24
Post #60

Forum Killer

CYTAT(v-ride @ Fri, 24 Aug 2012 - 11:57) *
Dla mnie to bzdura, miałem okazje posmigać i Italią i Californią. i Tak jak w przypadku Californi byłem zawiedziony to Italia jest dla mnie kwintesencją auta sportowego. Spodobała mi się do takiego stopnia że nawet zaczełem kibicować Fernando i kupiłem kilka fajnych ciuszków firmowanych przez Ferrari i takiego kotka czarnego. Samochód poprostu bajka, nawet porównując go do jazdy Aventadorem czy Gallardo LP560 Superlaggera jest poprostu ............... znów mi brakło słów.

Oczywiście zgadzam się z faktem że Ferrari jako firma jest bardzo "arogancka" w podejściu do prasy, też mi się to nie podoba. Ale nie ma to wpływu na moją (subiektywną) opinie dotyczącą jazdy 458

Przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisał Harris...

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 07:29