![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Troszeczkę dzisiaj powalczyłem z wozem no i rozwiązałem problem zacinającego się gazu (całe kolektory musiałem szarpać ) .
Zmieniłem kółka na lato - całkiem inna jazda niż na zimowych balonach ... ![]() ![]() -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Generalnie to już koniec mojego projektu ...
Jedyne co jeszcze opiszę w tym dziale to wynik z hamowni oraz wrażenia z jazdy ale to już po zakupie i montażu Nitro . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Sorry Wojtek ,że odkopuje kotleta -auto się co prawda sprzedaje ,ale ciekawi mnie w jakim celu zrobiłeś taką rzęźbę z serwem?? Wszystkie b2-b4 jakie widziałem z V8 pod maską mają servo na Swoim miejscu -czyli na przegrodzie .
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Dla tego bo ...
Ad 1. poprzedni właściciel włożył do tego wozu jakies serwo od Renault Kangoo które było zamontowane na jednej śrubie. 2. Jest to silnik od Audi S6 więc jest na aparatach zapłonowych a nie na cewkach i tu był główny powód. Czyżbyś planował taki swap ... Generalnie wszystko było pionierskie ale działa i sprawuje się wyśmienicie -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Generalnie można już zamknąć ten temat bo ja już nie będę w tym wozie modził ... ;-)
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
sprzedał sie ?
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
A co chcesz podjac ??
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
a broń boże , Mr.Żanek by sie obrazil ze mu fure z przed nosa ......
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
Sprzedany
![]()
Powód Edycji: temat otwarty na prośbę nowego właściciela
|
|
gość_DanQuattro_* |
![]()
|
![]() |
Stan obecny:
![]() Czyli odświeżenie budy, usunięcie WSZYSTKICH wygłuszeń. Rozebranie do gołej blachy, najpierw wnętrze potem podwozie, na końcu zewnętrzna powłoka. Materiały na środek: -Suchy lód -Epirust 2002 -Bosman 77 -Zmywacz RN-1 Wiem że w porównaniu z innymi projektami to amatorka ale wklejam tu zdjęcia żeby dowiedzieć się czy dobrze działam - lepiej zapytać niz robić dwa razy. @mod: nie chciałbym zmieniać pierwszego postu - w końcu to Wojtek zbudował ten pojazd. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Oj niestety nie Wojtek. Wojtek go udoskonalil/przebudowal, ale nie zbudował. Silnik szczepil zupełnie kto inny.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Wojtek go odgruzowal i przebudował też go calego rozebralem do strony silnika i skrzyni i od nowa zamontowalem po swojemu ale pierwszą skrzynie z silnikiem V8 w tej budzie spial Marecki z Grubym
Guzior na podstawie tego auta zbudowal swoje pierwsze 80 V8 -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Nie rozmieszaj mnie. Nawet pod maska nie widziałem tej fury.
Pierwsze V8 to zbydowalem sam w boże narodzenie i nowy rok. I podpowiadal mi tylko Derbiak. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
No nie wiem Marecki mowil co innego
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
faktem jest ze V8 w 2011 roku to nie był żaden nowatorski swap... Konrad (viper) w swoim B2 to V8ke upalał juz kilka dobrych lat
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Czym zmywasz klej kolego którym rozpucholem??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Czym zmywasz klej kolego którym rozpucholem?? Klej po matach wygłuszających schodzi normalną benzyną ekstrakcyjną. Jak nie chce puścić, to wystarczy wylać jej nieco na podłogę - chwilę się pomoczy i puści ![]() Dużo tego nie trzeba, całego golfa IV umyłem mniej niż połową 0,5 litrowej butelki. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
Mi klej po podsufitce nie chciał zejśc nawet po użyciu nitro, pomógl dopiero Nielsen tar&gle remover http://mrcleaner.pl/nielsen-tar-glue-remover-1l-p963.html
-------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
gość_DanQuattro_* |
![]()
|
![]() |
Na razie kończę rozbierać wnętrze, jeszcze nie czyszczę.
Potem CO2, i dopiero wtedy czyszczenie z pozostałości i klejów. Ale nie zostaje tego kleju wiele - najwięcej było na podsufitce, a ta wyleciała w całości, przy okazji pozbywania się szyberdachu. Jak pozbyć się wygłuszeń na pionowych blachach (poniżej bocznej tylnej szyby)? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Kawałek kartonu przyklejony taśmą i lód - działa, sprawdzone
![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 01:20 |