![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
http://nie.com.pl/art24095.htm
To tak dla przypomienia, jak ktoś nie czytał. Polscy dziennikarze nt. polskiego salonu Ferrari. W tej rozgrywce Ferrari i tak stoi na pozycji wygranego. Te samochody sprzedają się same. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Pamiętam jak kiedyś w czasie pobytu a Californii byłem w salonie F, spędziliśmy tam godzine albo i lepiej, wszystkiego dotykaliśmy, o wszystko wypytaliśmy, obsługa była miła i nikt nie robił wielkiej szopki z tych samochodów, zresztą 2 mile dalej był salon Bentleya i Lambo. Dobry ten tekst.
-------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Pamiętam jak kiedyś w czasie pobytu a Californii byłem w salonie F, spędziliśmy tam godzine albo i lepiej, wszystkiego dotykaliśmy, o wszystko wypytaliśmy, obsługa była miła i nikt nie robił wielkiej szopki z tych samochodów, zresztą 2 mile dalej był salon Bentleya i Lambo. Dobry ten tekst. Ale jak to jest związane z tematem kolego? ![]() Nikt z potencjalnych i obecnych klientów tym faktem się nie przejmie, żadenego z nich nie interesuje czas od 0-160 ani tym podobne ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
Bylem kiedy przy pomiarze 360 po modach, wyszlo 400 km
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 20 December 2010 ![]() |
http://nie.com.pl/art24095.htm To tak dla przypomienia, jak ktoś nie czytał. Polscy dziennikarze nt. polskiego salonu Ferrari. W tej rozgrywce Ferrari i tak stoi na pozycji wygranego. Te samochody sprzedają się same. Uwielbiam takie teksty. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 20 December 2003 Skąd: wawa ![]() |
CYTAT http://nie.com.pl/art24095.htm To tak dla przypomienia, jak ktoś nie czytał. Polscy dziennikarze nt. polskiego salonu Ferrari. W tej rozgrywce Ferrari i tak stoi na pozycji wygranego. Te samochody sprzedają się same. Artykuł jest na maksa tendencyjny moim zdaniem. Dodatkowo nazywanie tych panów dziennikarzami jest moim zdaniem grubym nadużyciem... A wracając to robienia ludzi w konia to coś mi się wydaję, że większość tego forum jakby miała możliwość to nie miałaby nic przeciwko takiemu robieniu w konia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Ale jak to jest związane z tematem kolego? ![]() Przeczytaj ten tekst to Ci się rozjaśni ![]() -------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Z Kresów Wschodnich ( White Stock) ![]() |
Fajny tekst dla kogoś, kto nigdy nie doświadczy jazdy Ferrari. Przy wódce będzie dużo argumentów przeciw
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Przeczytaj ten tekst to Ci się rozjaśni ![]() Aaa ten tekst. Czytałem wcześniej, jakoś mnie to bardzo nie dziwi, taka mentalność że potencjalny klient ma wyglądać tak a nie inaczej. W zwykłym salonie Lexusa, domyślam się że przez mój wiek odczułem jak by mieli mnie gdzieś. W USA jest trochę inaczej bo ludzie nawet z większym sianem nie dbają o wizerunek, a jak by się okazało że salon stracił deal bo klient został zignorowany ktoś by stracił pracę ![]() Fajny tekst dla kogoś, kto nigdy nie doświadczy jazdy Ferrari. Przy wódce będzie dużo argumentów przeciw ![]() Dokładnie ![]() Lamborghini też nie trzyma podawanej specyfikacji, nigdy nie widziałem katalogowej mocy nawet w nowych egzemplarzach. Who cares? Można pisać jak te auta są wykonane, jak się sypią i jak drogie jest utrzymanie, ale właścicieli to kompletnie nie interesuje ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Nie jest to nic nowego w branży motoryzacyjnej. Kiedyś rozmawiałem z Maćkiem Polodym, był w Maranello na jakichś testach i jak ktoś wychwycił, że jest drifterem to mówi że najpierw kazali mu gdzieś czekać, przynieśli malutką lampkę wina a jak wypił łyczka to powiedzieli że jest pijany i na pewno nie usiądzie za kierownicą żadnego z aut
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 04 December 2010 Skąd: Wieluń ![]() |
