![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 February 2010 ![]() |
Dlatego chcę przesunac grodz zeby bardziej dociarzyc tyl.Jest mozliwosc cofniecia o jeszcze ok 15cm ale trzeba wsadzic belke od e30 ix bo tam jest magiel z drugiej strony.Ale wtedy to juz wogule nie bedzie miejsca na pedaly czy serwo i nie mowa gdzie sie skrzynia zakonczy.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
baca_lomza:
są konwertery z 4 na 6 cyl - szeroko stosowane przy swapach do golfów VR6 - i obrotomierz bedzie dzialal mozesz zakupić pedalbox z pompami i w ten sposob nie bedzie serwo oraz pedaly zamontujesz jesli seryjne nie wejdą z uwagi na poszerzenie tunelu na dzwon skrzyni -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z redukcjami to nie jestem w temacie i nie wiem nawet gdzie to patrzec itp.Co do pedałów to owszem wiem i nawet myślalem o tym z racji że pod maska chce miec czysto.Ogólnie naprawde mam miejsca na pedaly tyle co w maluchu :/
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 June 2010 ![]() |
CYTAT Dlatego chcę przesunac grodz zeby bardziej dociarzyc tyl. Mam nadzieje że uda się żeby wpał " delikatnie do środka " jak w m3 v8 kolegi " Małpy " z PUZ a . " Czy ty siedzisz na tym silniku , no , delikatnie wpadł do środka " |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Nie wiem jakiego wzrostu jestes ale ja jak jezdze u kumpla w fiacie pickupie to delikatenie mówiąc szału nie ma z miejscem . Pamiętaj że tam nie ma gdzie fotela cofnąć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiem,ale ja chcę wyprostowac tylna sciane ktora w polowie jest wklesła do środka i zyskam to co cofnełem z przodu.A to co zostanie z tylu to tam bedzie aku i zbiornik paliwa a w scianie bocznej bedzie chłodnica.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 June 2010 ![]() |
A może zamontujecie silnik ze skrzynią , na pace , za fotelami ?
|
|
|
![]()
|
|
Oj powiem że nie da rady bo silnik ze skrzynia jest za dlugi,chyba że poląnczyc to z skrzynia od przedniego napedu.Ale jest za duzo zrobione żeby motać teraz.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 20 January 2011 ![]() |
Więc tak, według Mnie genialny projekt!! Z resztą wpadłem też na projekt fiata zanim zobaczyłem twój. Początkowo myślałem o tym silniku do mojego fiata ale stwierdziłem, ze nie mam tyle doświadczenia żeby aż tak go przerabiać. Planuję wziąć sedana, wsadzić V6 od Forda Scorpio i co najważniejsze chce mu przesunąć środkowy słupek do tyłu, wyciąć kawałek tylnych drzwi wspawać w przednie i zrobić COUPE
![]() ![]() Życzę powodzenia z projektem bo świetny według MNIE!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Garaże wyglądają jak te na Bemowie (tyły woskowego osiedla, w głąb od trax racing)
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 19 May 2006 Skąd: LBN ![]() |
ooo, mój kolega zrobił coś podobnego, tylko bez przedłużonych drzwi, to było jakieś 2 lata temu, ciekawe czy to nie ten sam wóz
-------------------- https://www.facebook.com/ztunepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Po wrocławiu też jezdził kiedyś 125p 2d, ale własnie bez przedłużania drzwi. Taki różowy jakis, jakieś 2.0 DOHC.
mate96 masz racje, znalazłem taki temat w googlach i gość pisze,że robil fotki na bemowie: http://www.youngtimer.pl/board/viewtopic.php?id=5738 wyglada super. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 23 January 2011 ![]() |
Witam
Jak dla mnie jest już późno, (dla niektórych..........wcześnie ![]() ![]() Z tego co wiem to 125P ma z tyłu resory (no chyba że pick up ma sprężyny ??) robisz z tym coś ?? jakiś patent/pomysł ?? bo chyba nie zostawisz resorów o ile takowe są ![]() Pozdrawiam Wojtek |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
zostawienie przednich drzwi bez ich modyfikacji to wg mnie pomysl z dupy totalnie z fiacie
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 January 2010 ![]() |
Tego czerwonego widywalem czesto rok temu w czasie wiosny i raz mialem sie zatrzymac i zagadac bo akurat chcialem cos takiego grzebac u siebie. Z tego co udalo mi sie zobaczyc to silnik chyba bmw strzelam ze m20b25 bo widzialem z daleka i wyciety przedni pas. Fajnie by bylo gdyby pojawily sie jakies wiesci.
Ale wracajac do tematu to Zajebiscie sie ciesze ze ktos w Pl idzie z takim projektem a nie tylko "eeee to do fiata Ci sie oplaca cos takiego wsadzac... to nie lepiej kupic e36 albo cos innego" Trzymam kciuki i niech polski hot roding rosnie w sile!!! Zrob to dla nas i dla niedowiarkow, skoncz go! ![]() -------------------- G35 White Pearl
Triumph Spitfire Customized--> coming soon |
|
|
![]()
|
|
Kto jest właścicielem tego czerwonego!! Chce coś takiego zrobić i przydało by mi się kilka rad!! xD Ale tu wydaje mi się że było coś grzebane z dachem. Jeżeli chodzi o tylne zawieszenie to autor tematu w pickupie wstawił jak pisał tył od e30. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem ale na początek zostawię sztywny most fiata, dołożę kolejne pióro dla utwardzenia i oddam do rozciągnięcia żeby był niższy. Na początku głównie chodzi mi o wygląd, jak to wyjdzie pójdzie zawiecha i mam nadzieję że silnik jak pisałem wyżej.
|
|
|
![]()
|
|
Witam Jak dla mnie jest już późno, (dla niektórych..........wcześnie ![]() ![]() Z tego co wiem to 125P ma z tyłu resory (no chyba że pick up ma sprężyny ??) robisz z tym coś ?? jakiś patent/pomysł ?? bo chyba nie zostawisz resorów o ile takowe są ![]() Pozdrawiam Wojtek Tak fait 125p w kazdej wersjii ma pióra i wadliwy most,dlatego wsadzilem zawias od e30 z racji mocy i bardzo malych przeróbek;oblukaj fotki i tam wszsytko widac co i jak.mam wiecej na aparacie. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 23 January 2011 ![]() |
Zaraz dokładnie wszystko przejrzę
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wojtek, |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli można prosić to również chciałbym zobaczyć zdjęcie tylnego zawieszenia. Na mail: filip.madzio@stud.pw.edu.pl
Wielkie dzięki z góry i jeszcze raz powodzenia z genialnym projektem. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 04 September 2025 - 21:29 |