![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 28 January 2010 Skąd: Kraków ![]() |
super projekt, ogólnie sam 125 pickup miszcz
![]() -------------------- MX-5 - track
E55 AMG - daily |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Czy to moze byc pierwszy 125p V8?
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Podejście super, ale obecnie wygląda to jakby za kilka sekund miało się rozsypać. Dziwne, że przy wkładaniu do FSO R6 każdy krzyczy że auto się rozpadnie na pół, a przy v8 to już takich obaw nie ma. Przeraża mnie przedni zawias "zmodyfikowany" jak na zdjęciach...
-------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 February 2010 ![]() |
Jest zrobiona rama z profila 50mm x30mm a ogrubosci 3mm.To co na zdieciu to bylo robione w trakcie ,zostalo tylko zrobienie od tylu czyli od kielicha do slupka.Bylo tak zeby tylko wsadzic silnik czy sie zmiesci itp.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
silnik sie zmiesci pod maska czy bedzie wystawał ?
|
|
|
![]()
|
|
Misę nie bedzie widac i nie bedzie wystawał.Moze teraz tak widac bo lezala pokrywa a pod nia lezal pas z klamra.Ale silnik jeszcze pojdzie deko do gory ,nawet jesli to sie zrobi jakas maske z laminatu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 19 May 2006 Skąd: LBN ![]() |
poldka hemi to proponuję trucka, najlepiej z nadbudówką
![]() trzymam kciuki żeby się udało -------------------- https://www.facebook.com/ztunepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 April 2009 Skąd: Częstochowa ![]() |
Skrzynię weź od M50 czy M20 i pospawaj dzwon - znam dwie takie skrzynie i radzą sobie z 3,0 V8 bez żadnych problemów czy awarii.
-------------------- Ford Sierra Kombi - Drift Złomkowa ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 09 August 2009 Skąd: Dolny Śląsk ![]() |
Hencio ze spawaniem dzwonu pojawia się problem jak już się skrzynia sypnie, w przypadku adaptera przykręcasz kolejną...
Zastanawia mnie tylko koszt wykonania jednego i drugiego zabiegu... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 22 October 2008 ![]() |
poldka hemi to proponuję trucka, najlepiej z nadbudówką ![]() Poldki są przeważnie HEMI ![]() Mocno bałbym się takim fiatem jeździć. Dla takiego projektu widzę rozwiązanie takie jak robi berkut przy swoim eskorcie - rama przestrzenna, a na to poszycie auta. Projekt jest ciekawy i 3mam kciuki aby dotrwał do końca ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Dostojny projekt:)
Kupa roboty:/ Gratuluje zapału:) -------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Szczęka na ziemi! Jak planujecie wzmocnić resztę ramy? Deska DFa + zegary bmw czy jakis inny patent?
|
|
|
![]()
|
|
Zegary napewno od e30 1.8.deska myśle z maty szklanej ladnie polakierowanej i wmontowane TV czy cos podobnego?Kubelki turystyczne jakies i wnetrze na bialo wraz z dywanem.Ma byc do lansu no i czasami do... Co do deski to musi być inna ze wzgledu ze jest sciana grodziowa przesunieta i nawet nagrzewnica bedzie moze gdzie indziej.Myśle ze ten profil co jest użyty spelni oczekiwania.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
z tego co sie orientuje w temacie to tempo spadlo ostatnimi czasy,kiedy planujesz pierwsze jazdy?
|
|
|
![]()
|
|
Hmm i mam właśnie problem z ta skrzynia i tak stoi i rdzewieje :/ autko.Nie moge nic zrobic nawet jak bym chciał.Nie chce wkładać automata i tyle.Wiem ze czesto padaja a ja nie bede spokojnie śmigał.Tyle że zawias mam polakerowany juz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
zegary od 1.8 o ile sie orientuje beda przeklamywac z obrotami, chyba ze planujesz osobny "budzik"
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie właśnie.od 2.0 juz będą przeklamywać bo jest 6 cylindrow a 1.8 4ma.Nawet jak bedzie to sie zawali na srodku obrotomierz o średnicy talerze od zupy i bedzei git
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 02 December 2005 Skąd: bialystok ![]() |
szacun za mega projekt
zycze wytrwałości |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 June 2010 ![]() |
Ja pie#*le , nie mam pytań ....... będzie kocur
![]() I patrze tak na opis tematu , B40 , czy to nie v8 ? Tak to V8 . Może dacie silnik trochę do środka żeby fajnie latał . |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 12 February 2010 ![]() |
Szacun za projekt! Takich indywidualności trzeba:) powodzenia przy modzeniu!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 04 September 2025 - 21:27 |