![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 11 January 2011 ![]() |
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-80-b3...przedniego.html
Polecam, wg mnie jeden z lepszych modów zawieszenia. -------------------- Z pozdrowieniami,
Szymon |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-80-b3...przedniego.html Polecam, wg. mnie jeden z lepszych modów zawieszenia. Tylko pod kategorią Coupe nie ma gotowych zestawów trzeba by robić na zamówienie ... chyba że te same muszę posprawdzać -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Mam nadzieję, że chodzi o silentblocki ![]() Możliwe nie wiem jak to sie pisze ... ;-) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Jak nie chcesz wbijać się w koszty a chcesz tuleje lepsze od ori to proponuje tuleje HD ,czyli takie w których guma jest na całej długości tulei ,a nie tylko w połowie .
Ja zamontowałem na przednie wahacze i jazda stała się dużo bardziej precyzyjna Np: HD Niestety nie ma aukcji z której Ja brałem ( Łódź ul .Żeromskiego??) gdzie była dokładnie w przekroju pokazana różnica między zwykłą a wzmocnioną . Cena 10 pln jest optymistyczna( Ja płaciłem po 12 za szt-jeżdżą już 2 lata) ...żeby się nie naciąć kupić najtańszy zamiennik i 1HD z aukcji ( bo są też po 35 pln!!!!)...zrobić cięcie ...jak gumy jest na całej długości to brać . Jak kasy jest więcej to: Poliuretan ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 26 April 2011 Skąd: Olsztyn ![]() |
Tylko pod kategorią Coupe nie ma gotowych zestawów trzeba by robić na zamówienie ... chyba że te same muszę posprawdzać Ja mam od nich 2 zestawy, na ACQ B4 i ACQ B3, wsio pasowało prawie p&p, pomylili się tylko w wysokościach ale sądzę że skoro już to robili to mają wzory i muszą to mieć w swojej ofercie. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki jutro będę obdzwaniał
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
U mnie znowu ... już mam dosyć tych niespodzianek - przy wywaleniu kolektora ssącego okazało się że wszystko jest polepione na silikon i to w nadmiarze aż zmniejszało przepływy a ori uszczelni porozpuszczane ale to nie koniec bo każda rzecz z osprzętu kolektora była przykręcana na jedną śrubę ;-) a na domiar wszystkiego prawie każdy wtryskiwacz z innej parafii .
Ale póki co się nie załamuję i działamy dalej co prawda po woli ale ku dobremu - wczoraj dla poprawy humoru zainstalowałem soczewki :-) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Daj zdjęcie tych soczewek i sie nie załamuj
![]() |
|
|
![]()
|
|
Daj zdjęcie tych soczewek i sie nie załamuj ![]() Dziś poskładaliśmy kolektory doszły wtryski 192 no i auto jeździ (zapie...) dużo lepiej reaguje na gaz jest fajnie, no i najważniejsze zaczęło hamować . To prawda jak mi wszyscy kiedyś pisali że przydało by się coś większego ale ważne że wróciliśmy do serii i zatrzymuje z dużych prędkości. Jutro ciąg dalszy prac ... -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Kilka nowych fotek
Zainstalowana chłodnica układu wspomagania - przeróbka z BMW750 ![]() Wystrugałem panel z włącznikami - zapłon, zasilanie pompy, załączanie dyferencjału, wentylatory ![]() Pstryk środka - poskładanego i posprzątanego ![]() Pstryk przodu z soczewką ![]() Poprawione mocowanie rury dolotowej oraz malowanko ;-) ![]() -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Łukasz z POWERGARAGE wymienił mi wszystkie tuleje wahaczy na MEYLE HD więc sądzę że będzie nieźle ;-) odpuściłem sobie poliuretany bo bałem się że będzie za sztywno.
Wymieniona górna rura wody bo była nadcięta i bałem się że kiedyś w końcu wybuchnie. No już niedługo koniec stania i trzeba będzie rozruszać troszkę tego klocka ... -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Powoli ku końcowi
Łukasz wystrugał mi osłonkę dolotu od kolektora wydechowego - więc już nie będzie gorąco :-) ![]() ![]() Teraz POWERGARAGE męczy się z układem wydechowym i wyjazd ... resztę rzeczy postaram się zrobić samemu lub z pomocą dobrych znajomych. Pozostanie wystrojenie za pomocą piggy-back, pod prostować blacharkę i popodpinać dodatkową elektronikę :-) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Przełącznik załączania dyfra proponuję Ci zostawić tylko na pamiątke i wkładaj torsena do dyfra.
Uwierz mi, że nie poznasz auta ![]() Albo pojeździj sobie z blokiem i załóż torsena to bedzie pan zadowolony |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Przełącznik załączania dyfra proponuję Ci zostawić tylko na pamiątke i wkładaj torsena do dyfra. Uwierz mi, że nie poznasz auta ![]() Albo pojeździj sobie z blokiem i załóż torsena to bedzie pan zadowolony Kto nie pojeździł ten nie wie ![]() -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, Cabriolet V6 USA
|
|
|
![]()
|
|
Będę nad tym pracował ale zimę przelatam na tym co mam - muszę po roku stania wozu go troszkę rozruszać ;-)
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Ja tylko spytam się bez ataku po co hydrauliczny ręczny ?
|
|
|
![]()
|
|
Większość wydechu wykonana - pozostało spięcie z końcowym (może jutro uda się wyjechać )
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No, jak byłem u Brylanta dziś około 16 to męczył się jeszcze ze środkową puszką. Fajnie, że idzie to całkiem sprawnie
![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 26 April 2011 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |