![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
wrzucaj jakies foty.dobry temat.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Fot jest chyba sporo - a co interesuje ??
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
A dzisiaj zakupiłem od dobrego znajomego oczy do mojej coupetki, oryginalne soczewki od S2, cudnie będzie wyglądała, troszkę lansu ;-)
![]() kolega miał instalować do swojej ale postawił jednakowoż na moc ;-) -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Ty no nie mów mi że soczewki odbierają moc
![]() Gratki gosciu |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
w kosztach na pewno odejmuja
![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
Nie no źle się zrozumieliśmy - koledze nie zależy na wyglądzie lecz na wykończeniu mechanicznym i na efekcie końcowym co fura wypluje na hamowni a będzie grubo 2.2 20V na Holsecie HX35W
![]() A nie powiem zakup ori lamp soczewkowych do audi 80 na allegro itp mocno szarpie za kieszeń -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Odrazu proponuje wstawic zewnetrznego wastegate'a, bo seryjny wew. nie zdaje egzaminu.
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Odrazu proponuje wstawic zewnetrznego wastegate'a, bo seryjny wew. nie zdaje egzaminu. Generalnie w tym temacie to mało ważne - może jak czerwone coupe będzie dopracowany to poproszę właściciela o założenie tematu odnośnie projektu . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Hortex - nie potrzebny - ma nie byc wiecej jak 1,5 bara, bo seryjny silnik jest
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Hortex - nie potrzebny - ma nie byc wiecej jak 1,5 bara, bo seryjny silnik jest ![]() Guzik już jest 1.5 a będzie troszku więcej chyba 1.7 -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Sa problemy z paliwem góra (pompa, filtr ?) i jak sie dowiadywałem ma byc 1,5 bara. Ale moze plany sie zmienily...
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Sa problemy z paliwem góra (pompa, filtr ?) i jak sie dowiadywałem ma byc 1,5 bara. Ale moze plany sie zmienily... Nie w temacie ... koniec Może namówię właściciela to umieścimy w nowym temacie . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Wczoraj w końcu udało mi się ogarnąć oryginalny sterownik od silnika 4.2 V8 AEC - IMMO zaemulowane, w końcu wóz normalnie odpala i równiuteńko pracuje .
Jak by ktoś miał z tym problem podpowiem bo sam się za tym dużo nachodziłem . Dopóki nie uzbieram na jakieś SA (już dawno miałem kupić ale zawsze coś innego wchodzi na jego miejsce w liście zakupów ;-) ) będę męczył na tym sterowniku no może DET2 wjedzie do dolania paliwa tyle że nie będzie zabawy zapłonami . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Może już padło takie pytanie z odp, ale nie widziałem. Ile waży to audi??
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Według katalogów to moja buda ważyła z ori silnikiem 1420Kg po wymianie silnika pewnie doszło to 50-60 KG więc 1480 ale na dzień dzisiejszy wywalone zostało kilka nie potrzebnych rzeczy wszystkie wygłuszenia też wylądowały w śmietniku , fotele i kanapy na śmietniku są dwa kubełki więc tak obstawiam że będzie z 1300 ale zważę na pewno bo mam w miarę sensowny dostęp do wagi .
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Uuu to nasze evo może mieć problemy z Twoim audi
![]() Pozdro ![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
|
|
![]()
|
|
Bardzo dużo zależy od kierowcy ale ... nie miał bym szans na zakrętach mój wóz mocno ucieka przodem przez to że silnik jest za bardzo wysunięty do przodu .
EVO prowadzi się rewelacyjnie . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Ano evo ma bardzo dobry rozkład mas. Dochodzi do tego krótka przekładnia kierownicza, seryjna waga na poziomie 1300kg, krótka skrzynia i mamy małego wymiatacza. Ale i tak mi się podoba Twoje audi. Może przez miłość do v8?
![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
|
|
![]()
|
|
Ostatnio troszkę prace odłożyłem z powodów prywatnych ale ... znowu coś się zaczęło dziać .
Zostały zregenerowane wszystkie 4 zaciski hamulcowe bo okazało się że wszystkie tłoczki, prowadnice oraz klocki w jarzmach stały na dębowo ... przy okazji wjechały nowe tarcze na przód i tył wraz z klockami . Lada dzień wjedzie nowy układ wydechowy oraz osłona układu dolotowego . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
doszedł jeszcze jeden zonk - we wszystkich wahaczach są do wymiany siemerbloki więc jak to w starych autkach bywa jest co do roboty ...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 09:17 |