![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Low budget - chodzilo mi o to,ze auto nie kosztowalo 50 tys, a mody 20 tys, a lata bardzo przyzwoicie. 290 koni w budzie (strzelam 1300-1400kg) 4x4 robi szal. Najmocniejsze evo ma podobny wspolczynnik mocy do masy, a moim zdaniem osiagi ma wystarczajace nawet dla wybrednych
![]() Guzior pisal,ze sam audi 80 z silnikiem (nie wliczajac jego pracy) zlozyl za 10-12tys pln, a to jakby nie patrzec jest low budget. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
A po wczorajszych pracach doszła bardzo elegancka ramka do chłodnicy od M3 z mocowaniami do wentylatorów no i nie dokończony dolot .
![]() Sama rameczka - pod oryginalne mocowania chłodnicy ![]() Już z wentylatorkami SPAL dają zdrowo jak na takie cieniaki ;-) ![]() Na razie docięta sama rura o powiększonym przelocie pod oryginalną pokrywę powietrza na zdjęciu z jednym mocowaniem - jeszcze jedno mocowanie trzeba z przodu . No i strugam już zaślepienie drugiej strony pokrywy bo w V8 są dwa a tu się nie zmieszczą -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Low budget - chodziło mi o to,ze auto nie kosztowało 50 tys, a mody 20 tys, a lata bardzo przyzwoicie. 290 koni w budzie (strzelam 1300-1400kg) 4x4 robi szal. Najmocniejsze evo maja podobny współczynnik mocy do masy, a moim zdaniem osiągi ma wystarczające nawet dla wybrednych ![]() Guzior pisał,ze sam audi 80 z silnikiem (nie wliczając jego pracy) złożył za 10-12tys pln, a to jakby nie patrzeć jest low budget. Nie no jasne co do cen to się zgadzam ale najczęściej to jest odwrotnie auto kosztuje 20 a mody 50 ;-) .... a co do szału to tak szczerze prawie 300 KM w mojej starej 323GTR robiło lepszą robotę tyle że dużo lżejsze, turbo i postrzelać ze sprzęgła nie było można bo skrzynia do wymiany a z dostępnością krucho a audiki to pancerniaki ;-) Generalnie co do szału to się nie będę wypowiadał póki nie założę komputera od 4.2 AEC bo na razie jeżdżę na ECU od 3.6PT ;-) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Bardzo mi się podoba ten projekt.
Ten holder akumulatora sam robiłeś, czy można gdzieś kupić gotowca ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mocowanie do akumulatora jak i pasowanie chłodnicy oraz stelaż do wentylatorów wszystko robi mi mój kolega mechanik który lubi takie dłubania (powoli ale bardzo ładnie) .
Gościu mam mi też zamontować wszystkie wskaźniki wraz z czujnikami fotele z pasami itp. troszkę się ciągnie ale wszystkie prace które już kończy mega cieszą oko . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Zgadzam się, bo widać tą dbałość o szczegóły.
|
|
|
![]()
|
|
Wczoraj był grany montaż wystruganych elementów pod chłodnicę wodną oraz doszło nowe mocowanie i umiejscowienie chłodnicy oleju
![]() montaż chłodnicy wody - nie obeszło się bez problemów ale już jest git ;-) teraz tylko malowanie podzespołów ![]() przyspawane nowe mocowanie chłodnicy oleju - bo poprzednie sie urwało i chłodnica na opaskach zaciskowych wisiała, na jesień zakupie chłodnice oleju od M3 dorobię przewody i pójdzie pod chłodnice wody już mocowanie nawet pod nią wykonane ;-) Ta jest zainstalowana troszkę pod kątem ponieważ jest za wysoka i nie chciałem żeby wystawała poniżej zderzaka (zaraz by była dziurawa albo przetarta) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Ledwo widac, czy łapa z przodu silnika tez jest zamontowana?
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
Ledwo widac, czy łapa z przodu silnika tez jest zamontowana? chodzi ci o ta co jest przy alternatorze ?? właśnie strasznie mnie zastanawiało po co to mocowanie jest (a ona jest do mocowania silnika ?? ) Bo tam nie była od początku zainstalowana poduszka . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Tak, właśnie o tą mi chodzi.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Lepiej coś wystrugać i to na sztywno, bo Ci motór maską wyjdzie
![]() ![]() -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, 200 Turbo quattro, Volvo V70 2.4D(5)
|
|
|
![]()
|
|
Mysle ze mozna ja soboe odpusci wiekszosc wozow ma na dwie .
A czemu piszesz ze wyskoczy silnik przez maske -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe16c06845483874.html
Jak widzisz nad alternatorem V6 ( R5) w audi mają poduszkę....ona tak naprawdę jak auto jest w spoczynku wisi tak jakby w powietrzu ..jej rola to ograniczenie ruchu całego zespołu napędowego podczas przyspieszania,hamowania itp -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Troszeczkę przycichło ale od poniedziałku wracam do pracy nad Audi - musiałem poczekać na łapę do mocowania do przedniej podłużnicy bo została obcięta od silnika (wcześniejszy właściciel jej nie zainstalował) - ciężko coś takiego znaleźć ale dzisiaj odebrałem z poczty i ruszamy dalej . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
No i dalej w ciemnej du...
Rozebraliśmy rozrząd a pasek był tak wyciągnięty że szok czegoś takiego nie widziałem - dobrze że zostało ruszone. Nowy komplet już czeka (tani nie był ) przy okazji poszły wszystkie rolki pomocniczego, pompa wody, uszczelniacz wału, pompy oleju Składanko nowych podzespołów i dalej z przerabianiem ... -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Wczoraj przyszedł nowy gift ;-)
![]() ![]() -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
A jednak teraz ;-) na miejsce zawitał nowy 3,5" dolot zakończony filtrem stożkowym FUJITA - rura jest z kwasu ale oddaję ją do lakierowania proszkowego .
![]() ![]() Została wykonana też przednia łapa mocowania silnika . ![]() ![]() -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 16 September 2010 ![]() |
a ja mam pytanie jak z prowadzeniem? konkretnie to w zakręcie. V8 jest całą z alu w przeciwieństwie do V6 co wyjechała z fabryki. te V8 są dużo cięższe od V6? mam też jeszcze jedno pytanie. co z klimą? istnieje szansa aby nie tracić klimy? konkretnie automatycznej (klimatronik czy jak to tam)
a tak swoją drogą to przyjemna maszyna. szkoda że audi nie pokusiło się o wstawienie V8 w serii ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
a ja mam pytanie jak z prowadzeniem? konkretnie to w zakręcie. V8 jest całą z alu w przeciwieństwie do V6 co wyjechała z fabryki. te V8 są dużo cięższe od V6? mam też jeszcze jedno pytanie. co z klimą? istnieje szansa aby nie tracić klimy? konkretnie automatycznej (klimatronik czy jak to tam) a tak swoją drogą to przyjemna maszyna. szkoda że audi nie pokusiło się o wstawienie V8 w serii ![]() -silnik w duzej mierze przed przednia osia -nie da rady zostawic klimy |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 16 September 2010 ![]() |
silnik przed przednią osią, tak samo jak V6 czy każdy inny silnik w tym nadwoziu, to mi nic nie daje. jeździłeś? podziel się wrażeniami jeśli jeździłeś.
dlaczego nie da rady? Wojtek, odpowiesz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 19:30 |