Teoretycznie faktycznie dziwne podejście mają z takimi praktykami.Mi to akurat wisi i sądze ,że 95% klientów marki tak samo.Jakieś tam drobne różnice dla zwykłego człowieka nie maja znaczenia.Jakbym mial gruby portwel to z chęcią jakiś model bym przygnarnął mimo tych praktyk producenta
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 14 December 2010 ![]() |
Nie wydaje mi się, żeby artykuł wpłynął na sprzedaż tych aut. Nawet gdyby w F siedział 2.0TDI, to i tak sprzedawałyby się ze względu na znaczek i idący z nim lans. Ferrari jest jedną z najrzadziej spotykanych marek mieszczących się w świadomości normalnego człowieka (bo raczej nazwy Pagani i Koenigsegg nie są znane komuś kto tym się nie interesuje). Porsche takich uczuć nie wzbudza, bo często je widać. Pamiętam, że jak był boom na prywatny import, to na mojej ulicy były 2 prosiaki i nawet 10-latki nie ganiały ich z 1-komunijnymi aparacikami. Miałem okazje zrobić rundkę boxsterem i skłamałbym mówiąc, że rozkoszowałem się każdą sekundą w tym aucie.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wydaje mi się, żeby artykuł wpłynął na sprzedaż tych aut. Nikt nie powiedział, że wpłynie. Oczywista oczywistość. Miałem okazje zrobić rundkę boxsterem i skłamałbym mówiąc, że rozkoszowałem się każdą sekundą w tym aucie. Właśnie, bo Boxster to nie Porsche ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
Nikt nie powiedział, że wpłynie. Oczywista oczywistość. Właśnie, bo Boxster to nie Porsche ![]() Tak mowia ci, co nie mieli w ogole z nim kontaktu ![]() -------------------- VW Arteon R-Line 2.0 TSi 2023 - his
VW Golf VIII Life 1.0 TSi 2020 - her Oba Mondstein Grau :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Nieprzypadkowo zresztą pozycjonowany niżej od 911: podobny mocowo Boxter/Cayman wyciera Carrerą glebę.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Wyglądają faktycznie nieco dziewczęco
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Panowie, Panowie - spokojnie. Emoticona na końcu "
![]() Kolega nie jest zachwycony Porsche, nie miał rozkoszy z jazdy, dopiero Ferrari to auto. Skwitowałem tę opinię częstą i gęstą frazą, a sensu w tej sytuacji chyba tłumaczyć nie trzeba ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 14 December 2010 ![]() |
To sobie panowanie poszaleli z interpretacją "co autor miał na myśli"... Nie napisałem nigdzie, że dopiero Ferrari to auto... W takiej sytuacji nigdy nie jeździłem autem i raczej jeździć nie będę.
![]() To, że nie miałem wielokrotnego orgazmu podczas przejażdżki Boxsterem raczej nic nie mówi o moim podejściu do tej marki. Widać mam jakieś kompleksy skoro nie pokochałem od 1 wejrzenia kobiecego kabriolecika ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Bylem kiedy przy pomiarze 360 po modach, wyszlo 400 km ![]() Lamborghini też nie trzyma podawanej specyfikacji, nigdy nie widziałem katalogowej mocy nawet w nowych egzemplarzach. Tak z ciekawości, czy były to pomiary na hamowni silnikowej zgodnie z normą? Jeśli był to pomiar na hamowni podwoziowej, to wynik nic na nie mówi kontekście odstępstw. Jeśli był to jednak wynik z hamowni silnikowej to warto pamiętać: CYTAT(RL 80/1269/EWG) Podczas badań w celu sprawdzenia zgodności produkcji moc jest mierzona przy dwóch prędkościach silnika S1 i S2 odpowiadających stosownie punktom pomiarowym w odniesieniu do maksymalnego i minimalnego momentu obrotowego, który zatwierdzono do celów homologacji typu. Dla tych dwóch prędkości silnika, przy dopuszczalnej tolerancji + 5 %, zmierzona nominalna moc silnika przy przynajmniej jednym z punktów w zakresie między S1 ± 5 % i S2 ± 5 % nie może różnić się o więcej niż ± 5 % od zatwierdzonych wartości. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...19991231:PL:PDF ps. zakładając, że mówi o mocy podanej zgodnie z normą RL 80/1269/EWG, czyli taką zmierzoną w celach homologacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 07:29 |