![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Właśnie chciałbym Twoje Porsche zobaczyć na unlim 500+ w Moskwie...
Pewnie nie tylko ja. Czekam na foty ![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
na 5 biegu robilo sie bialo w pomieszczeniu....
-------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 April 2006 Skąd: DW-city ![]() |
mozna rozumiec ze gdyby nie hamownia do 300 ...wykres pokazal by powyzej 800km? Z ciekawosci mam pytanko jeszcze jedno alpha 10 gtr robi 9.3xx na 1/4 i na mecie ma ok 250km czy miezyles moze przyspieszenie od 0-250? zeby mniej wiecej miec odnosnik jaki czas to moze robic na 1/4?
P.S. probowales zalewac cos innego niz standardowe paliwo? pozdrawiam i gratuluje projektu z wyzszej polki... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
skoro pomiar byl zerwany przy ok 6400rpm , to logiczna sprawa jest ze samochod przy limiterze ustawionym na 7800rpm bedzie mial sporo wiecej .
(ps pewnie w zakresie 1400rpm ,moc mogla by wzrosnac o ok 100km ) -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 April 2006 Skąd: DW-city ![]() |
skoro pomiar byl zerwany przy ok 6400rpm , to logiczna sprawa jest ze samochod przy limiterze ustawionym na 7800rpm bedzie mial sporo wiecej . (ps pewnie w zakresie 1400rpm ,moc mogla by wzrosnac o ok 100km ) nie no wiem ze wiecej ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: ze wśi! jestem wieśniakiem! ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
Dlaczego osiagniecie takich koni z tego silnika jest mega osiagnieciem? Nie chce wzbudzac wojny gtr - 997.
|
|
|
![]()
|
|
Nie było czegoś takiego nigdy jak atari 64.. był Atari Jaguar 64 bit tak go reklamowali ![]() oraz było między innymi atari 65xe ![]() sorry mialem na mysli commodore 64 ![]() -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 01 February 2010 ![]() |
inne auta przy takiej mocy nie mają takich "czasowych" osiągów i nie prowadzą się tak jak porsche, nie wiem jak z bezawaryjnością ale raczej na + dla tego auta. Chociaż zdecydowanie ilość włożonych funduszy w to auto i tak jest innym światem w porównaniu do innych "szybkich" aut
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
k64 i syncros - nie cyferkami jeździ auto. I jeżeli przeliczacie osiągnięcia projektów procentowym przyrostem mocy to strasznie nietrafiona skala. Jest jedno auto na forum, które ma cyferki i co?
![]() tak wiec nie ma co sie tak odrazu podniecać osiągami bo od seri to wcale mocno nie odbiega , pozdro. Zakpiłeś sobie straszliwie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
Auto robi wrażenie, nie da się przejść koło niego obojętnie !!
Tak jak pisałem w przedsezonowych spekulacjach, nie sądzę żeby pojawiło się szybsze auto ![]() Super samochód, niech jeździ szybko i bezproblemowo ![]() -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, ale w tym motorze nie wiele zostalo zrobione, 85% seria.
glowice zawory by go bardzo odmienily, to najwieksza restrykcja na dzien dzisiejszy... -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
ciekawe kiedy peknie 1000
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
Ja sie pytam o silnik a nie o auto. 200KM z litra to takie osiagniecie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 23 May 2005 Skąd: Gliwice ![]() |
A jak to się ma / będzie miało do 9ff GTurbo 1200?
Bo koleś z Option Auto miał pełne gacie - http://www.youtube.com/watch?v=H5Gu8RhXzsk - jak ktoś ma mało czasu to niech sobie obejrzy tylko piątą minutę (zresztą pewnie to było na forum). -------------------- '91 Sierra kombi 24V (BOA)
|
|
|
![]()
|
|
nie wierz w cyfry 9ff, mnie tez kiedys wyru.......
moim kolezka jest gosc ktory stroi te auta wiec wiem ile auto ma koni zanim 9ff wie... -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
A jak to się ma / będzie miało do 9ff GTurbo 1200? Bo koleś z Option Auto miał pełne gacie - http://www.youtube.com/watch?v=H5Gu8RhXzsk - jak ktoś ma mało czasu to niech sobie obejrzy tylko piątą minutę (zresztą pewnie to było na forum). a pozatym to jedzie od 5tys -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
K64 ma w 100% racje i taka jest prawda....Tak jak Karol sam napisał to jest 85% seryjnego silnika i niema w modach tutaj żadnego allmighty....to własnie jest porsche ! Duża pojemność zaawansowany technologicznie i wytrzymały motor, który takie moce "przyjmuje na barki" z palcem w dupie. Panowie przecież to 3,6 litra pojemności. Skoro z 2,7 Biturbo seryjnego robią 600 KM bez żadnego "kucia" itp. to ja niemam pytań.
Ogólnie Porsche to auto moich marzeń mam nadzieje ze w niedalekiej przyszłości stane sie posiadaczem chociaż 996 turbo. Cieszy mnie też to, że ludzie tacy jak Karol, chcą wogole chociażby troche wnieść do tego smutnego działu projekty i modyfikacje, takim sprzętam jak 997 turbo....Niektórzy sie pienią ze niezachowany schemat opisu auta....i co z tego ??? Czy to że opisze jakie zastosowane spręzarki jakie kolektory wydechowe itp. itd. co wam to da ? A sorki zapomnialem takich 997 turbo w PL czeka w kolejce do firm tuningowych na mody od groma i jeszcze troche ![]() ![]() ![]() Ogólnie gratulacje autka Karol sprzęt zajebisty o osiągach nawet nie wspomne ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 October 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Nie rozumiem ludzi rzucających rozczarowaniem dotyczącym wyników tego samochodu.
1. To jest porsche nie bmw/audi gdzie kolektory mogą być źle spasowane, można zrobić proting. A ogólnie to jest samochód dla przeciętnego człowieka do sklepu z bułkami. A porsche zostało zaprojektowane z myślą o osiągach. Stań przed tym silnikiem, poszukasz wg. "schematów" możliwości poprawienia osiągów silnika i się okaże że.... nie ma czego, bo to już zrobiła fabryka. Osiągnięcie z tego silnika dodatkowej mocy, wymaga trochę więcej niż w innych silnikach starszych datą i przemyślanych do innych celów ![]() Projektów na innym poziomie finansowym (Tak, bo to przepaść finansowa) nie powinno się porównywać. -------------------- "Połączenie teorii i praktyki: nic nie działa, nikt nie wie dlaczego..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 09:38 |